Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz mały raj na ziemi :) 11:26, 25 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Gratki z okazji 100

Dziękuję Śliczna
U nas w szkółkach tylko Anabelle. Musze próbować z patyczkami...
Ogród Magdalenka 11:23, 25 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, ty masz wypoczywać!!! a ty cały czas tu z nami ściskam cię serdecznie moja droga, baw się dobrze i ja wstawiam fotki, bo Madzia nas ugaszczała i nie miała kiedy pstrykać

najpierw spojrzenie na cudny ogród Madzi

Jestem pod wrażeniem cudownego ogrodu - piękne hortensje,żuraweczki i aranżacje
Rajski ogród Ani 11:18, 25 lip 2012

Do góry
Ogród na 300 metrach kwadratowych 11:13, 25 lip 2012

Do góry
EwaG napisał(a)
Takie tam impresje ogólne dla podglądaczy. "Detale" odkładam na później.

Chyba powinna zmienić nazwę na "Ogród z dziewannami".. Dla niektórych maja złe konotacje tzw. wiejskie (jakby to było coś złego, większość roślin jest "ze wsi" ), ale u mnie bardzo "robią ogród". Przez swą wielkość, a potrafią dorosnąć do ponad 2 metrów, przyciągają uwagę.

Fajne te inspiracje A dziewanny - piękne. Rzadko spotykane, to fakt. W sam raz do mojego ogrodu nadbużańskiego
Musze poczytać, czy słońce znoszą, bo u mnie tam patelnia

Zielony galimatias 11:08, 25 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
I tadam
Ciurkadełko - próba generalna

Jaaaaakie cuuuudo!

A na spotkanie zgłaszam się!!!
Trzykrotka wirginijska (Tradescantia virginiana, T. x andersoniana) 11:06, 25 lip 2012

Do góry
mam do nich wielką słabość, rosną w moim ogródku w ilości 7 sztuk i dobrze nam razem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:06, 25 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Dalie piekne, prezenty również. To pomału szykuj się do Ani bo teraz już szybko poleci.

no to jeszcze trochę sielsko, też nie wiem, co to za biała roślinka

To raczej smagliczka a nie ubiorek... Ubiorek jest wieloletni a smagliczka jednoroczna Ale kwiaty mają bardzo podobne... Niedawno pokazywałam u siebie

Wracam do czytania

Mallwinkowo 11:05, 25 lip 2012

Do góry
tak to wszystko wygladało tydzień temu. to jest prawa strona frontowa mojego ogródka.

Nasz mały raj na ziemi :) 11:02, 25 lip 2012

Do góry
Gratki z okazji 100

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 11:01, 25 lip 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Elizo, imion moich różyczek już zdazyłam się nauczyć, ale na wszelki wypadek mam porobione przy nich znaczniki. Przy innych roslinach też, bo z biegiem czasu bym zapomniała, co mam. Kiedyś nazwy nie miały dla mnie znaczenia, ale gdy się je zna, to jednak łatwiej porozumieć się z innymi osobami co do ich wymagań. I lepiej wtedy wymieniać swoje spostrzeżenia.

Zobacz, jak śmieszny pierwszy kwiatek miała moja Baronesse. Dwukolorowy

Bardzo ładna ta różyczka, jakby się nie umiała zdecydować który kolor wybrać ?
Czy to możliwe, aby róża zmieniła kolor? Byłam przekonana, że kupiłam ciemno-różową, a zakwitła czerwona
Mallwinkowo 10:59, 25 lip 2012

Do góry
Moja największa pasja - ogród 10:58, 25 lip 2012

Do góry
na próbę kupiłam cebulki ismeny i nie zawiodłam się tym kwiatkiem, bardzo piękna i subtelna uroda

dokupiłam sporo lawendy, do tej pory jakoś w ogóle jej nie było u mnie, tak że czas już był najwyższy na nią

jaskry pełne trochę mnie rozczarowały, potem się okazało, ze jakieś robaczki zaatakowały cebulki, pewnie przez to kwitły bardzo słabo i szybko zżółkły

W cieniu - zacieniona 10:48, 25 lip 2012

Do góry
...przywołały słoneczko...
Testowe dodawanie zdjęć 10:45, 25 lip 2012

Do góry
testuje dodanie zdjecia
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:39, 25 lip 2012

Do góry
Wklejam obiecaną instrukcję fotograficzną wykonania wianka. Dziś akurat wpadłam na pomysł wykorzystania ostatnich paków hortensji, ponieważ jak wrócę pewnie już nic z nich nie będzie Wianek w zamyśle miał być cały hortensjowy, ale jak narazie nie mam ich tyle w ogrodzie, więc uzupełniłam jałowcem Rośliny przypinamy kawałkami drucików zgiętych jak skobelki.

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 10:39, 25 lip 2012

Do góry
Magjo, o radę poproszę

Czy różaneczniki mogą być w tym miejscu, nad oczkiem wodnym, przy placyku z milinem:

Oczko jest za tym podkrzesanym świerkiem gniazdowym. A rh to są Cunningham withe

inne ujęcie:

To jest bardzo słoneczne miejsce , choć na zdjeciu tego nie widać. Ale słyszałam, że ta odmiana może być na słońcu, a tu dodatkowo byłyby nad wodą, co podobno bardzo lubią

Sadzić je tutaj, czy nie?
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:28, 25 lip 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
prześliczne lilie, ja je uwielbiam, w tym roku posadziłam lekko ze trzydzieści
a fioletowy kwiatek nad co to ? budleja?

Ten fioletowy to już nie wiem, kiedyś myślałam, że to przetacznik, ktoś mówił, że przetacznikowiec, a może to to samo? Może ktoś wie?

Nasz mały raj na ziemi :) 10:19, 25 lip 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)

To nasze ostatnie zakupy
Klon jesionolistny Variegatum

Miały tam być posadzone trzy octowce i nawet były malutkie ale Sonia je połamała i chyba całe to szczęście bo naczytałam się o nich już wiele.... Biliśmy się z myślami.... Bardzo się nam podbają ale jednak wizja ciągłego wyrywania odrostów, zniechęciła nas... a Sonia jeszcze pomogła.... Wykopane głęboko z korzeniami poszły do spalenia.
Myślę że klony fajnie rozświetliły domek Kiedyś będą wystawały ponad tuje, które będą sięgały tylko wysokości siatki.

Jeny gdzie Ty tego klona dostałaś kupić!?!?!?!?! Ja go szukam po wszystkich w okolocach szkółkach.Ciągle mówią że ciężko o takiego....

Klony kupiliśmy w pobliskiej szkółce Fijak. Zostały jeszcze dwa wyższe ale z mniejszą koroną Przyjeżdżaj
Nasz mały raj na ziemi :) 10:00, 25 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Asia mam takie coś ale bez tej nieszczęsnej wierzby.... Cos mi się wydaje, że trzeba by ją przenieść. To są bardzo podobne dwie formy i Hakuro i trzmielina......... jak dla mnie w tak bliskiej odległości w ogóle to nie gra...

....kurde wstawiałam screene i mnie się przypomniało! RDEST! hehhehe On tam zawija za miskanta lub ostróżki i łączy sie z lawendą..

Kurcze Gosia coś nie przemawia do mnie ta rabata... a tak sie cieszyłam że fajnie będzie to wyglądać...
Mus pomyśleć o innym jeszcze zestawie....
Nasz przydomowy ogródek 09:40, 25 lip 2012

Do góry
Uwaga uwaga - ketmia "mamuśka" zapowiada kwitnienie ! Pokazują się pierwsze kwiaty a trzmiele i pszczoły nic jeszcze nie wiedzą.

A jej biała siostra jeszcze spokojnie śpi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies