Muszę pochwalić Twój drugi wianek........ależ odmiana.....ja lubię taki minimalizm..............a zakochałam się tak naprawdę w wianku Danusi z ostrokrzewu, bo naturalny i przetrwa zimne dni w nienaruszonym stanie. Na przyszły rok sobie taki muszę sprawić.....a w tym roku????
Z pewną dozą nieśmiałości pokażę Wam mój wianek. W życiu nie popełniłam niczego podobnego, jestem pod tym względem kompletny antytalent Już w szkole najgorszym dla mnie przedmiotem byla plastyka Nie wiem co to Ogrodowisko robi z ludźmi, ale odważyłam się i własnymi rękami od początku do końca, uplotłam wianek No, nie jest to na pewno dzieło sztuki, ale ... następny będzie lepszy
i w trochę lepszym świetle
większość użytych materiałów pochodzi z naszego lasu i ogrodu
Mój wianek w kolorach srebra. Wykorzystałam to co miałam... hortensję z ogrodu, orzechy darowane, i kilka żołędzi co się uchowały z jakiegoś spaceru.
Wianek na szybko, więc może nie jest idealny, ale się rozkręcam
Piękny wianek
Ja również mam siatkę orzechów ,które specjalnie zostawiłam do dekoracji .Nie mogę tylko się zabrać ...
Powiedz mi do czego przykleiłaś te orzechy bo to jednak klej,klejem,ale orzech chropowaty i musi do czegoś się przykleić porządnie.I tak wiem,ze strasznie dużo idzie kleju przy ich przymocowaniu
Jak ładnie wyszedł w środku suszona trawka to drżączka?
Dziękuję za pochwały, ale nie zgadłyście gdyż ta niby trawka to kwiatki żurawek - wyschły na krzaczkach, a witki to winobluszcz i sam zaplatałem. Pomysł powstał spontanicznie jak pracowałem w ogrodzie robiąc kopczyki dla różyczek.
Ach tak.....teraz dopiero się na tym zbliżeniu przyjrzałam i widać sprężynki na gałązkach wyszło że ślepa bez okularów ogląda O......ja już dawno wszystkie cienkie gałązki poobcinałam, ale w przyszłym roku będę zbierać na wianek dobry pomysł.
.....matko, przeglądam zdjęcia i nie moge uwierzyć..... nie wiem czemu mi sie ubzdurało, że samotnia powstała w 2011 (powstała wtedy jedynie bukszpanowa łezka i posadziłam ligustr) ....a tu sie okazuje, ze ja samotnie, rabaty między garażem a domem, warzywnik robiłam w roku 2012! No i jeszcze przecież powstała rabata Danusiowo - Witkowo - Gosiakowa
sama jesteś zdziwiona ile w tym roku zrobiłas. faktycznie dużo i ładnie. A ja wpadłam pochwalic twój wianek , bardzo fajny pomysł i świeczki tam będą sie palic?
Oj, Hanusiu szkoda , że mieszkasz na drugim końcu... gdybyś była bliżej pobiegła bym z Tobą do lasu... humorek mi dzisiaj dopisuje, bo pogoda jak dla mnie śliczna. Śnieg spadł, powietrze zrobiło się rześkie... też byłam na spacerze, po ogrodzie z aparatem pobiegałam, wianek zrobiłam...
Pozdrawiam cieplutko, ciekawe jak będzie jutro