Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 07:57, 07 lis 2016

Agania napisał(a)
Justynka etam etap, napisała mi jak wątek kuchenny u Ciebie się bardzo rozwinął, więc czytam i czytam, fajne i cenne wskazówki masz od dziewczyn, szuflady i zlew u mnie też są mocnym punktem, ja mam już projekt i wykonawcę, a rozsądne upychanie kuchennych utensylii i negocjacje cenowe trwały prawie 2 miesiące, termin kuchni obsunął się u mnie też o 2 miesiące, no cóż, kuchnia w drewnie, ale zlewozmywak znalazłam za 250 zł w technologii FlushMount montowany na równi z powierzchnią blatu, akurat taki mi się spodobał

Wizualkę Twojej wymarzonej kuchhni chętnie zobaczę

Hej-witaj.Fajnie, że zajrzałaś...w zimie coś trzeba robić-to projektujemyJa w sumie wykonawcę i projekt też mam-jakieś tam marzenia marzeniami,ale ściany już stoją i trzeba się dostosować do układu pomieszczeń
kasja83 07:59, 07 lis 2016

Nett napisał(a)
To jeszcze ostatnie słowo na temat kuchni. Mam wrażenie, że lodówki do zabudowy sa mało pojemne, pomijając te dwudrzwiowe oczywiście. Więc przeprowadzając się do nowego domku zabrałam starą lodówke (zwykła, nie do zabudowy), a pan stolarz zrobił mi jedną szafkę w którą ją wstawiliśmy.

Znajomi mają drugą lodówkę w spiżarni, a że ja spiżarni nie posiadam, to mam ją wstawioną do szafek. Dwie lodówki wykorzystujemy na co dzień, a w okolicy świąt są i tak obie zapchane.

UUUUU to jestem ciekawa jak to wygląda. Ja nie zakładałam lodówki w zabudowie- między innymi z tego powodu o którym piszesz-pojemność.Ale jakoś nie bardzo widzę-na całej ścianie z białego frontu-taki klocuszek czarny,czy srebrny.Będę więc szukać czegoś w zabudowie-obecnie lodówka ma 245l pojemności łącznie i jest to za mało.Chodzę teraz po rodzinie i znajomych-zaglądam im do lodówki-oceniam,czy duża i pytam o pojemność
kasja83 08:00, 07 lis 2016

anna_t napisał(a)
ja załuję że nie mam lodówki dwudrzwiowej z jednego tylko powodu-marzyłam o kostkarce w lodowce.. a gdy już kuchnia prawie zrobiona to sie zorientowalam ze w tych jednodrzwiowych kostkarek nie robią

Nie będzie rewolucji kuchennej rozumiem
kasja83 08:01, 07 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
A i polecam dwie szerokie szuflady na sztućce ja mam 2x120cm i sa pelne.znajdzie się też tam miejsce na folie,woreczki notesik itp

BędąA Ty Asia kojarzę masz lodówkę w zabudowie...co to masz ciekawego-duże?
kasja83 08:03, 07 lis 2016

eee_taam napisał(a)
ooo o lodówkach tez sie wypowiem ..bo dopiero co kupiłam nowa.

pomijam wersje side-by-side nie rozważałam tego typu lodówki.

tak wiec chciałam kupic lodówkę słupek 60cm szer. pojemna i z bajerami w kolorze białym ...i doznałam szoku bo rynek nie oferuje nowych modeli w kolorze białym ...są w sprzedaży modele białe przestarzałe i ubogie ...ostatecznie kupiłam lodówkę w kolorze srebrnym ( kuriozum polega na tym ze 15 lat temu bym była tym kolorem zachwycona ...ale był bardzo drogi ...a dzis jak chce biała to nie ma)

lodówki słupki 60-ki do zabudowy sa beznadziejne ..to są mocno ubogie wersje jesli chodzi o technologie i wygląd w środku.

z lodówek atrakcyjnych aktualnie pojawiły sie lodówko-zamrażalki o szerokości 75cm ...nie kupiłam bo mi sie nie mieściła do wnęki ale ( ale białych tez nie ma jak juz o kolorze mowa)

Jestem w szoku....nie rozkmniałam tematu kolorystycznie...ale masz rację -kiedyś biały to był standard, a teraz z takimi problem.Moda, moja droga-moda i trendy
kasja83 08:05, 07 lis 2016

iwonkap napisał(a)

ze zmiękczaczem nie widać mozna być ...hmm nieperfekcyjna Pania domu U mnie nic sie nie szoruje, jedynie myju myju i jest idealnie

Ja zdecydowanie jestem nieperfekcyjną panią domu
kasja83 08:06, 07 lis 2016

anna_t napisał(a)
laski już prawie jestem zdecydowana na ten zmiękczacz, czy ktoras z was ma go za czy przed hydroforem? da się go domontować do hydrofora?

Też jestem ciekawa...
kasja83 08:09, 07 lis 2016

Milka napisał(a)
Kuchenno wodne dywagacje...
Tak, twardosc wody, to ilosc kamienia...szuflady wygodne, a lodowki nigdy wiecej do zabudowy bym nie dala, ale coz, chyba jak kuchnia sie kiedys rozwali, zrobie nowy projekt, choc na sama mysl, od razu mi słabo

Kurcze dlaczego mało kto lubi lodówki w zabudowie?jak ja taką "muszę" wsadzić...
leon60 08:13, 07 lis 2016

kasja83 napisał(a)

O kurcze-to dopiero będzie....Ciekawa Olu jestem Twojego pomysłu. Spodziewam się czegoś WOW. Będziesz się chwalić kuchnią na O?

zwykła prosta kuchnia wow się nie spodziewaj
coś tam pokażę bo kilka osób czeka na rdzawkę

kasja83 08:19, 07 lis 2016

leon60 napisał(a)

zwykła prosta kuchnia wow się nie spodziewaj
coś tam pokażę bo kilka osób czeka na rdzawkę

Nie spodziewam się u Ciebie kuchni w stylu angielskim...ale ciekawa jestem pomysłu-a jak będzie rdzawka-to już w ogóle.Kiedy wykonanie?