Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Mala_Mi 23:20, 19 sie 2012

Ależ dyskusje....... ja też amówiłąm projekt... projektantka pytałą sie mnie bardzo dokładnie czego oczekuję od ogrodu, co chcę, co lubię, jaką mam glebę itp itd..... młoda dziewczyna.. z projektu byłam zadowolona.....
Niestety gust mi się zmienił.. i z projektu nie mam nic w ogrodzie...
Z niektórymi klientami też tak jest...
Projektanci są różni..... jak różni są fachowcy z innych branż....
Czasami warto obejrzeć c oprojektnat stworzyłwcześniej, a nie brać np najtańszego albo jedynego w okolicy i potem mieć pretensje...
Poza tym projektant projektuje do tego co słyszy od klienta.. a klient.... tak jak ja ..... sam nie wie co che
Wiec projektuję ogród za pomocą łopaty.... i listy chciejstw..... czyli wyjazd do szkółki święto i pełen bagażnik..... a to nie tędy droga.... do ideału.
Porzuciłam wiec ideały i kupuję co mi się podoba... a potem łopata w dłoń i komponuję
Dzięk itemu nie mam do nikogo pretensji..... a ze nie mam czasu to robię ile mogę..... i do niedawna miałam wszędzie plac boju
Spotkanie ogrodowiskowe ... na które sie zdecydowałam to był idiotyczny pomysł .. i trzeba było ratowac twarz
I sorki, że tak filozofuję na gościnnych występach..

Runianka rośnie na słońcu... twardzielka
kwiatholandii 08:14, 20 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Ja niestety też bardzo lubię jeść i w dodatku mam tendencje do tycia, dlatego ciągle się ruszam
Rano oczywiście upiekłam świeże bułeczki, zjedliśmy je w mgnieniu oka (obiecuję, że w najbliższym czasie wszystkie przepisy wrzucę do wątka kulinarnego
Dlatego potem długi spacer z psem, a potem rower. Pojechaliśmy nad zalew do Chechła. Fajna trasa, droga prowadzi przez okoliczne pola i lasy.

No no no Ale piękna sportsmenka Wspaniałe tereny macie w okolicy.
Enya73 08:19, 20 sie 2012

Skończyła mi się "plaża" w pracy, wszyscy powracali z urlopów , w firmie też dużo zmian, co się przekłada na więcej pracy.
Na Ogrodowisko będę więc zaglądać tylko wieczorem No chyba, że w przerwie śniadaniowej się uda
Pozdrawiam, miłego dnia
baraga1904 08:25, 20 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Witam Cię Agnieszka! Gdzież Tyś się podziewała, jak Cię nie było? Miło, że już jesteś. Brakowało mi tutaj Ciebie Już niedługo się spotkamy!

Witam witam
Oj, tęskniłam za Ogrodowiskiem i piekną polską zielenia...Czekam na spotkanie u Kapiasów...
popcorn 08:30, 20 sie 2012

Anita a moge Cie prosic o podrzucenie adresów tych bielskich szkółek? Będę początkiem października u Mamy w Oświęcimiu, byśmy się wybrały? Będę im przeprojektowywać ogródek (ciekawe co z tego wyniknie) i z pewnością jakieś zakupy trzeba będzie zrobić!!
Z góry dzięki, miłego dnia!!
Enya73 08:41, 20 sie 2012

Przesyłam na priv adresy szkółek. Jak ktoś inny będzie zainteresowany proszę o informację
Bea 08:52, 20 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Przesyłam na priv adresy szkółek. Jak ktoś inny będzie zainteresowany proszę o informację

To ja też bardzo proszę.
popcorn 08:54, 20 sie 2012

Dostałam, dzięki!
Enya73 09:04, 20 sie 2012

Bea napisał(a)

To ja też bardzo proszę.

Bea przesłałam.

Niestety do wieczora nie będę aktywna na forum. Jak ktoś będzie zainteresowany, to niech pisze, wieczorem prześlę
Kindzia 16:50, 20 sie 2012

Witaj Anitko poweekendowo Ale lecisz z tymi stronami, dużo czytania miałam.
Myślę, że do Pietrzykowic też zaglądasz, albo do Kalnej. Pamiętaj, że Pszczynę masz poniekąd po drodze, a ja tam jestem niemal w każdą sobotę