Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:47, 05 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

nie no takie podwyższenie na 15/20cm

Renia odpocznij juz od tego planowania
Asia nic o murku nie pisała przecież, tylko o wytyczeniu koła jak magnolia narysowała i z lewej kólka w ściezce rabata a z prawej trawnik
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:13, 05 lis 2016

Do góry
UlaB napisał(a)

w kwestii montazu nei potrafie Wam nic powiedziec - u mnei ten problem nie istniał
konieczność - sądzę, że takiej nie ma
Mysle, ze zestaw do sprawdzania twardosci wody dostaniesz bez problemu w sklepach chemicznych albo nawet w marketach budowlanych. Mozna tez zwiezc probke do zbadania do laboratorium w wodociagach miejskich. Jezeli mieszkasz w miescie w ktorym jest takie laboratorium to teoretycznie wystarczy nawet zadzwonic i oni wiedzą jaka jest twardosc wody w lokalnym wodociągu, ale moim zdaniem to co mówią nie zawsze jest prawdą (moze sie myle).

ja mam wodę ze studni dlatego pytam o montaz przy hydroforze robiłam badanie wody ale chyba tam twardości nie ma, musze zadzwonic do nich.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:06, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja też będę miała problem z montazem, hydrofor 1/4 kotłowni mi zajmuje i nie mam blisko kanalizacyjnej :/ ale temat baaardzo ciekawy.
ciekawa jestem jeszcze czy jest jakaś twardość wody przy której juz jest konieczny ten zmiekczacz? i jak tą twardość sprawdzić?

w kwestii montazu nei potrafie Wam nic powiedziec - u mnei ten problem nie istniał
konieczność - sądzę, że takiej nie ma
Mysle, ze zestaw do sprawdzania twardosci wody dostaniesz bez problemu w sklepach chemicznych albo nawet w marketach budowlanych. Mozna tez zwiezc probke do zbadania do laboratorium w wodociagach miejskich. Jezeli mieszkasz w miescie w ktorym jest takie laboratorium to teoretycznie wystarczy nawet zadzwonic i oni wiedzą jaka jest twardosc wody w lokalnym wodociągu, ale moim zdaniem to co mówią nie zawsze jest prawdą (moze sie myle).
Hortensjada 20:58, 05 lis 2016

Do góry
bozga napisał(a[img size=639x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/128/1287857/original.JPG[/img]

A teraz już lecę do ogródka bo chyba niedługo zacznie padać, może jeszcze uda mi się coś zrobić . Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Bożenko to dereń?
wiem że masz pare egzemplarzy, czy mogłabyś mi w wolnej chwili trochę o nich napisać? jak szybko rosna, jak sie przebarwiają?Twoje wrażenia generalnie
Typografia ogrodu 20:39, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wow psi ząb intrygujący!
mam tam hosty ale wiesz z nimi to na wiosne pustki są, moze rzeczywiście na ciemierniki wymienię.. one są zimozielone chyba?
tak.ja mam już nawet jeden kwiatek a kwitly chyba w zeszłym roku do kwietnia.potem same liście ale też ładne.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:35, 05 lis 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

Ewa, Dziekuje za zainteresowanie , myślałam tez o tym , albo o jakimś wybrzuszeniu ale to raczej nie bedzie pasować, znalazłam jeszcze jedną fotkę z drugiej strony, to sama zobacz. Cała strona pod brzozami jest na prosto i tutaj tez tak najbardziej pasuje .

Ewa chyba nizauwazylaś mojego postu z rysunkiem. własnie to samo mialam na mysli co pisze Ewa. dobuduj murek do tego co masz a jak posadzisz tam jakąś trawkę czy coś delikatnie okrywowego to tego murku w srodku nie będzie widać
Typografia ogrodu 20:31, 05 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Aniu wg książeczki najlepiej powinien sobie poradzić czosnek niedźwiedzi lub psiząb...nie miałam pojęcia co to takiego
A może pomysł o ciemiernikach? To nie cebula ale do cienia i kwitnie wczesnie

wow psi ząb intrygujący!
mam tam hosty ale wiesz z nimi to na wiosne pustki są, moze rzeczywiście na ciemierniki wymienię.. one są zimozielone chyba?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:25, 05 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Ula, Aniu, Martuś nie zaśmiecacie mi wątku, to ważne informacje dla mnie...Niestety ja nie mam rozdzielonej wody na ogród, ale moze to i lepiej bo ponoć roślinki nie lubią takiej twardej??? Wiecie coś na ten temat???

powiem szczerze że niewiem, może Mazan wie? on wszystko wie
ja też będę miała problem z montazem, hydrofor 1/4 kotłowni mi zajmuje i nie mam blisko kanalizacyjnej :/ ale temat baaardzo ciekawy.
ciekawa jestem jeszcze czy jest jakaś twardość wody przy której juz jest konieczny ten zmiekczacz? i jak tą twardość sprawdzić?
Typografia ogrodu 20:11, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a spojrzałabyś do książeczki czy jest cos na totalny cień? wystawa północna

chciałam dac szafirki, niewiem czy dadzą rade
Aniu wg książeczki najlepiej powinien sobie poradzić czosnek niedźwiedzi lub psiząb...nie miałam pojęcia co to takiego
A może pomysł o ciemiernikach? To nie cebula ale do cienia i kwitnie wczesnie
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:06, 05 lis 2016

Do góry
laski już prawie jestem zdecydowana na ten zmiękczacz, czy ktoras z was ma go za czy przed hydroforem? da się go domontować do hydrofora?
Ogród z pergolą 19:24, 05 lis 2016

Do góry
satomi to chyba jakaś odmiana derenia kousa? powiedz może masz orientację, wszystkie derenie tak pieknie się przebarwiają?
Ogród z pergolą 18:19, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cześć Kasia
piekny ten sniegowiec... ale nic nie piszą o jessiennym przebarwieniu i jest kulisty, ja bym wolała coś ażurowego. wysokość idealna, szkoda że wolno rosnie. moze w inne miejsce w ogrodzie..
widać że lubujesz się w dereniach którego byś wybrała aby był wielopniowy, bezproblemowy i z ładnym przebarwieniem?

No właśnie ja też się nie spodziewałam że tak się przebarwi, myślałam że po prostu żółty będzie. Co do dereni to ja dłużej mam kwiecistego a od tego roku jeszcze dwa ale tto za krótko żeby coś o nich napisać, Bozga z Hortensjady ma różne i wiem że na pewno poleca Satomi ma go na przedpłociu.
Ogród z pergolą 17:56, 05 lis 2016

Do góry
ja też tak coś czuję
Ogród z pergolą 17:52, 05 lis 2016

Do góry
robi wrażenie!
Ogród, mydło i powidło. 17:30, 05 lis 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

śniegowiec -ale sympatyczna nazwa

Tak, taka słodziutka - zupełnie odwrotnie niż np. pluskwica .

anna_t napisał(a)
dereń kwiecisty przepieknie sie przebarwia ale sniegowiec tez tak ciekawie..naprawde same perełki masz !
nastawiasz się glównie na krzewy, jaki chcesz ogród?

Próbuję różnych roślin, co do większości mam spore obawy o to czy poradzą sobie u mnie zimą ale na razie całkiem nieźle to wychodzi i niektóre naprawdę piękne są.
Ogród na pewno będzie trochę ogrodem kolekcjonerskim a poza tym miało być kolorowo i trochę dziko ale w tym roku różyczki dostałam no i nie wiem jak się sytuacja rozwinie . Jestem jeszcze na początku drogi pierwsze nasadzenia były w 2012 ale potem przez rok ogród był pozostawiony sam sobie więc tak naprawdę ten rok 2016 był dopiero czwartym. Na razie skupiłam się na większych roślinach żeby szkielet zbudować.

amelia_b napisał(a)
Na tego derenia to i ja poluje prawda Kasiu?

Zgadza się, tylko Ty chcesz chyba derenia kousa - tego co u nas w szkółkach jest
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:48, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

mój M wczoraj kosił, jedyna zieleń w tej całej jesieni miła dla oka gdy za płotem już gołe drzewa tylko

no u mnie jeszcze zielone sa chwasty
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:41, 05 lis 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
mialam zamiar skosic ostatni raz kolo polowy pazdziernika ale sie nie dalo
jednak trawa byla za dluga zeby tak zostawic...
wiec skosilam na 5 cm

ptaszki zdecydowanie rozpuszczone do tego dostaja slonecznik łuskany

mój M wczoraj kosił, jedyna zieleń w tej całej jesieni miła dla oka gdy za płotem już gołe drzewa tylko
Ogród z pergolą 14:19, 05 lis 2016

Do góry
oo dzięki Kasia
Typografia ogrodu 14:04, 05 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a spojrzałabyś do książeczki czy jest cos na totalny cień? wystawa północna

chciałam dac szafirki, niewiem czy dadzą rade
sprawdzenie.chwilowo nie mam książeczki
Ogród, mydło i powidło. 13:30, 05 lis 2016

Do góry
dereń kwiecisty przepieknie sie przebarwia ale sniegowiec tez tak ciekawie..naprawde same perełki masz !
nastawiasz się glównie na krzewy, jaki chcesz ogród?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies