Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród pod lasem 19:39, 23 paź 2016

Do góry
Iza, widzę na twoich zdjęciach wielkie brzozy...dopiero teraz wpadlam na to żeby spytać jak wysoko masz podciete gałęzie? Są piekne, i te klony pod nimi...zrobilabys mi fotkę twoich brzoz? Please....
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:08, 23 paź 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Koszę kosiarą, po prostu Musisz zachować odpowiednie odstępy

To nie . U mnie za mało miejsca na odstępy. Pójdą pod brzozy lub na przód.
Mój ogród pod górkę... 11:48, 23 paź 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dzięki! Crimson poszedł w ślady Twojego klona i załapał mączniaka
Mam zdjęcia tych wielkich liści brzozy

Mój Crimson w ogóle już nie wygląda. NIe wiem czy przesadzanie go nie dobiło.
Wiosną się okaże czy mam miejsce na nowe drzewo

Ale liścior!!!!
Na brzozach mam normalne, ale na Amanogawie też miałam takie giganty.
Nie wiem od czego to zależy.
Mój ogród pod górkę... 11:44, 23 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Klony masz cudowne!

Dzięki! Crimson poszedł w ślady Twojego klona i załapał mączniaka
Mam zdjęcia tych wielkich liści brzozy
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:13, 23 paź 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Aga, taka cisza u Ciebie, ale czytałam u Ani, że brzozy dokupiłaś. Czyli powiększasz brzozową jednak . U mnie wszystkie sześć już posadzone Kawał rabaty będzie 21x4 metry. Jak ja to obsadzę...

U nie tak mało się dzieje na wątku, a i tak przegapiłam Twój wpis.. dokupiłam jeszcze 3 sztuki. Fakt, mają jakby większe liście. Zobaczę jakie puszczą wiosną. Na razie nie ma co pokazywać, bo jeszcze wszystko w proszku. Większość stoi w doniczkach. Docelowo mają być brzozy, trawy i hortensje. W tle wysokie rododendrony
Typografia ogrodu 07:38, 23 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piękne słońce u Ciebie! Żwirek oj kocham u innych
to tak jak każdy.ale ja ni liczę że będzie u nas idealny.w koncu w sąsiedztwie ma 31 brzozy
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 06:34, 23 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Ostatnie chwile chorej brzozy. Bardzo mi żal, że nie udało się jej uratować. Pień pusty, powykręcany, ze szkodnikami w wybrzuszonych korytarzach. Czekałam, aż się przebarwi i zrobiłam pamiątkowe zdjęcia.

Nic nie widzę na brzozie? Usychala?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:17, 22 paź 2016

Do góry
Zamiast stricty dałam te same Blue Arrow.
Zrobiłam wersję z brzozą i bez brzozy

Wczoraj mój Mąż oglądał te projekciny i mówi:
- Wywal to drzewo z tej rabaty! Zaburza mi symetrię.
Hahaha!

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:16, 22 paź 2016

Do góry
Dobry pomysł. Może w ten narożnik strzel brzozę Youngii podsadzoną berberysem Green Carpet? Bezobsługowo będziesz miała. Wiosną i latem masz zieleń, jesienią przebarwienia w ciepłych odcieniach, a zimą pień brzozy i owoce berberysów. Ewentualnie zamiast berberysów jałowce Lime Glow albo kosodrzewinę Winter gold (pięknie przebarwia się zimą). Jesteś w domu tylko w weekendy. Rób jak najwięcej rabat bezobsługowych.
Brzoza z jałowcami tła będzie współgrała, bo oba gatunki maja podobne upodobania siedliskowe.

Edit wklejam rysunek z Painta Brzoza youngii i berberysy wiosną i latem

i jesienią

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:49, 22 paź 2016

Do góry
Masz rację. Dlatego cieszę się, że idzie zima i nie będzie mnie kusiło wsadzanie, co tylko oczy zapragą
Z tym drzewem na tej rabacie to jest tak: ja tam drzew nie planowałam. Ale tu mi wszyscy piszą, że drzewa muszę koniecznie. To zaczęłam się zastanawiać nad tą rabatą, bo jest w rogu No i poszukiwać czegoś innego, niż tylko brzozy. Na razie mało co mi się podoba. Ten miłorząb to nic pewnego.
Szczerze, to dziś sobie tak myślałam, że to będzie ładne i spójne, jak w całym ogrodzie w różnych miejscach byłyby brzozy. Bo lubię bardzo. I bo lubią moją glebę
Rododendronowy ogród II. 22:16, 22 paź 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Przybiegłam na piękne jesienne widoki, czekam na więcej. Buziaki

Aga byłam u Ciebie i widziałam Twoje cudne widoki. U mnie w tym roku kolorów mniej bo brzozy zawiodły i dwa klony chore wiec sie nie przebarwiły, poza tym w kilku miejscach poszerzam odrobine rabaty wiec na razie widoki takie sobie.
Ogród tworzony z pasją 21:27, 22 paź 2016

Do góry
Dzięki, berberysy i brzozy ładnie ze sobą kontrastują. Czerwień i żółć.
Ogród tworzony z pasją 21:22, 22 paź 2016

Do góry
Koral jesień śliczna, kolorowa. Brzozy cudnie świecą, berberysy płoną. Fajnie wyglądają te wielkie głazy między kosodrzewinami . Chodź, doradź mi jak byś poprowadził bez koralowy Sutherland Gold .
Ogród tworzony z pasją 10:07, 22 paź 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Karolu piękne kolory jesieni

Dzięki, teraz brzozy zaczynają się przebarwiac.
Rododendronowy ogród II. 23:29, 21 paź 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Cytuję , bo cudownie masz, u mnie brzozy też jeszcze zielonka, i jeszcze nie sypią

Myślałam ze musze do Ciebie zajrzec ale mnie wyprzedziłas. Zajrzę klony zobaczyc. Jesień deszczowa to i z wybarwieniami gorzej i az dziw że wogóle sa przy tych ciągłych deszczach.
Rododendronowy ogród II. 23:24, 21 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Brzozy przebarwiły sie kiepsko w porównaniu do innych lat i juz gubią liscie.

i jeszcze klon

i jeziorko

Cytuję , bo cudownie masz, u mnie brzozy też jeszcze zielonka, i jeszcze nie sypią
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:33, 21 paź 2016

Do góry
sylwik69 napisał(a)
No pięknie z brzoząostatnio podziwiałam zagajnik brzozowy u Lindsay 80 z rozplenicami,rozchodnikami i berberysem.Cudo!Ja też u siebie planuję,oj chciałabym chciała

Brzozy stanowczo <3 <3 <3
A do Lindsay80 zaraz zajrzę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:32, 21 paź 2016

Do góry
Anetko, to za mała rabata na 3 brzozy.
Ponadto także solitierem będzie na skarpie - tyle że wielopienna. Generalnie jeśli zostanę przy brzozach, to będą sobie cichutko korespondować w moim ogrodzie.

Skupisko trzech już mam w dole ogrodu. W prawdzie to trzy betule pendule, ale nie chcę mieć w każdym kącie trzy po trzy

No ale to jest moment na gdybanie. Zatem wszystkie takie opinie są dla mnie cenne - bo może jutro dorosnę do dwóch
Nieśmiałe pierwsze kroki 21:17, 21 paź 2016

Do góry
Brzozy są piękne!czy będą pasować?na pewno znajdzie się dla nich miejsce.Ja też marzę chociaż o małym zagajniku brzozowym z rozplenicami i jeżówkamii o drzewach kolumnowych achdziałaj z ziemią,a wiosną będzie mniej pracy.Teraz planuj,rysuj i pokazuj!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:17, 21 paź 2016

Do góry
No właśnie ten kwas mi tu pasuje, bo to okolica iglakowa w moim ogrodzie. I korę planuję na ściółkę.
Natomiast cały czas mi brzozy w duszy grają, więc i brzozową zaplanowałąm.
I na tym koniec
Wiosną rozstrzygniemy konkurs na drzewo, choć obawiam się, ze do tej pory to będę mieć jeszcze z osiem innych pomysłów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies