Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 11:38, 13 lip 2012

Do góry
Celinko, ja trzymam kciuki i wierzę, że działkowcy się nie dadzą!
a tobie gratuluję, bo to 200 strzeliło w pięknym ogrodzie i chyba jestem pierwsza, jupii!

Przedawkowanie nawozów 11:37, 13 lip 2012

Do góry
Troche kijek tylko widac bo zdjęcie było robione w innym celu niż demonstracja "patentu" ale z tyłu go widać, jak się przyjrzysz, generalnie to zwykły patyk, a całośc trochę działać ma jak parasol bez materiału , sznurki zielone to mniej widoczne (czyli stelaż na srodku i sznurki na około ) do których przywiązane są pędy. Róże mojego Taty zostały wsadzone dopiero zeszłej jesieni i daleko im do tych powyżej w tym wątku, ale może pomysł z patykiem przyda się komuś )) Dzięki niemu pędy są uniesione nad ziemię a patyk że natyralny nie rzuca się w oczy.
Wichrowe wzgórze 11:24, 13 lip 2012

Do góry
Jeszcze pokażę kilka liliwców, które z każdym dniem szaleją nowymi kwiatami i zmykam popracować w ogrodzie - trzeba wykorzystać chłodniejszy dzień, bo wtedy przyjemniej machać łopatą :lol:

Moje poletko 11:24, 13 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

zaglądam :

Zaglądaj

Myślałam, że napiszesz widzę !!!

Ja też wycięłam pędy mojej Flamenntanz. Postarała się, ma sześć nowych pędów! Jestem dumna z tego zabiegu, bo wciąż się wahałam. Ostra zima pomogla podjąc decyzję. mam nadzieję, że pozytywną

To w takim razie niech to się stanie Basiu nową świecką tradycją ogrodowiska!

Widzę

Czyli co do Flamenntanz to moja decyzja o przycięciu okazała się jednak słuszna!

Basiu za każdym razem jak wchodzę na Twoją stronkę i widzę pierwszą fotkę to serce się mi raduje!!
I zgapiłam Twój pomysł mam już zrobiony trejaż i posadziłam rozmnożoną Flamenntanz i drugą różę pnącą dokupiłam !!Różową .Odmiany nie znam .Ty na pewno rozpoznasz - foto niżej.
teraz tylko chodzę i kukam jak rosną

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:21, 13 lip 2012

Do góry
Carex Montana szaleje. Z tego już 4 sadzonki mogę zrobić. Nawet już ją widać na rabacie.

Dla porównania - 13 czerwca

i 9 lipca - widać wyraźnie jak się zgęściła. Teraz jeszcze trochę w górę.

Ogród Magdalenka 11:19, 13 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Chciałam pokazać przycięty na 26 cm zawijasek, za radą Syli ... ale pada i nie mam jak zrobić dobrego zdjęcia ... wygląda bardzo fajnie , nie jest taki dominujący ... zdjęcie poprawie ...

Monika przed zawijaskiem rośnie wrzosiec krwisty 'Golden Starlet' ...cieszę się, że Ci się podoba

Ale równo ci to wyszło, no muszę mojego M. namówić, żeby w końcu swoje tak przyciął, bo dalej rosną poczochrane!
śliczna ta rabata i jakie wielkie masz miskanty, szok!
Zielony Punkt - ogród Finki 11:14, 13 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Brakuje mi tego serduszka wśród moich fotek Twojego ogrodu.
Czosnki się zafioleciły. Były zielone.

ale piękna rabata, ile kolorów; tu widzę pełnię lata
a ptaszyna urocza!

Powiedzmy, że to Zięba znaczy się Finch stąd Finka !!! Teraz wszystko jasne....

Marta Zięba
Kondziowy Ogród :) 11:10, 13 lip 2012

Do góry
Witam daje mój projert i zdjecia ogrodu bardzo prosze o pomoz co moge tu zmienic Najpierw chce zmienic przód domu i boki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:09, 13 lip 2012

Do góry
Takie miejsce miałam. To ulubione miejsce psów, już tu rosły różne kwiatki. Były 2 podejścia, jest trzecie, ale teraz zabarykadowałam Na razie kilka dni przetrwało.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:02, 13 lip 2012

Do góry
Powojnik już był? Chyba nie.

Odrósł milin, który zmarzł dwa lata temu. Jakieś zmartwychwstanie po roku normalnie. Szok. Liczę na to, że tak zahartowana sadzonka musi u mnie przeżyć.

Na hort. siedzi ten sam szkodnik, co mi wygryzł połowę kwiatów w rh. Czy ktoś go rozpozna? Nie chcę niszczyć jak niewinny. Czy to opuchlak?

Stara działka 10:55, 13 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Jak już sam wątek wspomina jest to stara działka gdyż pierwszy właściciel czyli moja pra pra babcia osiedliła się w tym miejscu w roku 1922 i stała tam jedynie obora i chałupinka w której mieszkała. Chaupinka wykonana z drewna i ocieplona jakimiś szmatami, gazetami tekturą i czym tam jeszcze nie wiem.

Z czasem powstał tam wybudowany dom który stoi na końcu działki w którym mieszkali moi dzidkowie. Murowany dom powstał gdzie ok 1975r. Jak wiadomo budownictwo tamtych lat jest specyficzne i nie zbyt odpowiadające dzisiejszym stylem budowanie domów.
Z pamiętnych wakacji które spędzałem u dziadków pamiętam mnóstow kwitnących róż które uprawiał dziadek (jakich to nie powiem bo byłem za mały Ale wiem jedynie tyle, że dziadek sam szczepił i pielęgnował róże, które później sprzedawał.

Niestety od 2007r działka stoi ugorem nik o nią nie dbał i chyba nie miał zamiaru. Więc postanowiłem, że własny kawałek ziemi to fajna sprawa w dzisiejszych czasach. Kontak z naturą jest naprawdę mi bliski gdyż bardzo lubię zieleń w swoim otoczeniu.

Niestety jest jedynie mały problem typu następującego że nie mogę być codziennie na działce bo mam do niej ok 150Km więc wpadamy czasem tylko na 3 dniowy weekend, aby zobaczyć co jeszcze stoi i czy chwasty nie zarosły

Na początek może pokaże jak wygląda główny zarys działki:

Jak już widać na pierwszy rzut oka są na działce posadzone stre drzewa których ja sadzenia nie pamiętam
Głownie są to schorowane drzewa owocowe tj. śliwy, jabłonie, grusze, wiśnie, brzoskwinie. Które porastają głownie całą działkę. Są również 2 duże egzemplarze orzecha włoskiegi o przy domu orzech laskowy który owocuje nawet nieźle.

Dlatego też jeżeli bedzie możliwe postaram sie wstawić parę zdj. z podwórka. Teraz problemjest następujący chciałbym zrobić z tego działkę rekreacyjną aby móc wyskoczyć na urlop i posiedzieć.
Możecie mi jakoś pomóc???

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:55, 13 lip 2012

Do góry
Bardzo podobają mi się pąki w rozwoju lub inaczej kwiatki w niedorozwoju

Ogród 30 arów- prośba o pomoc w zagospodarowaniu 10:53, 13 lip 2012

Do góry
dołączę jeszcze zdjęcie tej części ogrodu w której miałby być ten warzywnik
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:52, 13 lip 2012

Do góry
U mnie też coś zakwitło, pokażę

Diamentowy ogród 10:51, 13 lip 2012

Do góry
Jak wszystko się uda, to lecimy spowrotem w to samo miejsce do Włoch, w którym byliśmy jesienią. Ciekawe jak teraz wygląda ogród gospodarzy, jak ogrody sąsiadów? Tym razem nie popełnię gafy i wezmę aparat i zrobię więcej zdjęć Juz się nie mogę doczekać

Póki co, wciąż głowię się nad wyższymi partiami w tej słonecznej rabacie... wciąż nie mogę się zdecydować...

słoneczna rabatka

Zielony Punkt - ogród Finki 10:41, 13 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Brakuje mi tego serduszka wśród moich fotek Twojego ogrodu.
Czosnki się zafioleciły. Były zielone.

ale piękna rabata, ile kolorów; tu widzę pełnię lata
a ptaszyna urocza!
Wichrowe wzgórze 10:37, 13 lip 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Wiem, wiem, ale powinni dawać urlopy okolicznościowe, z okazji obfitego kwitnienia. To by było życie.

Ale mnie rozbawiłaś
Taki urlop byłby wspaniały!! Najlepiej dwa urlopy - na pierwsze kwitnienie, a później na drugie
Clair Rennaissance
Wichrowe wzgórze 10:35, 13 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
ślicznie i pachnąco pozdrawiam

Dzięki, Martuś Pozdrawiam również
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:28, 13 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Irenko uwielbiam te twoje winogronka
i jaka figurka piękna za drzewkiem!!!!!

o.. piszesz się na zbiór?
figurka jest, ale z drzewek, to tylko winogrona

A mnie zawsze zachwycją te śródziemnomorskie psie apartamenty
buziaczki i życzę miłego SZCZĘŚLIWEGO dnia

niestety nie chciały mieszkać w miejscu, gdzie były poprzednie pieski i tak powstały te apartamenty
dzięki za życzenia i oby taki dzis dzień był, bo to 13 i piątek
Wichrowe wzgórze 10:26, 13 lip 2012

Do góry
Princess Aleksandra of Kent

Heritage

Tam o'Shanter

Pilgrim

Sharifa Asma

Generous Gardener

James Galway

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies