A pozostałe ciągle się pokazują. James Galway jakby odrobinę dłużej trzyma kwiat. Ten na zdjęciu ma trzeci dzień
Coraz ładniej kwitną białe The Fairy
A tutaj pokazywałam Dainty Bess :https://www.ogrodowisko.pl/watek/1583-ogrod-w-holandii?page=291
i That's Jazz https://www.ogrodowisko.pl/watek/1583-ogrod-w-holandii?page=289
Moniko - tu dwa kwiaty tej nn. Jeden długo czekał z rozwinięciem i miał sporo deszczu, a drugi trafił na upały. Ten pierwszy jest powaznie zniszczony, a drugi ma tylko malutkie zbrązowienia.
Pierwszy
Podpisuję się pod słowami Ewelinki obiema rękami
Cudnie u Ciebie, Olu.
Witaj, bo jeszcze się nigdy nie wpisywałam. Przysżłam do Twojego ogrodu bo ktoś w innym wątku polecał Twój ogród ze względu na Twoje piekne rozchodniki.
Od niedawna docianiam urodę tych kwiatów - Twoje są rzeczywiście piękne
Ania, niesamowite to wszystko co pokazujesz. Bardzo mnie podbudowują ludzie, którzy odkryli swoje talenty i potrafią (i chcą) z nich skorzystać. Brawo!
A te guziczki dopasowane wzorkami do materiałów rozbrajające.
I znowu wróciliśmy do naszej codzienności i naszych ogrodów. Jak czekałam na przyjazd Ani, to żeby zabić czas poszłam do ogrodu i zrobiłam parę zdjęć. Nigdy tak rano zdjęć nie robiłam, ale wiem że niektórzy wstają bardzo rano, żeby fotografować, ponoć wtedy jest dobre światło.
Tak wyglądała skarpa około 7 rano.
Justi - jest kilka metod, mazaki/farby do tkaniny, transfery na gorąco za pomocą papieru trnsferowrgo, kalki, citra solv, nitro...ale biały napis na szarym materiale to ja nie umiem
Obiecane zamówienie - mam nadzieję, że nasza Ogrodowiczanka nie będzie miała za złe To Syla mi zaufała na tyle, żeby powierzyć w moje ręce sporządzenie prezentu dla Młodej Pary...
Syluś, jeszcze raz dziękuję za zaufanie i odwagę
Dodałam do zamówienia skromniutki prezencik dla Syli i kartkę dla Nowożeńców
Słońce, woda i pisek - towarzyszyły mi na urlopie codziennie. Plany urlopowe nie zawsze nam wychodzą, ale to już siła wyższa. Najważniejsze żeby to co robicie sprawiało Wam przyjemność. A tak chyba jest, więc tak trzymaj. Rosliny w super kondycji. U nas dużo padało, teraz upały i rośliny też tracą kondycję. Nie chcę tego głośno mówić, ale coraz bliżej jesie..... Więc chyba czas rozpocząć przygotowania do nieuchronnie nadchodzących zmian w ogrodzie
Witaj Zuzko po ....wakacjach
oj sprawilo to nam wiele radosci...!!!!!!!!!!!!!!!!
ciesze sie,ze odpoczywalas w cudnym miejscu bo odpoczynek na woda zawsze jest cudny...ta przestrzen pozwala spojrzec na wszytsko z innej perspektywy...uwielbiam to!!!!
o jesieni jeszcze nie wspominaj ....bo mimo tego iz ja uwielbiam po niej szybko nadchodzi zima...u mnie zima to deszcz...wiec i depresyjny czas dla mnie ....
ale poki co sciskam Cie strasznie mocno , letnio ...i goraco!!!!!!
Od ponad 3 tygodni upal.... temperatura nie spada ponizej 30C....
Betysiu, ta róża jest piękna i chociaż nie mam ani jednej na tą bym się skusiła Pamiętasz jej nazwę?
Witaj Justynko
kochana to jest angielka Heritage ...i to jej pierwszy sezon u mnie ...wiec juz nie moge sie doczekac co bedzie za kilka lat!!!!!!
sciskam i pozdrawiam upalnie bufffffff !!!!