Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 09:16, 20 sie 2012

Do góry
Witam po przerwie

A u mnie wczoraj z powodu upałów na działce było tylko po(d)lewanie
Dziadek zapewniał wnukom schładzanie wodą, ale i innym też się "oberwało:
O rośliny zadbam dopiero od dziś ....

Dla odmiany czas na zmiany... 09:07, 20 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)

PIĘKNIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Beatko zrobiłaś córci dzieło sztuki Napewno całe życie będzie pamiętała jaki miała piękny domek w dzieciństwie
Jeszcze raz napiszę że jest boski !!!!!!!!

Beato naprawdę fajna rzecz, super.
Rododendronowy ogród II. 09:01, 20 sie 2012

Do góry
Bożenko, dzięki za piękny wiersz , to była wielka przyjemność poznać Cię w realu, niestety moj ogród był kompletnie nie po drodze, Ela miała wiecej szczęścia, dedykuję Ci najpięknieszą różę z mojego ogrodu

Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:51, 20 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdjęcia ze spotkania u Ani Studio natchęły mnie do obfocenia domu i ogrodu o zmierzchu

Łaaaaaał!!!! Muszę tę iluminację zobaczyć na żywo!
Moje zmagania ogrodowe 08:47, 20 sie 2012

Do góry
Witam!
Marta, dostaliśmy baaaardzo duże rabaty, mój M się spytał i ile kasy tym razem wydałam na rośliny i mocno się zdziwił jak wyszło że jakieś 70 złotych. A tak bez rabatu to jak wszędzie - jedne rośliny taniej niż gdzieś indziej, inne drożej. 8-9 września rozmawiamy sobie o wypadzie do Starego Pola, Ania Monte jedzie, my z Megi się zastanawiałyśmy, także może dołączysz tam na minispotkanie
Udało się wybrac dwa zdjecia nowych nabytków
rozdzielony fragmencik Red Barona

brązowa turzyca

tworzę właśnie kwadrat z podkładów kolejowych, ale według moich dzieci to większa wersja piaskownicy (w tle widać, ze okolica to miejscami nadal teren budowy)

Później reszta zdjęć.

Już 20.08, muszę powoli szykować się do szkoły, więc pewnie tylko wieczorami bedę na ogrodowisku, no chyba ze pogoda będzie taka jak u mnie ostatnio
Kubusiowo 08:35, 20 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Pozdrawiamy

ale ładna z Was para

pozdrawiam
Rajski ogród Ani 08:26, 20 sie 2012

Do góry
Aniu ślazówka?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:25, 20 sie 2012

Do góry
Agatko - zostawię, nie jest go dużo no i robi za ściółkę bardziej niż nawóz - ten pas lawendy przesuwałam ok 20 cm do przodu żeby go rozchodniki tak bardzo nie zacieniały i teraz podlewam bo mi mdleje... a dzięki ściółce nie wysycha tak bardzo... zobaczymy, chyba nie zabiję tych krzaczków?

Krysiu
- mam nadzieję goście Ci zjedli trochę tego sernika! Następnym razem na pewno Cię odwiedzę, sama, bez narzekającego M. przywiozę Ci rozsadę trawy, o tej (Magnolia pisała co za jedna, muszę sprawdzić parę stron wstecz) - bo mi się ładnie rozrosła, prawie jak miskant Variegata:

Betysia - zapraszam! M. zwykle (chyba z zasady?) nie podoba się to na co ja "choruję" Ławeczka też nie, no ale wygodnie mu się teraz siedzi i zadowolony

Miłego dnia! Ehh... znowu poniedziałek... brr
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:14, 20 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja niestety też bardzo lubię jeść i w dodatku mam tendencje do tycia, dlatego ciągle się ruszam
Rano oczywiście upiekłam świeże bułeczki, zjedliśmy je w mgnieniu oka (obiecuję, że w najbliższym czasie wszystkie przepisy wrzucę do wątka kulinarnego
Dlatego potem długi spacer z psem, a potem rower. Pojechaliśmy nad zalew do Chechła. Fajna trasa, droga prowadzi przez okoliczne pola i lasy.

No no no Ale piękna sportsmenka Wspaniałe tereny macie w okolicy.
Koszenie zbyt długiej trawy 08:12, 20 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Zapomniałam się poskarżyć:

kosiarka mi się popsuła Nagle i niespodziewanie. Niczego nie sygnalizowała, i bęc - padła
Trawa długaśna już, a tu - skosić jej nie mam czym
M. podłubał w niej trochę, ale bezskutecznie, jutro mus do jakiegoś fachowca się udać...

Z tą trawą nowo posianą to nie wiem, co zrobić. Zrobiłam zdjęcia, ale chyba niewiele widać, niestety.

Tu widać różnicę - tu dzie są koty, jest stara trawa, a powyżej ogona Lolka (kot w górnej części zdjęcia) - nowa. Widać, że jest wyższa, niż ta stara. Dla porządku dodam, że trawa jest generalnie ciut przetrzymana, była koszona ponad tydzień temu, w ubiegły piątek.

Ogród... reni 07:58, 20 sie 2012

Do góry
Witam w poniedziałkowy poranek, słonko już świeci.. kawka już wypita na tarasie

Ogrodnik mimo woli 07:51, 20 sie 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, odwiedzam Ciebie i Twój ogród. Mój Kajtek w przeciwieństwie do Twojego lubi kąpiele (najbardziej w swoim oczku). Tu woda słona, ale może być. Gorzej na okolicznych spacerach. Gramoli się do każdej kałuży i próbuje ją sobą pogłębiać, jak tylko na chwilę spuścimy go z oka. A jak potem wygląda, nie napiszę.
Nad morzem znalazł wakacyjną miłość (właściwie odkrył, bo to stara znajomość z naszych okolic), a ja to nagrałam...
Pozdrawiam Aniu i zamiast kwiatka, ostatni zachód słonka, dla Ciebie.

Weroniko, dzięki za piękny widok i za odwiedzinki. Ja jestm ostanio tak zamotana czasowo, że już nigdzie nie mam szans pobywać i poczytać.. walcze nad swoim wątkeim, byście o mnie nie zapomnieli..... Ha, ha, ha.. prawie jak celbrytka..... byle nie wypaść z obiegu......
Za to zimą będzie co nadrabiac na necie..... co prawda nie ejst to jużto samo, co bycie na bieżąco... ale jak się nie ma co sie lubi to sie lubi, co się ma
Kajtuś zapmietałam że lubi wodę, bo kiedys pokazywałaś jak się chłodzi w oczku
Ogrodnik mimo woli 07:48, 20 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)

Ania ta moja trawa to stipa "Pony Tails"
jakie można mieć zamiary wobec trawy ?
pozdrawiam

Chce jej dużo ... i zaczynam dorastać do przeróbki frontu.. i tam mi sie marzy taka trawa co zimą nie zamiera, lubi sucho.... i ta pasuje... tylko kupiłam i zapomniałam co posadziłam

no rozumię, a z czym myslisz pomieszać trawę, masz pomysła ?

W tym roku pomieszałam z heliotropem.. i fajnie

A terz bym pomieszałą z ........ i znó zapomniałam jak sieto nazywa.. a już mnie uświadomiono..... i nie zapisałam...... muszę poszukać gdzież na wątku......
O......... z tym na foto

Postawić trawkę nad i... 07:22, 20 sie 2012

Do góry
...z roślinnością było raczej krucho- sezon wysoki, baaaardzo gorąco i wiele nowych, młodych nasadzeń w hotelowych ogrodach...
Ogrodnik mimo woli 06:53, 20 sie 2012

Do góry
Aniu, odwiedzam Ciebie i Twój ogród. Mój Kajtek w przeciwieństwie do Twojego lubi kąpiele (najbardziej w swoim oczku). Tu woda słona, ale może być. Gorzej na okolicznych spacerach. Gramoli się do każdej kałuży i próbuje ją sobą pogłębiać, jak tylko na chwilę spuścimy go z oka. A jak potem wygląda, nie napiszę.
Nad morzem znalazł wakacyjną miłość (właściwie odkrył, bo to stara znajomość z naszych okolic), a ja to nagrałam...
Pozdrawiam Aniu i zamiast kwiatka, ostatni zachód słonka, dla Ciebie.

Postawić trawkę nad i... 06:53, 20 sie 2012

Do góry
...moja rodzinka uwielbia takie widoczki...

a ja, z racji zwodu - wolę coś innego...
Postawić trawkę nad i... 06:45, 20 sie 2012

Do góry
...egzotyczne widoczki..i już wiecie gdzie byłam z rodzinką
Postawić trawkę nad i... 06:31, 20 sie 2012

Do góry
...i kolejne zdjęcie - tym razem z porannej toalety...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:31, 20 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

wpadła i jaka łaskawa dziś ... ... Agatko trudno moją małpką ująć całość ... poza tym 1/3 mojego tarasu jeszcze nie istnieje bo stoi w jej miejscu garaż do wyburzenia ... istniejąca część czeka z nawierzchnią z betonowych płyt ... docelowo będzie drewno bo to patelnia południowa

... chyba najobszerniej to widać na ujęciu z balkonu ... w płytki jest wkomponowany pień z obrastającymi go rojnikami ? ... bo to rojniki chyba ))

sektor lawendowo różany wzdłuż tarasu

]

Iza a między tarasem a rabatą pod plotem docelowo zostanie żwirek czy będzie trawnik?
W tym roku planujecie wyburzenie garażu czy w przyszlym? Zaintrygowałaś mnie planami zmian
Bajkowy ogród Weroniki 06:30, 20 sie 2012

Do góry
Elfiku, cieszę się, że miałam okazję poznać Cię osobiście u Bogdzi.
Z pozdrowieniami znad morza dla Ciebie specjalnie taki zachód słońca z wczoraj.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies