Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 18:55, 03 gru 2012

Urszulla napisał(a)
No piękny .......i na dole powinny na sznureczkach jeszcze wisieć Twoje aniołki........to może drugi zrobisz bo z tym serduszkiem wyszło piękności.
A w te dziury między orzechami to można coś malutkiego upchać.....ja upycham "orzeszki" bukowe z których nasionka powypadały (też zbierane w lesie)...ale też mogą być żołędzie jak masz.. i inne pomysły.

Super Ci wyszedł.....ciekawe kiedy ja zrobię

Jeszcze go może zmodyfikuję, ale po orzeszki bukowe to trzeba by było do lasu, a ja się wybieram i wybieram, a teraz śnieg....
Martek 19:27, 03 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Mój wianek w kolorach srebra. Wykorzystałam to co miałam... hortensję z ogrodu, orzechy darowane, i kilka żołędzi co się uchowały z jakiegoś spaceru.
Wianek na szybko, więc może nie jest idealny, ale się rozkręcam

Piękny wianek
Ja również mam siatkę orzechów ,które specjalnie zostawiłam do dekoracji .Nie mogę tylko się zabrać ...
Powiedz mi do czego przykleiłaś te orzechy bo to jednak klej,klejem,ale orzech chropowaty i musi do czegoś się przykleić porządnie.I tak wiem,ze strasznie dużo idzie kleju przy ich przymocowaniu
eliza3 19:35, 03 gru 2012

Do klejenia zużyłam jedną laskę kleju na gorąco.
Robiłam na słomianym podkładzie, wcześniej owijając ją włókniną, może być taka do okrywania drzewek na zimę. Ja miałam tylko czarną, ale biała byłaby lepsza.
Bea 19:40, 03 gru 2012

W tym przypadku czarna pasuje bo jej tak bardzo nie widać.
Mala_Mi 19:59, 03 gru 2012

Anielice świetne i te sukieneczki... to już mistrzostwo Dbałość o wszystkie detale.. i toś mówi, że wzrok nie ten.......
Serducha też fajne
eliza3 20:09, 03 gru 2012

asc napisał(a)
Anielice świetne i te sukieneczki... to już mistrzostwo Dbałość o wszystkie detale.. i toś mówi, że wzrok nie ten.......
Serducha też fajne

Aniu , dziękuję, ale szczegóły robię przy świetle dziennym, bo wieczorem... niestety powtórzę, wzrok już nie ten
Kindzia 20:52, 03 gru 2012

Bardzo oryginalne te Twoje ozdoby! Aniołki już chwaliłam, ale ten orzechowy wianek bardzo ciekawy!
eliza3 21:00, 03 gru 2012

Kindzia napisał(a)
Bardzo oryginalne te Twoje ozdoby! Aniołki już chwaliłam, ale ten orzechowy wianek bardzo ciekawy!

Z braku szyszek użyłam orzechów, jak znajdę wenę to zrobię jeszcze jeden, ale muszę dokupić ozdóbki.
Kindzia 21:02, 03 gru 2012

Mnie się podoba taki orzechowy!
Rób Elu, fajnie Ci wychodzi.
Pozdrowionka
kasik778 22:30, 03 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Mój wianek w kolorach srebra. Wykorzystałam to co miałam... hortensję z ogrodu, orzechy darowane, i kilka żołędzi co się uchowały z jakiegoś spaceru.
Wianek na szybko, więc może nie jest idealny, ale się rozkręcam

[

wiedziałam, że jakieś cudo stworzysz najfajniejsze są te całkowicie samodzielnie zrobione, ja też czekam na pożyczony pistolet do kleju i może się coś uda jeszcze zrobić
pozdrawiam