Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 16:09, 15 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Przed deszczem tak wyglądała róża nabyta tej wiosny.Zapowiada się nieźle jedyna wada brak zapachu

Piękna, i ta, i Leonardo. Też mam ja na liście zakupów. Pozdrawiam.

Tyle pięknych odmian nie wiadomo na które się decydować .Spotkałam obie odmiany na rynku i od razu wpadły mi w oko.Nie mają tylko mocnego zapachu,który mi się cni ...
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w budowie - nieustającej 16:08, 15 lip 2012

Do góry
Po raz pierwszy mam delikatne kleome:

A tu ośmiał, którego nasionka dostałam od Elfka, czyli Eli, jest śliczny.

Przepiękny przetacznik, ten kwitnie najdłużej:

Rozpoczęła kwitnienie liatra:

Kolorowe rabaty 16:05, 15 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Cudne

I też czytam

Zwykłe smolinosy,ale niezawodne i postanowiłam je zostawić
Spokojnie wiem,że masz moc pracy

Smolinosy zwykłe są pomarańczowe.....

Mam pomarańczowe przeniosłam je na stronę teściowej mają ciemne łodygi.
Ania przyroda zachwyca nawet chwastem tak na dobrą sparwę .Czy pokrzywa ma brzydkie liście ?Mało tego napar z niej wzmacnia organizm
Muszę to dopisać, przedawkowanie naparu z niej może uszkodzić układ nerwowy
Nie można zbyt przesadzić z jej piciem
Ogród Magdalenka 16:02, 15 lip 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

zobacz teraz .....o co mi chodzi ...

....świetna propozycja !!!

Super !!! ja bym jeszcze dorzuciła jeden egzemplarz w rogu gdzie jest leżaczek. Myślę, ze wtedy przyjemniej by się leżało (wzrok sąsiadów )

Kolorowy ogród na piasku 15:44, 15 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, napisz książkę o komponowaniu rabat angielskich w polskich warunkach.
Zdjęcia już masz.
A ten fotel z poduchami (zmieniłaś poduszki?, w zeszłym roku było różanie) - czy trzeba czegoś więcej od życia?
Ale mnie ucieszyłaś tymi zdjęciami!

Droga Pszczółko, widzę, że humor ci dopisuje, a wtedy kiedy to pisałaś miałaś go chyba w nadmiarze

Różanie też jest -
Ganek ..... miejsce na śniadania w letnie dni - jest od strony zachodniej

Wojsławice - Święto Liliowców 15:44, 15 lip 2012

Do góry
Było niesamowicie!! takiej ilości kwitnących liliowców nie widziałam!! zresztą nie tylko liliowców!! [img [img
Marzy mi się Siedlisko.... 15:43, 15 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
A dziś coś na niedzielę do kawki, ciasto drożdżowe z ogrodowiskowej kuchni, tylko z jagodami.

Przepyszne

NIE no teraz to mi narobiłaś smaka... a miałam jeść duuużo mniej!! Ale będę walczyć i nie dam się skusić! Wypiję samą kawkę wpatrując się w Twój ogródek i to nieszczęsne ciasteczko )
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:41, 15 lip 2012

Do góry
Niestety liczba ziemi którą trzeba nawieźć już dawno przekroczyła limit który zakładaliśmy
Myśłeliśmy o 40, a będzie pewnie ze 100 wywrotek

Zrobuone jest już odwodnienie wokół domu, w tym tygodniu powinno być skończone jużna całej działce i jeśli pogoda pozwoli to w tym tygodniu ruszamy z kostką .
planujemy obrzeża rabat z kostki także będzie je już pomału widać

a jeszcze tydzień temu było tak

Mój ogródek pod Gdańskiem 15:40, 15 lip 2012

Do góry
Jwszcze tylko pokażę dalie z zeszłego roku (aktualnie jeszcze nie kwitną) i lecę trochę popracować w ogrodzie : Słonko u nas wyszło a nie cżęsty to widok ostatnio ..
Ogród w budowie - nieustającej 15:38, 15 lip 2012

Do góry
Witam Was ponownie, po przerwie w której pochłonęły mnie najpierw praca, potem ogrody East England i znowu praca. Nie widziałam mojego ogrodu ani Waszych ogrodów prawie przez dwa tygodnie, a jak wiecie dla ogrodu to kawał czasu. Kilku roślin nie udało mi się zobaczyć w pełni kwitnienia, bo 36-stopniowe upały na które tutaj cierpieliście, spowodowały kwitnienie błyskawiczne. Więc nie widziałam kilku róż, w tym nowych, ani przetaczników, ani wczesnego floksa. Ale i tak jest kolorowo:
Przede wszystkim są liliowce, niezawodne jak zawsze. W Anglii w tych ogrodach, które widziałam, wcale nie ma takich wielkich, wypasionych odmian, są raczej drobnokwiatowe, dają plamę koloru.

Mój ogródek pod Gdańskiem 15:32, 15 lip 2012

Do góry
Dzięki Haneczko.. zawsze na Ciebie można liczyć - miłe to bardzo muszę przyznać
W związku z tym ze wiem ze większość z nas lubi oglądać zdjęcia "przed" i "po" pokaże kilka moich... Jestem na tym forum zarejestrowana od 2010r. ale wcześniej jakoś wstyd mi było pokazywać co tu mam... nie żebym teraz była jakaś zadowolona niesłychanie ale już jest o niebo lepiej.. No to proszę:
Tak wyglądała hortensja i ta ściana domu kiedy się wprowadziliśmy w kwietnniu 2010r.
Piach.. kamienie, ledwo zipiąca hortensja.. a teraz:
Wprawdzie miesiac inny ale zapewniam Was że w 2010 nawet w lipcu nie wyglądała dużo lepiej... koło hortensji posadziłem roślinę która w 2010 wisiała sobie przy wejsciu w tej donicy :
widzicie ją "w nogach" hortensji na zdjęciu z 2012r. to właśnie ona! Nie pamiętam jak sie nazywa ale to świetna roslina okrywowa zarsoła mi około 2 m2 powierzchni i musze ją wciąż przycinać bo zagłuszyłaby inne rośliny. Ale rośnie dobrze na fatalnej ziemi jak widać na tym zdjęciu:
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:32, 15 lip 2012

Do góry
Zrobiłam dziś ciasto maślankowe wg ogrodowiskowej kuchni, bo się naczytałam i aż mi ślinka poleciała.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2079-ciasto-maslankowe-z-owocami

Ciasto maślankowe z owocami 15:29, 15 lip 2012

Do góry

Ciasto maślankowe z owocami 15:29, 15 lip 2012

Do góry
Zrobiłam dziś i udało się, nawet smaczne i proste wykonanie w 5 minut

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:25, 15 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Na płocie obok szkółki rósł sobie taki powojnik, bardzo ładny kolor i pełne kwiaty. To Clematis Purpurea Plena Elegans.

Jest śliczniutki. Pasowałby na mój "romantyczny" balkon

Purpurea Plena Elegans - piękny, o staroświeckiej nieco formie
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:21, 15 lip 2012

Do góry
Po mału zaczyna być coś widać
Panowie borykają się w glinie, której wyjechało już ponad 60 wywrotek .

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:18, 15 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Na płocie obok szkółki rósł sobie taki powojnik, bardzo ładny kolor i pełne kwiaty. To Clematis Purpurea Plena Elegans.

Jest śliczniutki. Pasowałby na mój "romantyczny" balkon
Bratki 15:14, 15 lip 2012

Do góry

Bratki 15:14, 15 lip 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:13, 15 lip 2012

Do góry
Nie mam gdzie sadzić, ale będę dosadzać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies