Kiedyś będę miała piękny ogród. Mam nadzieję ;)
22:29, 16 lip 2012
Myślałam o jakiś rudościach, mam taki odcień elewacji oraz stół i krzesła tarasowe rónież w rudym kolorze drewna. Raczej błękity tu nie pasują..... Dziś kupiłam żurawki, głównie ze względu na ich kolor - piękniusie są, choć moja mama jak je zobaczyła to powiedziała, że jakieś zwiędnięte i pożółkłe liście mają......
Oczywiście jeśli nie przy tarasie, to gdzie indziej je posadzę.
I przymiarka:
W zasadzie to mogłabym przesadzić i inne rośliny, które u siebie mam. Mam 5 maleńkich tujej ok. 20 cm oraz dwa równie "wielkie" cyprysiki. Mały jest jeszcze migdałek:

oraz azalia:
A spora już trzmielina prezentowana wyżej oraz kuklik ( na zdjęciu ochlapany przez ziemię - pada u mnie już cały tydzień... Na zdjęciu już bez kwiatków:
Oczywiście jestem otwarta na propozycje, bo lubię harmonię, a nie chaos w ogrodzie....
I na koniec, zastanawiałam się nad kamyczkami lub żwirkiem, bo podlewając trawnik i nabierając wodę trzeba na tą rabatkę stanąć. Teraz jest z wierzchu kora i robi się błotko....
Z góry dziękuję za wszelkie rady

I przymiarka:

W zasadzie to mogłabym przesadzić i inne rośliny, które u siebie mam. Mam 5 maleńkich tujej ok. 20 cm oraz dwa równie "wielkie" cyprysiki. Mały jest jeszcze migdałek:

oraz azalia:

A spora już trzmielina prezentowana wyżej oraz kuklik ( na zdjęciu ochlapany przez ziemię - pada u mnie już cały tydzień... Na zdjęciu już bez kwiatków:

Oczywiście jestem otwarta na propozycje, bo lubię harmonię, a nie chaos w ogrodzie....
I na koniec, zastanawiałam się nad kamyczkami lub żwirkiem, bo podlewając trawnik i nabierając wodę trzeba na tą rabatkę stanąć. Teraz jest z wierzchu kora i robi się błotko....
Z góry dziękuję za wszelkie rady