Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Co z tym ogródeczkiem począć 23:05, 02 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
No jak Twój...to czemu małżonek szanowny ma się wkurzać?

Ja mam obornik granulowany...ale jeszcze nie używałam inaczej jak do dołka przy sadzeniu

Ja posypałam dziś różom i maglnolii, zmieszałam z ziemią i przykryłam kamieniem bo dla psów to rarytas przecież Ty kamieni nie musisz
Auta szkoda ale to tylko rzecz. Wiadomo, że koszt ale co zrobić ?
Z drugiej strony Madżenka dobrze gada, Mój tato zawsze powtarzał że auta i grzebienia nikomu się nie pożycza.
Na Łowieckiej 22:50, 02 kwi 2016

Do góry
Sadż to co Ci serce podpowiada. Jeśli ambrowće to nie kolumnowe u Ciebie tylko takie ogromne rasowe. Brzozy tez będa kiedyś wielkie. Pomysl co Ci sie bardziej podoba. Ja kocham i jedne i drugie drzewa, dlatego mam 4 brzozy i 3 ambrowce, niestety kolumnowe... Bo mam za ciasno, sąsiedzi maja ambrowca takiego rozlozystego, ech zapiera mi dech w piersiach gdy na niego patrzę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:43, 02 kwi 2016

Do góry
Ja tak jak Agniecha polecam carex Montana - latem jest soczyscie Ilona a jesienia pomarańczowa, to mała tarwa, kepiasta, nei rozlazi sie. Heufleriana jest juz teraz pieknym językiem z kotkami i absolutenisnie nie rozłazi, ładnie trzyma kępę , ma kolor niebiesko-zielony i rzeczywiscie jest zimozielona
Ogród pewnej ogrodniczki 22:35, 02 kwi 2016

Do góry
Ha kobieta z pazurem

Wg mojej manicurzystka mam najkrótsze paznokcie na swiecie

Nie spiesz sie z tą rabata, to nie wyścigów na 100m, popatrz, podumam, znajdziejsz roziwązanie

Ps, ja tez szeregowiec. Zapowiedziłam M 'owi 23 lata temu ze jak chce drugie to niech sobie sam rodzi!
Ogród Mirelli 22:29, 02 kwi 2016

Do góry
Rozplenice budzą sie dopiero w maju. Pierwsze w moim ogrodzie myślałam , ze wymarzły i wywaliłam.... A teraz mysle ze powinnam poczekac
Najszybciej ruszaja seslerie, wszytskie! U mnei juz są spore, kostrzewy po oskubaniu juz całe zieloniutkie a miskanty wygladaja jak suche badyle
Moja codzienność - ogród Oli 22:25, 02 kwi 2016

Do góry
Olu ah cudnie, serby wypasione, tarwnik przemalowany na zieloniutko, nawet tulipany na baczność juz stoją!

Hi hi gdy widziałam dzisiaj liście grabow u mnie na rabatach wspomniałam o idelanym żwirku Oli Motywujesz nas kobieto do roboty ! Wdzę ze nie tylko ja mam "kompleks Oli" buziaki i słonecznej niedzieli zycze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:14, 02 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)

O ciepłej wodzie nie pomyślałam Ale czy pod wpływem temperatury nie traci składników?? Trzeba kogoś mądrego zapytać.
Może Mazan-Walerek się odezwie w weekend

Pewnie coś tam daje, pod wpływem deszczu powooooli się rozpuszcza.
Madżenka pisała, że po roku od rozsypania nadal miała granulki na rabacie.

Po roku się rozpuścił a bukszpany były śliczne. Teraz już się nie bawię w tak częste nawożenie, rośliny dojrzałe to sobie lepiej dają radę

Poli dzisiaj już widziałam surfinie w Castoramie
To tu... 22:03, 02 kwi 2016

Do góry
O róże będziemy podziwiać!

Moja Spirit wetkniętą dzisiaj do donicy bo nie miałam na nią koncepcji...
Typografia ogrodu 21:58, 02 kwi 2016

Do góry
Ogrom prac wykonany, ukłon dla M'a bo u Ciebie to standard
Wianki sliczne, spróbuje nieudolnie skopiować, bo materiał na wianki od roku czeka w szufladzie...
Runianke mam a krokusów w niej nie? Trzeba to jesienia zmienić wszystkie białe krokusy z donic w nią wetkam

A dlaczego little rozplenice tak wędrują? Ja je kofam
Ogród pod trzema dębami 21:38, 02 kwi 2016

Do góry
Jakieś fotki dzisiaj bedą?
Ogród z łezką II 21:35, 02 kwi 2016

Do góry
Poszalały te Twoje hiacynty, normalnie szok!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 02 kwi 2016

Do góry
Piekne masz te bukszpany po cięciu!

Zawsze ciełam wiosną buksy ale u mnie cieplej. Teraz już nie muszę bo wystarczy dwa razy w sezonie (czerwiec i sierpień). Mam jednak na jednej stronie poczochrane kule, ktorych nie ciełam pod koniec lata to teraz musze. Moje zbrązowiały ale nie przemarzły.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 21:22, 02 kwi 2016

Do góry
Ciekawe co doradzi Szefowa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:17, 02 kwi 2016

Do góry
Od jutra u nas prawielato ślę ciepełko do Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:04, 02 kwi 2016

Do góry
Zana, Leon Ola, Sebek, Polinka, Inag, Mirella, Nicolę, Ewa agentka, Zagajanka, Lorka dziekuje, ze jesteście. Fajnie sie sadzi ze świadomością , ze taka liczba gosci obejrzy bambusy
pozdrawiam i lece do Was
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:59, 02 kwi 2016

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen ja po ostrym słoneczku i ogłuszona skrzekiem mew i szumem fal nie pojmuje ... bo róże sadzisz do donic albowiem nie ma gdzie ... jaskry do donic nie wejdą bo krokusy zrobiły miejsce ale dla stokrotek ... a stokrotek to pani nie kupiła i nie kupi bo zamówiła trawy ... ale po trawy pani pojedzie /też bym z taką ekipą pojechała !!! / choć ich też kupować nie będzie ... czegoś nie zrozumiałam ??? ...

Wszystko zrozumiałaś Niezbadane są meandry mojego mózgu
Niemieckie mewy jak skrzeczą?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 02 kwi 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Dziewczyny co się teraz nawozi?? Róże? Magnolie? A hortensje kiedy?? No i kiedy buksy ścinamy i nawozimy???

Dorotka wszystko teraz nawozami, teraz wiosenne dokarmianie najważniejsze aby rośliny miały siły na porządny start. U mnie nawoz juz od w tygodni sie rozpuszcza

Na buksy jeszcz mozesz z tydzien poczekać, bo nie wiem jaka u Was pogoda, u mnei juz zapowiadaja lato. Jesli sa mocno poczochrane to ja ciacham teraz gdy juz mina przymorzki, ale najlepszym momentem na ciecie jest czerwiec. U mnie juz na szczęscie ciecie bukszpanów tylko dwa razy w sezonie bo juz nie dawałam rady. Dawniej kwiecień, czerwiec i siepień.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:53, 02 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na bambusach nie znam sie zupelnie choc pamietam Twoje w pojedzie.fajnie wygladaja.ibja mebelki wystawilam

W podjeżdzie to były bambusy drzewiaste, rozwalały mi podjazd i donice nie wytrzymują

A ja od lat marzę o bambusach i mam nadzieje, ze wreszcie te podołają moim marzeniom
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:51, 02 kwi 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Marzenko, a możesz polecić jakieś miejsca/szkółki, gdzie kupujesz rośliny we Wrocławiu lub w okolicach?

Wendy pytanie czego szukasz?
Kwiaty i dodatki na giełdzie kwiatowej
Drzewa , krzewy: Botanik na Zakrzowie, Zielone Centrum, Kulas prz Ogrodzie Botanicznym i Kochanowskiego, Kaczergis Bielany (tu również oryginalne róze Austina) . bardzo dobry wybor masz tez w Kaiwtonie na trasie do Leśnicy, w Radwanicch

Bardoz duzo zamwiam internetowo u Marty Finki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:48, 02 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja dzisiaj przesadziłam rozplenice ,ciekawe czy ich nie uśmierciłam ...

Ewo ja juz tydzien temu przesadzałam ... I mam nadzieje, ze to przezyły,.. Dzisiaj było tylko -2 więc chyba dadza rade?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies