Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 20:39, 18 lip 2012

Do góry
Nooo ładna sztuka. Bogdziu mając taki las za ogrodzeniem było by grzechem nie wykorzystać tego. Dawno temu jak miałem więcej czasu to jeździłem na cały dzień pod Ostrołękę lub Ostrów Mazowiecką, to były piękne czasy. Grzyby uwielbiam zbierać, już mniej czyścić w domu. Na zdjęciach też ich trochę mam takich jak ten, niech Ci się przyśni w nocy a jutro w lesie nazbierała takich cały kosz.

O matko jak ty pędzisz, już tylko patrzeć jak zaraz stówę na tłuczesz.
Rododendronowy ogród II. 20:39, 18 lip 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Bożenko,już masz grzyby?!!
uwielbiam je jeść ! Ale lubie bardzo grzybobranie! dwa lata pod rząd nie udawało nam sie! Po prostu u nas grzybów nie było!
Ale może w tym roku się uda na pewno ruszę w las z moim jednym synusiem ,bo on też uwielbia jeść i zbierać
A skoro już się pokazały to jest szansa na marynaty, suszenie, mrożenie! i brzuchów napełnienie

U mnie też ostatnio nie było i chyba w całej Polsce. Mam nadzieję ze w tym roku nadrobią ten odpoczynek przez dwa lata.Kilka dni temu znalazłam jeszcze takiego .

Dziś oprócz pokazywanego jeszcze dwa.- niewiele ale nie wchodziłam w las tylko wywiad zrobiłam.

Ten malutki to mój ulubiony rozmiar ,jaki grubaśny .Mam nadzieję ze zdrowy

Zdrowy był .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:38, 18 lip 2012

Do góry
w nawiązaniu do rozrastania limeligh, odszukałam fotkę z maja ubiegłego roku, ten badyl w środku to limelight

a na kolejnej focie ta sama hortensja dzisiaj po bokach nowo wsadzone limelighty, wielkościowo bardzo podobne do tej z ubieglego roku, liczę że w przyszłym roku będzie juz ładna ściana

Rododendronowy ogród II. 20:33, 18 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

uwielbiam je jeść ! Ale lubie bardzo grzybobranie! dwa lata pod rząd nie udawało nam sie! Po prostu u nas grzybów nie było!
Ale może w tym roku się uda na pewno ruszę w las z moim jednym synusiem ,bo on też uwielbia jeść i zbierać
A skoro już się pokazały to jest szansa na marynaty, suszenie, mrożenie! i brzuchów napełnienie

U mnie też ostatnio nie było i chyba w całej Polsce. Mam nadzieję ze w tym roku nadrobią ten odpoczynek przez dwa lata.Kilka dni temu znalazłam jeszcze takiego .

Dziś oprócz pokazywanego jeszcze dwa.- niewiele ale nie wchodziłam w las tylko wywiad zrobiłam.

Ten malutki to mój ulubiony rozmiar ,jaki grubaśny .Mam nadzieję ze zdrowy
Rododendronowy ogród II. 20:31, 18 lip 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Gratuluję pięknego grzybaska! Ja spotkałam tylko małe kureczki ,wielkości paznokcia.
Ale byłam w spacerowym lesie,a nie grzybowym
Pokazuj,pokazuj, może szybciej na grzybobranie się zmobilizuję.....

Haniu jak już do mnie zaszłaś to spytam o grzyba z którym do Twojego wątku sie wybierałam. Co to jest , powiedz autorytatywnie bo nie znam lepszej znawczyni grzybów od Ciebie. Prawdziwek ceglastopory? , siniak?czy inny grzyb?

To jest prawdziwek ceglastopory Bożenko ,,,u mnie tez można takie spotkać są gorsze smakowo od borowika ale urodny ma kolorek

Tak myslałam ale do poradnikowych szatanów są bardzo podobne wiec wole spytac jak mam kogo. Widzę ze znasz się na grzybach choc piszesz że tylko dwa gatunki głównie Cie interesują.
Rododendronowy ogród II. 20:29, 18 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Mój 4 arowy azyl... 20:20, 18 lip 2012

Do góry

Patrząc na to cudo zastanawiałam się co napisać, w jakich słowach się zachwycać?
Nic mądrego, nie szablonowego nie przyszło mi do głowy.
posiedzę, pomilczę i patrzę.....patrzę..patrzę...
Rododendronowy ogród II. 20:20, 18 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Gratuluję pięknego grzybaska! Ja spotkałam tylko małe kureczki ,wielkości paznokcia.

Haniu jak już do mnie zaszłaś to spytam o grzyba z którym do Twojego wątku sie wybierałam. Co to jest , powiedz autorytatywnie bo nie znam lepszej znawczyni grzybów od Ciebie. Prawdziwek ceglastopory? , siniak?czy inny grzyb?

To jest prawdziwek ceglastopory Bożenko ,,,u mnie tez można takie spotkać są gorsze smakowo od borowika ale urodny ma kolorek
Rajski ogród Ani 20:14, 18 lip 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jaka delikatność...lubię takie fotki...

Wow!
sama subtelność!
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 20:12, 18 lip 2012

Do góry
Elizo, ten Pandora faktycznie ładniutki. Ale chyba najlepiej wyglądają wszystkie razem

Rododendronowy ogród II. 20:11, 18 lip 2012

Do góry

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:10, 18 lip 2012

Do góry
Troszkę mojej zieleniny

Winobluszcz się odrodził po zmarznię ciu

Dlaczego mój Klonik tak marnie mi roś nie ? fakt przemarzł ale kiepsko się odradza mam go dwa lata

warzywa za to rosną jak na drożdzach .

pory i selery tez dorodne
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:10, 18 lip 2012

Do góry
Troszkę mojej zieleniny

Winobluszcz się odrodził po zmarznię ciu

Dlaczego mój Klonik tak marnie mi roś nie ? fakt przemarzł ale kiepsko się odradza mam go dwa lata

warzywa za to rosną jak na drożdzach .

pory i selery tez dorodne
Hirutkowy raj:)) 20:09, 18 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Nie często tutaj zaglądam ale ...budowa trwa jest ok

I niech się szybko mury pną do góry

Sylwia bardzo dziękuję ,do Ciebie często zaglądam i będę od przyszłego roku troszkę kopiować
Ogród Krysi 20:00, 18 lip 2012

Do góry
Ogród w Holandii 20:00, 18 lip 2012

Do góry

Aga, super ta zurawka, na zdjeciach jest czerwonawa, a w rzeczywistosci tez jest taka wyrazista???

Leos piekny
Rododendronowy ogród II. 19:59, 18 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 19:58, 18 lip 2012

Do góry

Ogród Krysi 19:56, 18 lip 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:55, 18 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

No i u nas nie jest pogodnie. Ale pogoda ducha nie zawodzi, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam optymistycznie.

U mnie też przelotne deszcze ale mnie to nie przeszkadza bo moje rh bardzo zadowolone a ja wolę jak nie jest tak bardzo gorąco. Pomału zaczynają się pokazywac prawdziwki. dziś znalazłam takiego.

Bożenko, ale grzybek !!! Będzie kolacja, czy suszenie na zimę?

Na suszenie za mało znalazłam, a jak znajduję mało to je szybciutko , króciutko myję po oczyszczeniu, kroję i mrożę i mam na zupę wigilijną jak prosto z lasu.Właśnie prawdziwki głównie mrożę a podgrzybki suszę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies