Aniu, nie wiem
Dostałam ją w prezencie bez imienia. Jedyna, która kwitnie z moich ogrodowych; reszta to zielone kępy, które po rozmowie dyscyplinującej ze mną obiecały, że może w przyszłym roku zakwitną
A tu chciałam pokazac jak mi się ładnei ukorzeniła horti Lime z zielnych sadzonek potraktowanych ukorzeniaczem ypuściła juz nowe listki mnam takich 5 szt, dosadziłam kolejne 5 zobaczymy czy te z się tak ładnei przyjmą
Częściowo żuraweczki miały korzonki a niektóre były bez te bez korzonków potraktowałam ukorzeniaczem:
a tak małe poletko żurawkowe już po podziale
z przodu widać inne żurawki , wysadzone z doniczek bo już tam miały mało miejsca
A tak wyglądało dzielenie żurawek :
z 3 sztuk uzyskałam 20 sadzonek , mam nadzieje na 100% przyjęć
okaz do podziału widac małe odrosty
a tu po podziale
to okazy przywiezione do babci do podziału
żurawki i hakone:
a to jak dzieliłam hakone:
bierzemy kandydatkę
dzielimy, ja robiłam to ręcznie, ale padało i się trochę śpieszyłam i sadzonki są różnej wielkości:
a tu już po posadzeniu
i niech sobie zdrowo rosną
Kasiu pozwoliłam sobie wgrać u Ciebie moją rogownicę, która rośnie przy podjeździe do garażu (wiosną była mała kępka)
ta roślinka jest płożąca i widzę, że rośnie ładniej jak ma ziemię pod sobą, jak zaczyna zwisać (tak jak u mnie na podjazd) zaczyna od spodu robić się brązowa, więc u Ciebie będzie miała idealnie.
Kasiu moja propozycja jest taka. Ja spróbuję ją rozdzielic do małych doniczek juz teraz, jak się ukorzeni (mam nadzieję, że tak będzie) to we wrześniu albo Ci wyślę, albo może dojadę do Kapiasów (no ale tego nie obiecuję).
No to ja przedstawię mieszkającego u mnie pieszczocha - Parys. Strasznie lubi pomagać przy przekopywaniu rabatek... choć nie zawsze tam gdzie ja bym tego sobie życzył.
A po co się rejestrować na forum skoro już Pani ma konto? Nie bardzo rozumiem. I co znaczy, że link ucieka?
Mam pewien pomysł jak możemy sprawdzić co jest nie tak, ale będę potrzebował trochę pomocy.
Trzeba to zrobić w Chrome:
1. Wykonać akcję, która nie działa poprawnie, np. zacząć wgrywać zdjęcie
2. Kliknąć prawym przyciskiem myszy w jakieś puste miejsce na stronie, po lewej albo po prawej albo gdziekolwiek. Ważne żeby nie klikać na linki, zdjęcia czy tekst tylko na białym polu.
3. Pojawi się menu, z którego trzeba wybrać "Zbadaj element", a w przypadku angielskiej wersji "Inspect element". Widać to na obrazku nr. 1
4. Kliknąć w mały przycisk w lewym dolnym rogu. Jest on zaznaczony na czerwono na obrazku nr. 2.
5. Rozwinie się wtedy mały panel, widoczny na obrazku nr. 3. Jeżeli są jakieś błędy to będą w nim wypisane.
6. Proszę je wkleić albo na forum, albo wysłać w wiadomości prywatnej do mnie.