Danusiu chciaabym się Ciebie poradzic, czy ochraniasz fundamenty w jakiś sposób sadząc rośliny pod samym murem? np tutaj czy stożki i kule są w donicach?
Zagladam sie przywitac a tu prosze trzy seteczki. Gratulacje Aga Cudownosci Ci zycze w domu i ogrodzie, radosci w sercu i zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia
Witam po dluuuuugiej nieobecnosci - zbyt dlugiej. Sproboje nadrobic co nieco, chociaz szanse marne.
Od dzisiaj sie urlopuje, ale za chwile wyjezdzam, wiec znowu jestem tylko na moment, taki lajf.
Widze jednak, ze nie pozwoliliscie watkowi na spektakularne kaput za co serdeczne dzieki
Czuc juz nadchodzaca jesien niestety A moze stety, bo wreszcie bede miala czas posiedziec z Wami, poogladac Wasze zakatki.
Tymczasem kwiatek dla Przemilych Gosci. Oto goryczka, ktora zakwitla po raz drugi
Taki śliczny złocień-margaretka mi zakwitł. Na razie pierwszym kwiatem, ale jest sporo pąków. Szkoda, że jest wrażliwy na mróz.Kiedyś miałam już tę bylinkę, ale nie przezimowała.
Lubię też jeżówki
i kupiona tydzień temu
Jeśli ktoś lubi pomponikowy kształt kwiatów róż, to polecam odmianę Pomponella - wspaniała róza
Ewo ... nie opowiem się za konkretną wersją ... bo nie ma łatwo niestety ... ... trzeba wybrać samodzielnie ... nikt nie mówił, że będzie łatwo ... ale ... no pewnie, że jest zawsze jakieś ale ... zatem moje "ale" to oczywista oczywistość, że jest zawsze coś za czym opowiadamy się zdecydowanie i jest tego łatwiejsza alternatywa będąca jednakże li tylko namiastką ... z reguły to co nam podpowiada chciejstwo nadrzędne jest trudniejsze ... budzi kontrowersje i wymaga od nas odwagi i trzeba zawalczyć ... za to gdy już przejdzie się mozół przekonania samego siebie i całej reszty i rzecz ciałem się stanie w tym wypadku ogrodem duma rozpiera i serce siem raduje ... nie oszukuj się, że to co Cię nie kręci będzie ładne ... nie będzie ... nie wahaj się zburzyć jednej alejki gdy jeszcze to kwestia jednej alejki bo zapewne warto ... żadne zamiast z reguły nie cieszy a jedynie jest aby być ...
zacytuję z powyżej bo dla mnie Twój wybór jest oczywistą oczywistością
*** Chciałabym, by ogród był zamknięty w ramy, geometryczne
*** na pierwszym miejscu jest bukszpanowy i tu pokochałam geometrię kształtu roślin
*** na drugim miejscu jest Madżenie Ogrodnika i tu pokochałam geometrię rabat
*** obwódki bukszpanowe na części rabat
Ewka czy masz świadomość, że wybrałaś ... ...
edit: przy okazji ... Madżenie Ogrodnika ... dobre ... ...
drugie przy okazji ... powinnam to też sobie wydrukować i powiedzieć sobie ))