Trochę dzisiejszych zdjęć
Żałuję bardzo, że nie rozłożyliśmy w tym roku basenu, ale przez nasze i dzieci wyjazdy, a przede wszystkim zapowiadane ochłodzenia w lipcu, stwierdziliśmy, że się nie opłaca. Teraz codziennie tego żałujemy Nigdy nie będę wieryć już prognozom
Żółwik i bambusy, na pewno będzie dosadzanie jednego i drugiego
O miałam napisać,że widziałam cebulowe w bezdomce I czosnek Miami-ten sam ,który kiedyś kupiłam a który Miami się nie okazał
Ja czekam na Lydlowe cebule-na czarne tulipany Paul Scherer no i rózowych sporo kupię i dosadzę w wyżarte miejsce
Może źle to opisałam. Zrobiłam zdjęcie z Google Map jak to wygląda z tym południem na mojej działce. Ogólnie boczna ściana budynku jest od 11 rano do wieczora oświetlona słońcem i mocno oddaje ciepło.
Chcę zrobić parę warstw roślin, aby na tle tuji posadzić coś wyższego, potem coś co kwitnie ładnie latem, a przed tym coś niższego.
Dodam tylko, że z podlewaniem nie ma problemu - robię to codziennie. Mam rozprowadzone kropelkowe w rabatkach.
Róże Nautica zaczynają powtórne kwitnienie, Edenki też niezmordowane
Lady Emma Hamilton w pąku bardziej różowa a w pełnym rozkwicie pomarańczowa. Posadzona niedawno,dzielnie przetrwała fale upałów. Ciekawe czy ktoś ją ma w wydaniu kilkuletnim.
Zresztą u mnie wszystki róże kwitną mniej lub bardziej w całym sezonie,