Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:10, 07 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja place tylko za scieki a wofde mamy swoja ze studni
u nas popularne jest podlaczanie np kibelka do deszczowki. Szczegolow nie znam, bo nie potrzebuje

Izo też myślałam o kopaniu studni, ale właśnie do celów ogrodowych...temat jeszcze nie wygasł, ćmi się gdzieś z tyłu głowy
anna_t napisał(a)

powiem szczerze że niewiem, może Mazan wie? on wszystko wie
ja też będę miała problem z montazem, hydrofor 1/4 kotłowni mi zajmuje i nie mam blisko kanalizacyjnej :/ ale temat baaardzo ciekawy.
ciekawa jestem jeszcze czy jest jakaś twardość wody przy której juz jest konieczny ten zmiekczacz? i jak tą twardość sprawdzić?

To juz na zimowe wieczory temat do studiowania, ale juz niżej widziałam, że MAzan odpowiedział

UlaB napisał(a)

wybacz, widze ze w koncu nie wkleiłam tego linku (pisałam z telefonu)
chodzi o strone producenta - tam znajdziesz wszystkie dane

i gdzie "u siebie w watku" ?

UlaB napisał(a)

w kwestii montazu nei potrafie Wam nic powiedziec - u mnei ten problem nie istniał
konieczność - sądzę, że takiej nie ma
Mysle, ze zestaw do sprawdzania twardosci wody dostaniesz bez problemu w sklepach chemicznych albo nawet w marketach budowlanych. Mozna tez zwiezc probke do zbadania do laboratorium w wodociagach miejskich. Jezeli mieszkasz w miescie w ktorym jest takie laboratorium to teoretycznie wystarczy nawet zadzwonic i oni wiedzą jaka jest twardosc wody w lokalnym wodociągu, ale moim zdaniem to co mówią nie zawsze jest prawdą (moze sie myle).

Ula no widzisz jaka ze mnie gapa A szczerze? Miałam wchodzić i Twojego wątku szukać w tych bez aktywnego podpisu
pomysl z wodociągami dobra rzecz. Tzn. my dokładnie wiemy,że jest twarda i zakamieniona woda, ale nie wiemy tego liczbowo. W pracy czajnik czyścimy co tydzien z kilku milimetrowej warstwy burego kamienia(stare wodociągi???)
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:09, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Marta nas poł dnia zwodziła że dziś pijemy i planujemy a teraz się pospała po robocie pewnie bida

roma2 napisał(a)

Albo po truneczku śpi.

Ehh...szkoda gadać- się skończyło na jednym drineczku

Ogród z pergolą 08:56, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Anita jestes uwaznym czytelnikiem, chyba jak mało kto znasz mój wątek

ak ja bardziej czytam twój wątek niż się w nim wypowiadam
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:06, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
laski już prawie jestem zdecydowana na ten zmiękczacz, czy ktoras z was ma go za czy przed hydroforem? da się go domontować do hydrofora?

Też jestem ciekawa...
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:00, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja załuję że nie mam lodówki dwudrzwiowej z jednego tylko powodu-marzyłam o kostkarce w lodowce.. a gdy już kuchnia prawie zrobiona to sie zorientowalam ze w tych jednodrzwiowych kostkarek nie robią

Nie będzie rewolucji kuchennej rozumiem
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 22:48, 06 lis 2016

Do góry
Karola trawy ja na wiosnę rezerwowalam pamiętasz?? Po busy też na wiosnę bym się już zgłosiła bo nie ogarnę w tym roku.do roboty wróciłam... 16szt tych po 4zł mi zostawisz?? Ambrowca jakiego masz dołku coś tam?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:02, 06 lis 2016

Do góry
a tu to czasem nie miało być fotek poglądowych dla spóźnionych gap?
Ogród pod lasem 21:01, 06 lis 2016

Do góry
gratulacje zostawiam
Hortensjada 20:58, 06 lis 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Ten wyższy to dereń.Co do dereni to rano przy robieniu fotek dokładnie policzyłam- mam 36 odmian dereni kousa i florida Samych krzewów ciut więcej bo 3 odmiany mam podwójne. Mam nadzieję, że tegoroczna zima nie będzie zbyt mroźna, bo mam trochę nowych nasadzeń i pierwsza zima jest dla nich niezwykle ważna. Martwię się najbardziej o derenia urbiniana, od wiosny jest w gruncie ale to bardzo wrażliwa odmiana ( na dodatek jeszcze malutki )i chyba jako jedyny dostanie ubranie z maty słomianej.
Ale mam też inne ciekawe nabytki, którymi się wcześniej nie chwaliłam ( wymienię tylko 3, żeby móc czymś zaskoczyć wiosną ( Doubloon, Celestial Shadow, Akatsuki)

A to dzisiejsze fotki, derenie przebarwiają się cudnie

Venus

Weisse Fontaine

I dwa egzemplarze Milky Way

czym charakteryzują sie derenie kousa? szybko rosną? co trzeba przy nich robić?
jakiego derenia byś mi poleciła ładnie przebarwiającego się i tak 3-4m?sa takie duze?o i wielopniowy żeby był zeby mozna mu było dolne galązki przycinać aby taka ładna wielopniowa forma była widoczna
Ogród z pergolą 20:52, 06 lis 2016

Do góry
idę do Bozenki, sama ją o te derenie poprosiłam
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:49, 06 lis 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Aniu to jest parocja perska, zwana tez drzewem zelaznym. Jest tam napisane, ze przy tym drzewie chetnie usuwane sa dolne, poprzeczne galezie czyli drzewo jest formowane. W ten sposob pieknie wyglada zarowno latem jak i jesienia.

dziękuję Ci bardzo
gdyby tylko ona tak wolno nie rosła..
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:46, 06 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Super skarpa się szykuje

Aniu ta skarpa juz dawno do zmiany była cieszę się że w następnym sezonie będzie wreszcie wyglądała.
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:07, 06 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona pokazalabyś jak teraz wyglądają poszczegolne seslerie?
Ania zrobiłam, zaraz wstawię Jak już wyszłam to się rozpadało więc średniej jakości będą

I tak mnie naszło zrobić zestawienie wszystkich traw jakie mam, kurcze nie wiem kiedy ale zebrało się 38 gatunków
Hortensjada 09:57, 06 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Bożenko to dereń?
wiem że masz pare egzemplarzy, czy mogłabyś mi w wolnej chwili trochę o nich napisać? jak szybko rosna, jak sie przebarwiają?Twoje wrażenia generalnie

Ten wyższy to dereń.Co do dereni to rano przy robieniu fotek dokładnie policzyłam- mam 36 odmian dereni kousa i florida Samych krzewów ciut więcej bo 3 odmiany mam podwójne. Mam nadzieję, że tegoroczna zima nie będzie zbyt mroźna, bo mam trochę nowych nasadzeń i pierwsza zima jest dla nich niezwykle ważna. Martwię się najbardziej o derenia urbiniana, od wiosny jest w gruncie ale to bardzo wrażliwa odmiana ( na dodatek jeszcze malutki )i chyba jako jedyny dostanie ubranie z maty słomianej.
Ale mam też inne ciekawe nabytki, którymi się wcześniej nie chwaliłam ( wymienię tylko 3, żeby móc czymś zaskoczyć wiosną ( Doubloon, Celestial Shadow, Akatsuki)

A to dzisiejsze fotki, derenie przebarwiają się cudnie

Venus

Weisse Fontaine

I dwa egzemplarze Milky Way

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:55, 06 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

mój M wczoraj kosił, jedyna zieleń w tej całej jesieni miła dla oka gdy za płotem już gołe drzewa tylko

Przypomniałyście mi, ze trawnik trzeba skosić jak tak leżę w łóżku to o ogrodzie zapomniałam ... dzisiaj słonko nawet jest to może da rade skosić tzn syn skosi
Buziaki Kasiu
Doświadczalnia bylinowo-różana 08:28, 06 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewa co jest napisane pod tym pinem?
https://pl.pinterest.com/pin/417075615470462045/
jest nazwa tej rośliny?

Aniu to jest parocja perska, zwana tez drzewem zelaznym. Jest tam napisane, ze przy tym drzewie chetnie usuwane sa dolne, poprzeczne galezie czyli drzewo jest formowane. W ten sposob pieknie wyglada zarowno latem jak i jesienia.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:23, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Renia odpocznij juz od tego planowania
Asia nic o murku nie pisała przecież, tylko o wytyczeniu koła jak magnolia narysowała i z lewej kólka w ściezce rabata a z prawej trawnik

no może faktycznie nie kontaktuję
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:58, 05 lis 2016

Do góry
Super skarpa się szykuje
Doświadczalnia bylinowo-różana 22:31, 05 lis 2016

Do góry
Ewa co jest napisane pod tym pinem?
https://pl.pinterest.com/pin/417075615470462045/
jest nazwa tej rośliny?
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:26, 05 lis 2016

Do góry
Iwona pokazalabyś jak teraz wyglądają poszczegolne seslerie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies