Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

barbara_kraj... 23:37, 21 sie 2012

Elfik napisał(a)
Nie pytajcie, czy żyję.................
NIE ŻYJĘ!!!!!!!!!!

Wiosną było tak:

Dziś jest tak:

Tu na razie jest klepisko,
Jutro będzie wrzosowisko...

Co za metamorfoza!
W życiu nie przypuszczałbym, że z tego walca z pióropuszem może takie cudeńko wypaść. Teraz to już łatwo końcówkę sobie wyobrazić
Martek 02:05, 22 sie 2012

Elfik napisał(a)

A Tesco ))))))))
Bardzo mi się podobały

A prezent....... od koleżanki Sama też kiedyś taką sprezentowałam, bo jest rozśmieszająca Ale muszę ją wyeksmitować ze stołu z salonu, bo córcia twierdzi, że jest obciachowa...

Widziałam różne żaby bibelotki i osłonki ta jest sympatyczna,ale ja to bym ją do pokoju dziecięcego dała nawet 3 takie żaby
Znajdź jej inne miejsce nie takie honorowe,ale to twoja sprawa jak trzymasz buty w lodówce nie moja ))))))))))))Ostatecznie można trzymać w niej żabki bieliźniarskie ))))

Martek 02:07, 22 sie 2012

Widzę ile pracy włożyłaś w bonzai ,ale warto było !
Pszczelarnia 10:18, 22 sie 2012

Elfiku, czyli Vanillka Cię zachwyca przy tarasie? A powiedz, czy ona jest wrażliwa na niedobór wody?
Ogród Elfikowy - pasuje.
KasiaWB 14:39, 22 sie 2012

Elfiku, chciałam dopytać co to za drzewa/krzewy za Wami (z Bogdzią) na zdjęciu - żółte i bordowe? pięknie wyglądają z góry dziękuję
bociek 19:02, 22 sie 2012

Lo matko Elfiku, bonzaja se uciachalas. Fiu fiu fiu, podziwiam. Sama z nim walczylas???
Czy bedziesz mu jeszcze chmurki czesac???

Pozdrawiam cieplutko
Elfik 22:14, 23 sie 2012

No i jak człowiek ma mieć zdrowe nerwy???????? Wczoraj specjalnie pojechałam po wrzosy, żeby dokończyć dzieło.......... I byłabym może nawet zadowolona, gdyby nie dziś............. Na straganie pod cmentarzem sprzedawali 4x większe sadzonki tylko 50 gr droższe...

eliza3 22:21, 23 sie 2012

Pięknie to wymyśliłaś, a ja ciągle się waham czy mojego jałowca wystrzyc...
Elfik 22:46, 23 sie 2012

Bożenko (EPODLAS) - myślę, że powinno się wydać ustawę nakazującą wszystkim Ogrodowiskowym skupić się w jednym miejscu ... Będziemy się spotykać, gadać, a nie pisać... Wczoraj wpadłam do mojej zaprzyjaźnionej ogrodniczki po wrzosy, jak zaczęłyśmy rajdać.... !!! TYLKO 5 minut!!! A mój M oczywiście policzył, że gadałam godzinę
Aniu - a ja i tak najbardziej na świecie kocham Limlajtkę
Kasiu (Kindzia) - a ja i tak się dalej śmieję z tej "wiedzy"...
Miluśka - i kto to widział, żeby baba takie rzeczy...
Bogdziu - z tym pisaniem "pięknie i z humorem" - to odsyłam Wszystkich do TWOJEGO wątku!!!!!!!!! I do bajek!!!!!
Basiu - fryzurkę bonzajowi wymyślę jak stawy podkuruję... One nie znoszą piły (ręcznej) i sekatora ... Zresztą nie znoszą też łopaty, łopatki, grabi .......... Rozgrymaszone takie
Martusiu - ja żabie tylko przeorganizuję wkład brzuszny - i niech se będzie na salonach...
Ewuniu - rzeczywiście przy tarasie Vanilka mnie zachwyca, bo tymi łbami na niego włazi! Ale nie wiem, co Ci powiedzieć o niedoborze wody ... Otóż u mnie hortensje pierwsze dostają pić! A potem wszystko inne... Faktem jest, że wreszcie w tym roku dostrzegam różnicę w glebie - przy tarasie jest już najlepiej przerobiona, najwięcej kompostu i torfu, no i w związku z tym lepiej trzyma wilgoć, mimo, że powierzchnia sucha..
KasiaWB - te krzewy, to najzwyczajniejsze pęcherznice! Od dwóch lat tnę je mocno, a one rosną, jakby zwariowały! Lubię je bardzo
Bociusiu - ...j.w. - do Basi...
Elu - z tym cięciem, to jest tak: nie wiesz, co robić , nie wiesz..., nie wiesz.... - i nagle dopada Cię wścieklica i....... A potem, to już leci...
Sebek 22:59, 23 sie 2012

Ale bonsai wyszedł - robota na pewno okropna z takim okazem, ale warto było

A wrzosy urosną