Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 14:28, 04 lis 2016

Basilikum napisał(a)
ale fajny tytul watku
lece sie rozejrzec

A witam i ciebie Izo Rozglądaj sie proszę, choc mało ogodu a dużo planowania i innych dywagacyj
AnnaCh 14:29, 04 lis 2016

AniMa napisał(a)
Dawaj znać, dawaj. Temat ważny
No właśnie widzisz, po tej dzisiejszej rozmowie, to nie wiem, czy w weekend się nad tym nie pochylę Ale mam tyle innych rzeczy do ogarnięcia. Będziecie musiały mi pomóc jak coś porysuję i wstawię
AniMa 14:30, 04 lis 2016

Justynko taki mają moi sąsiedzi i za nic nam sie nie wciśnie...
Makusia 14:50, 04 lis 2016

Aniu z rozdzieleniem wody na dom i ogród to chodzi- u mnie przynajmniej- o to, że jak masz kanalizację miejską, to są dwa liczniki- z tego "domowego" ile wody zużyjesz, to tyle ścieków Ci doliczają (wszak kibelek masz w domu, i w misce naczyń nie myjesz, ani się nie kąpiesz), a z tego "ogrodowego" jest liczona tylko woda- nie ścieki. Oszczędność jest spora.
polinka 22:54, 04 lis 2016

Nadrobiłam Grzybów zazdroszczę, planuję od dwóch tygodni i nie mogę się wybrać.
Kuchnię i cały dół masz piękny! Widziałam na żywo to wiem co mówię

Z podlicznikiem mam tak samo jak Marta.W drugim ogrodzie też sobie w tym roku założyłam bo nie zarobiłabym na opłaty. A tak tylko płacę za wodę a nie za ścieki.

Buziaki Aniu

nawigatorka 23:11, 04 lis 2016

W takich momentach cieszę się że nie mam kanalizacji mam wodę za 3,99
Basilikum 19:58, 05 lis 2016

ja place tylko za scieki a wofde mamy swoja ze studni
u nas popularne jest podlaczanie np kibelka do deszczowki. Szczegolow nie znam, bo nie potrzebuje
anna_t 20:25, 05 lis 2016

AniMa napisał(a)
Ula, Aniu, Martuś nie zaśmiecacie mi wątku, to ważne informacje dla mnie...Niestety ja nie mam rozdzielonej wody na ogród, ale moze to i lepiej bo ponoć roślinki nie lubią takiej twardej??? Wiecie coś na ten temat???

powiem szczerze że niewiem, może Mazan wie? on wszystko wie
ja też będę miała problem z montazem, hydrofor 1/4 kotłowni mi zajmuje i nie mam blisko kanalizacyjnej :/ ale temat baaardzo ciekawy.
ciekawa jestem jeszcze czy jest jakaś twardość wody przy której juz jest konieczny ten zmiekczacz? i jak tą twardość sprawdzić?
UlaB 21:03, 05 lis 2016

AniMa napisał(a)

Aniu, Ula Ewo na 100% mam twardą wodę. Codziennie poleruje baterie, bo jak pisalam wcześniej...nerwica natręct... Dobrze, że eM poleruje prysznic....
Teraz będzie mniej ogrodu, to zaczne szukać po stronkach, Ula masz u siebie na wątku, czy chodziło ci o firmowe?????

wybacz, widze ze w koncu nie wkleiłam tego linku (pisałam z telefonu)
chodzi o strone producenta - tam znajdziesz wszystkie dane

i gdzie "u siebie w watku" ?
UlaB 21:06, 05 lis 2016

anna_t napisał(a)

ja też będę miała problem z montazem, hydrofor 1/4 kotłowni mi zajmuje i nie mam blisko kanalizacyjnej :/ ale temat baaardzo ciekawy.
ciekawa jestem jeszcze czy jest jakaś twardość wody przy której juz jest konieczny ten zmiekczacz? i jak tą twardość sprawdzić?

w kwestii montazu nei potrafie Wam nic powiedziec - u mnei ten problem nie istniał
konieczność - sądzę, że takiej nie ma
Mysle, ze zestaw do sprawdzania twardosci wody dostaniesz bez problemu w sklepach chemicznych albo nawet w marketach budowlanych. Mozna tez zwiezc probke do zbadania do laboratorium w wodociagach miejskich. Jezeli mieszkasz w miescie w ktorym jest takie laboratorium to teoretycznie wystarczy nawet zadzwonic i oni wiedzą jaka jest twardosc wody w lokalnym wodociągu, ale moim zdaniem to co mówią nie zawsze jest prawdą (moze sie myle).