Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Megi 20:22, 22 wrz 2012

Tess, bo wejście do ogrodu Ani w mieście jest niestety przez piwnicę, taki myk budowniczych

AniuDS sprostuję, fuksja kosztowała 14,20 zł była na nie bardzo duża przecena w centrum, w którym byłyśmy

Aniu, nie było tej horti u Szmitów, Magical Candle zresztą też nie, dlatego kupiłam sobie w zastępstwie Vanille Fraise ale mam dla Ciebie zdjęcie hortensji z ogrodu pokazowego, która wydała mi się podobna do Twojej, porównaj sobie, może to Twoja odmiana ? ( zdjęcie niestety z komórki, bo zapomniałam zabrać aparat

Mala_Mi 20:29, 22 wrz 2012

Ja też pierwszy raz widzę kozią brodę..... a grzybów na liście zakaznej jest teraz tak dużo, a niektóre tak trudne do odróznienia że chąc być zgodnie z przepisami najlepiej przestać je zbierać.... ale jak z tym życ
monteverde 21:16, 22 wrz 2012

Tess napisał(a)
Szmaciak - cóż za zachęcająca do jedzenia nazwa)))))))))))

Po co taszczyłyście ten wór do piwnicy?

bo do warmińskiego ogrodu wchodzi się u mnie przez korytarz w piwnicy, a potem schodami do góry
monteverde 21:19, 22 wrz 2012

AniaDS napisał(a)
Poidełko fajne, mam podobne, ale na nóżce .
Aneczko, poważnie tak mało dałaś za taką wielką fuksję?
Aż nie wierzę.
Gdzie takie dają, bo już nie doczytałam.

w Olsztynie, centrum ogrodnicze w Wójtowie
monteverde 21:24, 22 wrz 2012

Megi napisał(a)
Tess, bo wejście do ogrodu Ani w mieście jest niestety przez piwnicę, taki myk budowniczych

AniuDS sprostuję, fuksja kosztowała 14,20 zł była na nie bardzo duża przecena w centrum, w którym byłyśmy

Aniu, nie było tej horti u Szmitów, Magical Candle zresztą też nie, dlatego kupiłam sobie w zastępstwie Vanille Fraise ale mam dla Ciebie zdjęcie hortensji z ogrodu pokazowego, która wydała mi się podobna do Twojej, porównaj sobie, może to Twoja odmiana ? ( zdjęcie niestety z komórki, bo zapomniałam zabrać aparat

no tak to ta "dama" fajnie , dzięki za wyszukanie zapisuję sobie dzisiaj od 9.00 do 19.00 robiłam na ogrodzie, jestem padnięta, nie dałam rady już podlać posadzonych roślin, ale od 20.30 pada deszczyk, dzięki Bogu Megi a oprócz Vanilia co kupiłaś? a zresztą idę do Ciebie
monteverde 21:27, 22 wrz 2012

asc napisał(a)
Ja też pierwszy raz widzę kozią brodę..... a grzybów na liście zakaznej jest teraz tak dużo, a niektóre tak trudne do odróznienia że chąc być zgodnie z przepisami najlepiej przestać je zbierać.... ale jak z tym życ

Aniu , coraz więcej grzybów ma właściwości antybiotyczne, poczytaj sobie tą stronkę http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/wielkoowocnikowe_grzyby_lecznicze.htm

Aniu to bardzo smaczny grzyb, ale chroniony bo coraz go mniej w lesie rośnie na korze sosnowej lub pod sosnami
AniaDS 21:41, 22 wrz 2012

Do Olsztyna mam troszkę.. daleko , szkoda .
Mala_Mi 22:02, 22 wrz 2012

Ja też wlaczyłam w ogrodzie... tyle, że zdązyłam podlać.... i zaczęło padać...... ironia losu.......
monteverde 22:22, 22 wrz 2012

asc napisał(a)
Ja też wlaczyłam w ogrodzie... tyle, że zdązyłam podlać.... i zaczęło padać...... ironia losu.......

Ja już nie miałam siły podlewać, wszystko mnie boli, a najwięcej ręce
an_tre 22:22, 22 wrz 2012

Widzisz Aniu jak wszyscy się martwili czy aby grzybek ci nie zaszkodził, a to taki rarytas jeszcze go nigdy nie widziałam
Też podlałam część roślin i nadciągnęła od strony Joanki burza i zaczęło padać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies