Może pogniły...ja swoim sypię do dołka piasku, zawsze, u mnie gliniasta ziemia. I rosną. Dostają też w dołek granulowanego obornika...
Wiem, że nie każdemu odpowiada ich zapach, dla mnie jest piękny
a u nas T za liliami chodzi..tylko lilie by kupował w zeszłym roku dużo wsadziłam ...ale chyba pogniły ...albo nornice zjadły ......te pachnące są super ...ale nie każdy akceptuje ich zapach
Piękne te twoje lilie ,ja swoje wykopuje ,dziele i sadze po paru dniach i nic im nie ma ,napewno twoim też nic nie będzie.
U mnie jak wykopywałam to znalazłam dużo pędraków i one gryzły lilie,dużo wyrzuciłam.
Zobacz u mnie jakie kupiłam cynie
Krokusy tez już w grudniu miałam, a lilie kupie w lilypol, już kupowałam i potem jeszcze zawsze na targu dokupuje. A gdzie roze kupujesz Kasiu zapewne masz cos sprawdzonego, tez bym pare dokupila. Obawiam się o moje hortensje ogrodowe bo najpierw susza a potem mróz coś kiepsko z nimi Pozdrawiam
Fantastycznie ze światełkami i niebieskimi kokardkami podkreślasz chyba ostatnie podrywy zimy, u nas już szaro i buro, trochę pada deszczu, ale to dla naszych ogrodów dobrze, czekam aż się w końcu styczeń skończy i przywołuję już słoneczko, bo bardzo go nam brakuje, lilie masz przepiękne ach....miło mi się na nie patrzy
Z cebulami w sklepach ogrodniczych też niestety zdarzają się pomyłki. Natomiast z bylinami kupowanymi w doniczce to całkiem inna sprawa. Wszystko widać: wielkość rośliny i jej kondycję. Niestety tu też bywaja pomyłki w nazwie odmian.
Chyba nabrałam ochoty na nowe lilie . Czy są jakieś odmiany nadające się lepiej do doniczek?
U mnie krokusy przed tymi mrozami powyłaziły, przebiśniegi też było widać. Mam nadzieję, że nie zmarzły. Ale dziewczynom hiacynty powychodziły...z tymi na pewno będzie gorzej
Masz dużo pięknych lilii Danusiu i wiem, że mają u Ciebie specjalne względy.
Moje nornice najwyraźniej wolą korzenie różane...bardziej wybredne, czy co???
Tak, dzieliłam już rozplenice. Wiosną...szpadlem, ciach i już. Dalej bez problemu rosną Teraz każda rozplenica będzie podzielona na 4. Nie chcę zostawiać takich całkiem malutkich.
Wiosną Ci pachnie??? Siedzę w biurze...tu buro i ponuro
Piękne te lilie u Ciebie Kasiu, też je badzo lubie ale u mnie pomimo, że sadze w donicach to i tak nornice przegryzają i też dokupię na wiosne. A trawy już kiedyś rozsadzałas? Bo moje tez na wiosnę musze rozdzielić i nie wiem czy to łatwo sie robi bo obawiam się, że uszkodze. Pozdrawiam Kasiu, dziś wiosną już pachnie a przebiśniegi tak jakby już chciały kwitnąć
Sebuś ja już też kiedyś przesadzałam lilie w całej kupie wiosną i kwitły jak gdyby nigdy nic, ale tu nie będzie w kupie. Muszę wytargać każdą cebulę osobno. Rozkokosiły mi się lilie...zresztą widać na zdjęciach
Co rok na wiosne lilie u nich kupuję od czterech lat, a na jesieni krokusy. Ogólnie jestem zadowolona mimo że raz cebulka za 27 zł przyszła zgniła a na reklamację wogóle nie zareagowali , a drugi raz cebulki jednego gatunku były dosc kiepskie. Porównujac z innymi sklepami internetowymi uwazam że i tak mają najładniejsze a sporo kasy juz u nich zostawiłam.Z moich porównań z innymi sklepami ceny i jakośc są najlepsze mimo ze jak juz pisałam zdarzaja sie czasem przykre niespodzianki ale jest ich mało.Liliowców u nich nie kupowałam wiec nic nie powiem.