Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródki przyblokowe w mieście 17:24, 16 lip 2012

Do góry

ogródek i jego twórczyni

hortensja i surfinie
Mój jesienny ogród 17:12, 16 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)

Robercie, prawie jak w Wojsławicach !!!
cudnie
Mój mały raj na ziemi :) 17:08, 16 lip 2012

Do góry
tarasowo

moja tarasowa malizna.....
ogrodoweimpresjejolki 17:06, 16 lip 2012

Do góry
Witaj Jolus

Twoje dobre fluidy i wielkie serduszko dodalo mocy i moj informatyk jak zyczylas okazal sie prawdziwym MISTRZEM hih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sciskam strasznie mocno i caluje goraco!!!!!!!!

Ogród w lesie 17:02, 16 lip 2012

Do góry
oj jaka dyskusja o pomidorkach ...a ja w tym roku nic ...zero pomidorkow......
ale poogladam chociaz sobie u Was !!!!
dziekuje cudnie za zagladanie, wsparcie i czekanie...z lampka winka hihi!!!!
sciskam straszliwie mocno i ...do pomidorkow rozyczke zostawie
buziaki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój ogród 16:57, 16 lip 2012

Do góry
Kilka ostatnich zdjęć z ogrodu.

U mnie liatrie zaczynają spektakl.
A
A moje ukochane cynie w pełni rozkwitu. Niezawodne, nie powalił ich deszcz.
C
Cynie kochają też owady.

Świeżo posadzona Imperata

Rumian żółty, ma wesołe żółte kwiatuszki.

Mój mały raj na ziemi :) 16:57, 16 lip 2012

Do góry

Moje roślinki 16:56, 16 lip 2012

Do góry
Atak zza czereśni

Ostrzenie pazurków

A co robi mama w tym czasie?

Ogród u stóp klasztoru 16:54, 16 lip 2012

Do góry
dziekuje za wsparcie i trzyanie kciukow ...pomoglo!!!!
a dla ciebie w podziekowaniu ta, ktora lubisz....

Moje roślinki 16:53, 16 lip 2012

Do góry
A w moich roślinach grasują ostatnio szkodniki.Coś jak tygrys tylko mniejsze

Wspinaczka na czereśnię to ich ulubione zajęcie

Co tam dwa,trzeci też chce!

Przedstawiam Filipka
Wichrowe wzgórze 16:52, 16 lip 2012

Do góry
I jeszcze fotka o zachodzie słońca z widocznymi plamami floksów na rabatach
Mój kawałek raju 16:52, 16 lip 2012

Do góry
witam cieplutko
dziekuje za wsparcie "w dobie kryzysu "...ale juz ok !!!!
pozdrawiam CIEPLUTKO !!!!!!!!

Wichrowe wzgórze 16:51, 16 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
...O floksach przyznam, że nie myślałam. Będę z różami sadzić gaurę, szałwię, lawendę i alchemilla (o ile pamiętam to się przywrotnik nazywa). I jeszcze takie wysokie dzwonki białe i niebieskie. ALe jak wkleisz te zdjęcia to sobie na pewno pooglądam i kto wie...?
A tymczasem mam pytanie. Otóż pooglądałam sobie William and Catherine i bardzo bym chciała mieć! W Holandii nigdzie nie znalazłam. Czy znasz może adres niemieckiej szkółki, w której można tę różę kupić? Bardzo bym była wdzięczna I jeszcze powiedz którą białą wolisz - WaC czy Winchester Cathedral? Pozdrowienia

Jeśli chodzi o róże, to zdecydowanie, bez dwóch zdań polecam William&Catherine. Ja osobiście nie przepadam za chorowitym Winchesterem. Wydaje mi się też, że William jest bardziej żywotny, ale to pierwsze obserwacje, bo mam dopiero pierwszy rok tę różę.
Niedługo zakwitnie, to wstawię fotki.
Z białych z lekko kremową nutą warta polecenia jest również Clair Austin. Chyba wstawiałam gdzieś fotki.
Co do floksów...
Osobiście uwiebiam tę bylinkę, we wszystkich kolorach, choć biały jest najpiękniejszy. Co roku kupuję jednak nowe odmiany, bo mam do nich słabość

Floksy rosną kępami, pędy mają proste, dość wysokie - w zalezności od odmiany nawet do 1m.
Moje roślinki 16:50, 16 lip 2012

Do góry
A to liliowiec kwitnący u mnie już drugi rok.Gdzieś na zdjęciach już go pokazywałam,ale dziś jest piękny,więc nie mogłam się powstrzymać od kolejnych fotek

Mój mały raj na ziemi :) 16:50, 16 lip 2012

Do góry
Witaj Aniu
mnie tez troszke nie bylo ( sila wyzsza hihi ) ale u Ciebie...no jakiz lad, porzadek i widoki...fiu fiu !!!!
wszystko tak idealnie zadbane...i rnawet ozyczki pod garazem na bacznosc !!!!
oj jak przytulnie... az nie chce sie odchodzic....
przesylam najpiekniejsze promyczki slona na ta niepogode !!!!!!!

Postawić trawkę nad i... 16:49, 16 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)
...tylko kamienie na sciezki...hihi to ja cos do tych kamyczkow z promykami slonka dolacze...

p.s
dziekuje za wszystko i ...ciasto...oj az slinka kapie !
mam nadzieje,ze corcia szczesliwie wrocila do domku!!!!

Dzięki...
...słodka...

Ps. też cosik się dzieje z moim lap. bo mi nie wskakują zawijaski i kreseczki przy polskich literkach... ale to juz staroc to sie nie ma co dziwic..

Córka w domu...wypoczęta, opowiada jak nakręcona ...zazdroszczę jej tej beztroski i tych przeżyc..
Postawić trawkę nad i... 16:45, 16 lip 2012

Do góry
...tylko kamienie na sciezki...hihi to ja cos do tych kamyczkow z promykami slonka dolacze...

p.s
dziekuje za wszystko i ...ciasto...oj az slinka kapie !
mam nadzieje,ze corcia szczesliwie wrocila do domku!!!!

Sosna - Pinus 16:42, 16 lip 2012

Do góry
magja_ napisał(a)
jeszcze dopisałam kosodrzewinę - rośnie w jednym ze znanych mi ogródków, może ta by była lepsza - rośnie kolumnowo - szybko jak na kosodrzewinę ale nie tak szybko jak inne pionowe sosny

Sosny można kształtować - jak będziesz całą uszczykiwać - to zmniejszysz nie tylko rozrost w górę ale i na boki, te boki będą jedynie bardziej gęste. Możesz spokojnie redukować pęd o 2/3 długości. Ale to mordercza praca przy większych sosnach. I trzeba to robić palcami - bo inaczej będziesz mieć efekt obciętych igieł a to nie wygląda już dobrze przy sosnach

aaa... pytałaś o sam wierzchołek, moje uszczykiwane w ten sposób czarne sosny robią się niestety coraz grubsze - gęstsze- uszczykiwanie powoduje krzewienie się wierzchołka - z czego jeden zostaje przewodnikiem a reszta rozkłada się po bokach, jest różnica między puchato wyglądającymi fragmentami drzewa a naturalnie rosnącą resztą.
Nie wygląda to dobrze - ale ja mam na celu doprowadzenie wszystkich do tej samej wielkości - potem i tak te gałęzie będą poodcianane

Zgadzam się z tym co napisałaś, pokażę Wam coś!
Jest to ta sama roślina, której zdjęcie zamieściłam jako 2. Przez 3 lata uszczykiwałam ją, W tym roku już tego nie zrobiłam, bo przestało mi się podobać to co się z nią działo, ale co dalej, no właśnie stąd wątek o sosnach Kupiłam ich kilka i kazda z nich jest inna, a chętnie pocztam o Waszych doświadczenich z tymi roślinami, no i oczywiście posłuchm rad w razie czego.
Nie ulega wątpliwości, że nie są to rośliny dla wszyskich, tak jak ja mogę zapomnieć o niektórych, szczególnie kwiatkach.
Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 16:39, 16 lip 2012

Do góry

Bogdziu, te piwonie to są dwie obok siebie, ale już przerwy między nimi nie ma.
Marzenko, a teraz c.d.

Borówcowy raj 16:35, 16 lip 2012

Do góry
Ale piękny ten miłorząb Irenko, skuszę się w przyszłym roku jak będę wywalała tę studzienkę. Muszę tylko przekonać mojego M. żeby zrobić coś z wodą przy tej pompie. Zrobię placyk z ławeczką, mokrym kamieniem z miłorzębem w tle. Będzie dobrze co?
A pomysł z trawami w tej rabacie to muszę przemyśleć. Nie umiem ich niestety komponować, zrobiłam taką próbkę:

Po lewej dokupię jeszcze 2 thuje Sunkist, żeby były 3 i co myślicie o posadzeniu buka tutaj? Na 3 miłorzęby jednak mnie nie stać, za drogie są.
W zakolu na froncie jest lawenda z obwódką z bukszpanu, ale co wsadzić w środek? Z tyłu jest ten brzydki żywopłot ze Skyrocketa i staram się go za wszelką cenę zasłonić. Posadziłam gdzie się dało bluszcz i on już wchodzi na te jałowce, a przed nimi po prawej posadziłam thuję Szmaragd, za 2 lata będzie już większa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies