Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 13:10, 13 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)

piękne zakupy i nieustannie zazdroszczę tuj ( tutaj w tle na zdjęciu), u mnie jeszcze są takie malutkie ..[/quo

te]

ale udane zakupy, zapewne coś pięknego wymyślisz, pozostaje czekać na realizację pozdrawiam Moniko
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:09, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu i ja gratuluję 100! i niech dalej strony lecą w tym pięknym ogrodzie

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:04, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu, z całego serca gratuluję Ci seteczki i czekam na kolejne piękne stronki Pozdrawiam

Wersja mini mini 13:01, 13 sie 2012

Do góry
U mnie są na słońcu do ok 15:00. Fakt, te które są ukryte gdzieś z tyłu pod innymi gałązkami są białe. Dzisiaj znowu byłam w ZC i dokupiłam jeszcze dwie Limki - mają dopiero pączki. Mam nadzieje, że się nie zawiodę. Muszę przesadzić do przedgródka dwa Bombshelle i wyeksmitować jeden hortensjowy niewypał.

Kupiłam też kilka roślinek do doniczek tarasowych. Czas na wrzosy...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:00, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

Irenko ... no on znaczy rycynowiec jest niesamowity ... aż wygooglałam bo nie wierzyłam, że to może być jednoroczne i w taaakim rozmiarze ... no ale w kanny też nie wierzyłam ... na nasionko się zapisuje ..

i nawet w ogrodowych trepach dama ... ... ochhhh
Miało być inaczej 12:52, 13 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)

Agnieszko, czy Twoje petunie sa w donicach czy w gruncie, ja To robisz, że tak się dobrze mają

Vivo, te akurat rosną w kwietniku- studni, a tam mają dużo ziemi. W tamtym roku dawałam też obornik. Przyznam szczerze, że w tym roku ich ani razu nie zasilałam nawozem. Może jeszcze to, ze pod tym daszkiem, nie są "zbijane" przez deszcze.... te , które są w gruncie, po deszczach wyglądają nieciekawie, Wprawdzie po jakimś czasie dochodzą do siebie, ale zanim to się stanie nie wyglądają ładnie. Posadziłam trochę niebieskich,pod różami, ale w przyszłym roku muszę znaleźć coś innego w niebieskim kolorze.

Te są fajne, bo pachnące

Te mają świetny kolor, w rzeczywistości są ciemniejsze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:52, 13 sie 2012

Do góry
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

Ogród w lesie 12:34, 13 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Witam wszystkich
Co prawda ja tu tylko od czasu do czasu zaglądam, ale tym razem zdecydowałem się na mały wpis
Jak widać, wszyscy są zaangażowani w sprawy ogodowe, nawet nasza terrierka AC.
Ta butelka na zdięciu to nie akt desperacji ogrodowej, ale całkiem niezła nalewka z mirtu

Gdyby AC umiała mówić pewnie powiedziałaby"a może założymy jakieś forum dla mnie? może PSOWISKO?"

O kilku dni dyskutujemy z Agą co zrobić w miejscu oznaczonym "?"
Według mnie możnaby zrobić klomb albo kwiatowy, albo na inne nasadzenia, tym bardziej, że w części
w kolorze zielonym ma powstać w końcu nasz ogród. Agnieszka jest "na nie"
No to pomyślałem sobie, że urządzimy głosowanie?
Wpisywać się z pomysłami i głosować!
Pozdrawiam
Andrzej

ale mega fota! i psinka z nami na ogrodowisku musicie dokładniej rzucić info, co chcecie mieć pod znakiem zapytania, moż i ja coś doradzę na ogórasy i spotkanie japa się śmieje
Kolorowy ogród na piasku 12:29, 13 sie 2012

Do góry
Przemarzniętej glicynii zostawiłam główny pęd, odbiła i uraczyła mnie teraz trzema kwiatkami

Języczka pomarańczowa (coś bardzo lubi jej liście)

hortensja Pinky Winky ....na "kiju"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:25, 13 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Mexico zachwycają wielkością

Ale z tej strony jest brzydki

Waga ciężka. Ciekawe czy to już rekord, czy będą większe. Oczywiście u mnie, bo Ania Monte pewnie jeszcze większe hoduje.

Niezły wynik

jaki tam brzydki! piękny, własnoręcznie hodowany, zdrowy, pachnący i mega wielki!
gartuluję
Kolorowy ogród na piasku 12:21, 13 sie 2012

Do góry
Zdjęcia powojnika dla mojej przyjaciółki Basi i jej sióstr (może tu zaglądną )

Summer Snow

Kolorowy ogród na piasku 12:17, 13 sie 2012

Do góry
Kolor lamlajki jaki najbardziej mi się podoba, mógłby taki być cały czas

W tle Pink Diamond

cały czas kwitnie Angela

i powojnik M.Baron Veillard

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:07, 13 sie 2012

Do góry
Kochani, żeby nie nabijać stronek, podziękuję wam wszystkim w tym poście, za życzliwe i serdeczne

wypowiedzi, dawkę humoru i zabawy, za to, że jak mnie nie ma, jednak zaglądacie

Danusi, Elizie, Eli/Ell, Bogdzi/Bożence, GabiK, Alinak, Evchen/Ewie, Marcie/Martek, Lenie, Ani/asc,

Małgosi/malgocha1960, Agnieszce/AgnieszkaBK, Marzence/Marzena2007 - nażywo ogród jest jeszcze

wspanialszy, Weronice/przetacznik, Izie/Konstancji30 - nie potrzeba tobie żadnych lekcji, Madzi/Noemi, Pszczółce

Ewie, Dianie, Vivie, Agnieszce/grupa trzy.., Adze/anieszka, Joli/jotce, Robertowi/Klamber, Zbysiowi,

Krysi/krys, Ani/monteverde, Kasi/KasiaWB, Sylwi/syllwia, Aldonce/aldonaz, Julicie/JulkAD,

Ani/ana_art, Ani/an_tre, i pozdrawiam Wiesię, bo mogła nas uwiecznić w dobrych nastrojach w tym

wyjątkowym ogrodzie

i oczywiście Witka i Grzesia, ale chłopakom tylko machałam i dwa słówka powiedziałąm

i element, który mnie zachwycił, Danusia umie wyszperać super cacuszka

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 11:57, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu, kolorowych dalszych stronek i radości ogrodowych

Ogrodnik mimo woli 11:52, 13 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)

Moja pierwsza werbena.. zareklamoawana na forum, kupiona zimą... posadzona i kwitnie.... tylko położyłą się na ziemi i nie widać... mam zebrać nasionaka i posiac wiosną???????? Bo faktycznie ładna....

Jedyna nieleżąca....

Aniu, na moje oko to nie jest werbena..... to jest kentrantus.... mam go, rzeczywiście bardzo się przewraca..... werbena stoi jak drut ....

To jest ostrogowiec: centranthus właśnie. Żeby się nie przewracał musi mieć chyba bardzo jałowo. Ładnie się rozsiewa. I w Anglii rośnie wszędzie przy murach, murkach.
Ogrodnik mimo woli 11:46, 13 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Moja pierwsza werbena.. zareklamoawana na forum, kupiona zimą... posadzona i kwitnie.... tylko położyłą się na ziemi i nie widać... mam zebrać nasionaka i posiac wiosną???????? Bo faktycznie ładna....

Jedyna nieleżąca....

Aniu, na moje oko to nie jest werbena..... to jest kentrantus.... mam go, rzeczywiście bardzo się przewraca..... werbena stoi jak drut ....

Miało być inaczej 11:42, 13 sie 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Agnieszko, czy Twoje petunie sa w donicach czy w gruncie, ja To robisz, że tak się dobrze mają
Kolorowy ogród na piasku 11:40, 13 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Vivo, zdjęcia z Twojego ogrodu zawsze cieszą oczy i radują duszęPozdrawiam

Agnieszko

Aktualne lilie

Jak one się zwą? cudne są! Pachną? i jak z ich zimowaniem i rozrastaniem się? pozdrawiam!

Karolino lilie to Miss Feya, ... u mnie zimują dobrze, nie okrywam ich, a jak u mnie coś zimuje to znaczy, że wszędzie sobie poradzi . Cebulek przybyszowych nie wydaje, dzieli się cebula mateczna, jak sie dobrze rozrośnie, z jednej cebuli wyrastają dwa pędy, więc z rozmnażaniem nawet, nawet . Pachnie, choć nie tak mocno jak orienpety .
Zaletą jej jest też to, że kwitnie wtedy kiedy nie ma już innych lilii
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:38, 13 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Wczoraj zrobiliśmy zmainę w ogrodzie. Zniknęła jedna linia cisa. Było tam za mokro i prawie wszystkie padły W sumie teraz podoba mi się bardziej. Mamy ogród otwarty

Cisów szkoda , ale i tak wszystko wygląda bajecznie! Każda rabatka u Ciebie taka przemyślana i czysta! A kawiarnia absolutnie fantastyczna! Szkoda, że mało jest takich klimatycznych miejsc... Pokazywałaś zdjęcia ze szkółki - ależ zaopatrzona, jest w czym wybrać. Czy podawałaś gdzieś jej adres?
Udanego wyjazdu romantycznego... Mój na 10rocznicę ślubu niestety nie dojdzie do skutku przez kręgosłup buuuu Tym bardziej życzę Wam dobrej zabawy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:36, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

ślicznie jest u Ciebie. Ślicznie!
Ale to zdjęcie mnie powaliło. Ta rabata świetna, w nietypowej tonacji z jakby z odwróconymi kolorami- szara baza, jasna zieleń jako akcent, nad tym bordo. Super!
A na wrzosowisku jakie mega 'jeże'- to kostrzewy zielone? Tak wyglądaja, ale aż takie wysokie, krągłe poduchy?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies