Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 09:57, 17 sie 2012

witaj Bogdziu
Bogdzia 10:02, 17 sie 2012

Gabriela napisał(a)
Bożenka, jak Ty pędzisz z wątkiem, już druga setka zaczęta
I takie śliczne jaszczurki masz i ważki dostajesz. Kilka lat temu taka wielka ważka zasuszyła mi się zimą przed domem, w koszu z bukietem zatrwianów. One chyba nie przeżywają zimy. Pozdrawiam ciepło, jak zwykle.

Salamandry wyglądaja jak jaszczurki ale jaszczurki należą do gadów a salamandry do płazów jak żaby.To tak żeby komuś zle sie nie utrwaliło że salamandra jest jaszczurką.Ważki nie przeżywają zimy. W wodzie pozostają ich jaja i larwy które są bardzo drapieżne i atakują nawet ryby.Przepraszam za ten wykład, tak mi sie wyrwało. Gabrysiu serdecznie Cię pozdrawiam.
Bogdzia 10:05, 17 sie 2012

marzena napisał(a)
Bogdziu, przepiękne salamandry dostałaś od Marysi
też widziałam je dość dawno w Pieninach, poruszały się leniwie, żeby nie powiedzeć wytwornie i powoli znikały w wykrotach ...

Tak one lubią wilgotne środowisko a kiedy robi sie ciepło które by im wysuszało skórę to sie chowaja więc Marysia miała szczęście że im te zdjecia zrobiła.Zachwycam się nimi .Pozdrawiam Marzenko.
Bogdzia 10:06, 17 sie 2012

monteverde napisał(a)
witaj Bogdziu

Aniu miło Cię widziec. Jaką masz pogodę bo u mnie sie ociepliło i nawet miło się zrobiło i w ogrodzie trzeba bedzie popracowac. Pozdrówka.
sylllwia 10:08, 17 sie 2012

Bożenko spóźnione gratulacje stówki w drugim wątku. Ciężko nadążyć u Ciebie

malwes 10:22, 17 sie 2012

Bogdziu,
I ja przychdzę do Ciebie po dłuższej urlopowej przerwie. Zdjęcie ważki świetne, wiem, że to wymaga cierpliwości, małego łutu szczęście no i dobrej ręki fotografa. Ładny bokeh ma Twój obiektyw? Czym fotografowałaś, jeśli mogę spytać?

A teraz biegnę w tył wątku nadrabiać zaległości w czytaniu....
EPODLAS 10:41, 17 sie 2012

Bogdziu, witam i pozdrawiam. U nas też pogoda idealna. Ciepło, rześko jednym słowem chce się żyć. Pozdrowienia optymistyczne z Włocławka.
Milka 13:18, 17 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Gratuluje nowej setki w nowej części wątku cieszę się, że cały czas z nami jesteś, buziaki Bożenko

Irenko dzięki ale jak byś mnie jeszcze uswiadomiła co to za kwiatki.

to jest Bożenko psianka
Milka 13:24, 17 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko...jak to zleciało, a dopiero były rozważania o nowym wątku!
serdecznie gratuluję!

Dzięki Irenko .Spory spacer sobie dziś u Ciebie zrobiłam . Bardzo zmieniłaś ogród w tym roku , jest pieknie. Nie pisałam nic bo nie byłam zalogowana.

bardzo się cieszę, że dostrzegasz te zmiany, bo ja nadal krytycznie podchodzę, ale jak może być inaczej, skoro u Ani idealnie i ona jeszcze całą listę zmian chce wprowadzić!

ale, ze tak po prostu mozna u nas zobaczyć salamandry, nie wiedziałam, super zdjęcia podesłała Marysia

kolkwicja puściłą 2 nowe listki, to chyba dobrze wróży; pozostałe też się przyjęły, ale kwitnąć już w tym roku nie będą, ale za to za rok...
miłego dzionka!
Mala_Mi 20:21, 17 sie 2012

A ja ponownie wypatrzyłam gniazdo sokołów (chyba) na wieży telefonicznej...... krązyły wokół i czekały kiedy odejdę..były dwa .. jednego udało mi sięjeszcze złąpać obiektywem
Salamandra faktycznie śliczna