TO POPRZEDNI WEEKEND - ZAPASY A TU JUŻ UWĘDZONE .MNIAMMM MYLINY ZACZYNAJĄ KWITNĄĆ A TU HORTENSJA ANABEL FUNKIE I ORLIKI FUNKIE W TOWARZYSTWIE KUZYNEK
PAN AGREŚCIK KONWALIA - JUŻ PRZEKWITŁY A SZKODA A TU NASZE ANIOŁY - BYŁO ICH SIEDEM, NIESTETY MUSIAŁY ZNALEŹĆ WŁASNE DOMY BO U NAS SĄ JUŻ TRZY PSY I NIE MA MIEJSCA NA WIĘCEJ ALE CUDOWNE DWA MIESIACE BYŁY NASZE I ZNÓW OSTRÓŻKI POLECAM I RÓŻA RÓŻOWA I KLON PURPUROWY A TU ZDJĘCIE FRAGMENTU OGRODU, KTÓRY PROJEKTOWALIŚMY I REALIZOWALIŚMY MOIM ZNAJOMYM - DZIAŁKA MALEŃKA 2 ARY, ALE WYSZEDŁ CIEKAWY - OCZYWIŚCIE FUNKIE TAM SĄ W ROLI GŁÓWNEJ - NIESTETY NIE MAM ZDJĘĆ FUNKI( CHODZI O FRAGMENT ŚCIANKI Z LUSTREM) -ZDJĘCIE NIŻEJ TO NASZ OGRÓD -- POZDRAWIAM NA DZIŚ
Kasiu, podziwiam pomysł, fajnie to wygląda, nieźle się rozrasta, ale ten jałowiec albo wywal, albo zrób mu strzyżenie, bo mi psuje cały twój oryginalny pomysł z roślinami ułożonymi tarasowo
Witajcie!
Wróciłam.... ogarnęłam trochę bałagan bo M narobił, zajęłam się zalanymi storczykami lub przesuszonymi innymi kwiatami i mam chwilkę czasu żeby Wam pokazać parę zdjęć.
To jest po prostu niesamowite jaką siłę maja rośliny... on ma parę listków a paki kwiatowe zawiązał teraz juz przekwitł i puszcza nowe przyrosty
Gośka miałam się właśnie zapytać, czy żyje strasznie się cieszę, niech ci pięknie kwitnie i wiosną uważaj na mszyce, bo mnie w tym roku prawie cały kwiat zniszczyły właśnie u tego białego
Piekny ten floks,u mnie startują z wielką ociężałością te zwykłe,reszta nawet paków nie ma i chyba nie bedą kwitły.Aniu ten przetacznik z płaskim czubkiem to rozmnaża się z nasion?
Dziękuję Gosiu przetacznik z płaskim czubkiem kupiłam jako sadzonke, na ten delikatniejszy wymieniłam się z sąsiadką, nie wiem czy wysiewa się z nasion, bo przekwitłe kwiatostany wycinam żeby przedłużyć kwitnienie
u mnie prawie wszystkie floksy już zakwitły