Renia odpocznij juz od tego planowania
Asia nic o murku nie pisała przecież, tylko o wytyczeniu koła jak magnolia narysowała i z lewej kólka w ściezce rabata a z prawej trawnik
w kwestii montazu nei potrafie Wam nic powiedziec - u mnei ten problem nie istniał
konieczność - sądzę, że takiej nie ma
Mysle, ze zestaw do sprawdzania twardosci wody dostaniesz bez problemu w sklepach chemicznych albo nawet w marketach budowlanych. Mozna tez zwiezc probke do zbadania do laboratorium w wodociagach miejskich. Jezeli mieszkasz w miescie w ktorym jest takie laboratorium to teoretycznie wystarczy nawet zadzwonic i oni wiedzą jaka jest twardosc wody w lokalnym wodociągu, ale moim zdaniem to co mówią nie zawsze jest prawdą (moze sie myle).
Bożenko to dereń?
wiem że masz pare egzemplarzy, czy mogłabyś mi w wolnej chwili trochę o nich napisać? jak szybko rosna, jak sie przebarwiają?Twoje wrażenia generalnie
Ewa chyba nizauwazylaś mojego postu z rysunkiem. własnie to samo mialam na mysli co pisze Ewa. dobuduj murek do tego co masz a jak posadzisz tam jakąś trawkę czy coś delikatnie okrywowego to tego murku w srodku nie będzie widać
powiem szczerze że niewiem, może Mazan wie? on wszystko wie
ja też będę miała problem z montazem, hydrofor 1/4 kotłowni mi zajmuje i nie mam blisko kanalizacyjnej :/ ale temat baaardzo ciekawy.
ciekawa jestem jeszcze czy jest jakaś twardość wody przy której juz jest konieczny ten zmiekczacz? i jak tą twardość sprawdzić?
Aniu wg książeczki najlepiej powinien sobie poradzić czosnek niedźwiedzi lub psiząb...nie miałam pojęcia co to takiego
A może pomysł o ciemiernikach? To nie cebula ale do cienia i kwitnie wczesnie
No właśnie ja też się nie spodziewałam że tak się przebarwi, myślałam że po prostu żółty będzie. Co do dereni to ja dłużej mam kwiecistego a od tego roku jeszcze dwa ale tto za krótko żeby coś o nich napisać, Bozga z Hortensjady ma różne i wiem że na pewno poleca Satomi ma go na przedpłociu.
Tak, taka słodziutka - zupełnie odwrotnie niż np. pluskwica .
Próbuję różnych roślin, co do większości mam spore obawy o to czy poradzą sobie u mnie zimą ale na razie całkiem nieźle to wychodzi i niektóre naprawdę piękne są.
Ogród na pewno będzie trochę ogrodem kolekcjonerskim a poza tym miało być kolorowo i trochę dziko ale w tym roku różyczki dostałam no i nie wiem jak się sytuacja rozwinie . Jestem jeszcze na początku drogi pierwsze nasadzenia były w 2012 ale potem przez rok ogród był pozostawiony sam sobie więc tak naprawdę ten rok 2016 był dopiero czwartym. Na razie skupiłam się na większych roślinach żeby szkielet zbudować.
Zgadza się, tylko Ty chcesz chyba derenia kousa - tego co u nas w szkółkach jest
dereń kwiecisty przepieknie sie przebarwia ale sniegowiec tez tak ciekawie..naprawde same perełki masz !
nastawiasz się glównie na krzewy, jaki chcesz ogród?