Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

katel 23:22, 04 lis 2016

AngelikaX napisał(a)

Kasiu wydaję mi się, że przede wszystkim ilość osadzanego kamienia na zlewach, bateriach itp. zależy głównie od twardości wody.

U mnie od razy przy przeprowadzce zamontowaliśmy centralny zmiękczacz - przez 7 lat nigdy nie czyściłam baterii, zlewu czy czajnika z kamienia. Poza tym miałam na względzie też sprzęty typu pralka, zmywarka czy ogólnie podłogówka.

Co do zasady to w pełni masz rację, jak się ma miękką wodę to kamień się nie osadza ale ja mam twardą wodę i kamień osadza się u mnie na wszystkim ale są powłoki które zmniejszają to zjawisko lub ułatwiają czyszczenie, na zlewach, kabinach prysznicowych czy miskach ustępowych. Na moim zlewie ta powłoka to cristadur i uważam, że naprawdę nieźle się sprawdza, producent ma też nowszą ale ta już jest oczywiście droższa.
iwonkap 19:08, 05 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Tak szczerze-jak pomyśleć-to osad widać wszędzie i na stalowej armaturze i na beżowych płytkach...nie ma mocnych.Trzeba szorować

ze zmiękczaczem nie widać mozna być ...hmm nieperfekcyjna Pania domu U mnie nic sie nie szoruje, jedynie myju myju i jest idealnie
anna_t 20:06, 05 lis 2016

laski już prawie jestem zdecydowana na ten zmiękczacz, czy ktoras z was ma go za czy przed hydroforem? da się go domontować do hydrofora?
Milka 06:28, 06 lis 2016

Kuchenno wodne dywagacje...
Tak, twardosc wody, to ilosc kamienia...szuflady wygodne, a lodowki nigdy wiecej do zabudowy bym nie dala, ale coz, chyba jak kuchnia sie kiedys rozwali, zrobie nowy projekt, choc na sama mysl, od razu mi słabo
kasja83 07:50, 07 lis 2016

Kacha123 napisał(a)

Ja też od 40 lat

Ja zaś swoją rozumiem bardzo dobrze,ale akurat nie w kwestii wnętrz...będę skuwać dobre kafle-to się nasłucham, że po co skuwać jak one dobre
kasja83 07:50, 07 lis 2016

MirellaB napisał(a)

Mam taki zlew tylko kolor inny (piaskowy), ale 5 koła nie kosztował.
Zaglądam i czytam

Masakra ile kosztują niektóre rzeczy...
kasja83 07:52, 07 lis 2016

AgataP napisał(a)
No to i ja o swoich doświadczeniach - kuchnię wymyśliłam sobie sama, szuflady mam w większości, mniejsza u góry, dwie głębsze na dole - z hamulcem i z samodomykiem wszędzie - ideał. Pojemniki do przechowywania żywności, kosze z IKEA na produkty... wszystko ma swoje miejsce. Nie wiem czemu rozwiązanie front, a potem szuflady do mnie nie przemawia, za dużo otwierania chyba i za dużo drzwiczek w które można się uwalić
Kosz na śmieci w szufladzie, pod zlewem, w zasadzie to 3 kosze bo segregacja idzie w najlepsze
Szafki tam gdzie front od zmywarki,by nie było zgrzytu, jedna służy za schowek butli gazowej,( wszystko mamy na prąd więc musiała być alternatywa), druga jest głębsza z półką i tam są wszelkie misy, miksery itp oraz słoiki. Ale tylko co na bieżąco, bo resztę mam w spiżarni w domku gospodarczym łącznie z dodatkową zamrażarką
Zlew?? ja mam domsio z IKEA, żałuję że nie ten głęboki z frontem, tylko ten jednokomorowy, ale i tak go kocham. Wystarczy go wyczyścić mleczkiem, sodą lub octem i lśni bielą osadów nie ma, użytkuję ponad 4 lata, jest nieco porysowany od noży, ziarenek piasku... ale jest ogromy.
Jak Zośka była mała to się w nim mieściła, teraz nawet największe patelnie można położyć na dnie bez problemu
Aha wywołałam sobie ściankę, za którą schowałam lodówkę, a za nią ulokowałam zlew. Więc nie widać z salonu zlewu, ściereczek, ociekacza... kuchni bym nie zmieniła na bank no chyba że wygrałabym w totka, to i dom stawiałabym nowy

Ja zapewne po wygranej w Totak-też machnęłabym sobie drugi dom-mądrzejsza o wiele. Widziałam fotki Twojej kuchni-podoba mi się
kasja83 07:52, 07 lis 2016

leon60 napisał(a)

Szuflad też będę mieć sporo, okno podobnie jak Ty mam wyżej ale w starym domu to sobie można... a zlew obecnie stalowy już mi się znudził, będzie czarny najwyżej będę przeklinać
Czekam na projekt

O kurcze-to dopiero będzie....Ciekawa Olu jestem Twojego pomysłu. Spodziewam się czegoś WOW. Będziesz się chwalić kuchnią na O?
kasja83 07:53, 07 lis 2016

AngelikaX napisał(a)
Widzę że dyskusja kuchenna.

Olu ja mam czarny zlew z Teki i nie narzekam. Ma już 6 lat żadnych plam, zacieków, osadu nie mam więc mogę polecić.

ps. Zapraszam do mnie - cichutko tam strasznie

Hej.Fajnie, że zajrzałaś. Każdy głos w dyskusji się liczy
kasja83 07:55, 07 lis 2016

katel napisał(a)

Mamy na Ogrodowisku wątek projektowy może wstawcie swoje kuchnie, ostatnio Warmia wstawiła swoją piękną białą kuchnię:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/196-wnetrzowisko-dom-i-wnetrze?page=42
Ja też swoją wstawię ale muszę stare zdjęcia znaleźć, żeby nowe wstawić to musiałabym porządki porządne porobić - może przed świętami się uda .
Kasiu przepraszam że tak się u Ciebie rozpisałam.

Byłam-widziałam,dzięki Kasiu za namiary. Twoja kuchnia bardzo fajna-w wersji użytkowej także