Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

eliza3 20:15, 05 wrz 2012

Jestem pod dużym wrażeniem tego, czego dokonaliście. Jesteście bardzo pracowici, a ogród dzisiaj wygląda pięknie. Teraz to tylko przyjemność w nim pracować, gratulacje.
Kondzio 20:32, 05 wrz 2012

Jestem pod ogromnym wrazeniem twojego ogrodu i zmianami które zrobiliscie waszymi rękami i jest to bardzo budujące jak mozna taki ogród zrobić mam nadzieje ze sam dojdę do takiego etapu ale jest brak czasu i brak kobiecej reki i wizji
Enya73 20:35, 05 wrz 2012

Wrzos napisał(a)
Kiedy ogladam Twoje zdjecia to rodzi sie we mnie nadzieja, że i mnie sie uda stworzyc ogród. Pocieszam się, że ja takiej trudnej ziemi nie mam, to tym bardziej ogród mam szansę założyć.
Anitko, po raz drugi nie będę już spiewać hymnów pochwalnych o urodzie Waszego ogrodu i ogromu pracy, ale jestem pod nie słabnącym wrażeniem.
Pozdrawiam serdecznie!
Inspiruj nas, proszę, nadal

Wrzos, bardzo dziękuję za odwiedziny i niesłabnące komplementy. Załóż wątek i pokaż jednak swój ogród taki jaki jest w tej chwili. Rób mnóstwo zdjęć i często wracaj do początku, bo to bardzo buduje morale, jak motywacja spada.
Ja bardzo żałuję, że jak zaczynałam, to nie było Ogrodowiska, w zasadzie żadnego tego typu portalu u nas nie było. Wiedzę czerpałam głównie z książek, czasopism (również zagramanicznych i programów BBC A dziś to wszystko jest dostępne za jednym kliknięciem klawisza
Poza tym wsparcie ludzi z Ogrodowiska jest bezcenne.
Dziel się z nami swoimi sukcesami, każdym postępem, każdym małym krokiem do przodu. Czekamy na relację. Życzę więc powodzenia! Pozdrawiam serdecznie
baraga1904 20:37, 05 wrz 2012

...podpisuję się do sześcianu, obiema rękami i nogami pod wszystkimi pochwałami ogrodu Anity...
...super, super, super...
Enya73 20:41, 05 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Jestem pod dużym wrażeniem tego, czego dokonaliście. Jesteście bardzo pracowici, a ogród dzisiaj wygląda pięknie. Teraz to tylko przyjemność w nim pracować, gratulacje.

Dziękuję Elizo. Dziś to naprawdę wielka przyjemność pracować w moim ogrodzie Pierwsze, co robię po przyjeździe z pracy, to rzucam torebkę, zrzucam szpilki i biurowe ciuchy, przebieram się w wygodne spodnie, zakładam crocsy albo kalosze i lecę do ogrodu chociaż na chwilkę, sprawdzić co tam się dzieje.
Czasem wcześnie rano, ledwo oczy przetrę lecę w piżamie do ogrodu. Siadam na schodach skarpy i ładuję akumulatory przed całym stresującym dniem w pracy.
Moja rodzina czasem jest zazdrosna o to moje 5 dziecko, bo tak nazywają nasz ogród (nie licząc córki, syna, psa i kota), gdyż poświęcam temu ogrodowi każdą wolną chwilę
Enya73 20:43, 05 wrz 2012

Kondzio, Aga, dziękuję Wam bardzo, bardzo
baraga1904 20:46, 05 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Taką fajną pajęczynę udało mi się ustrzelić na granicy działki z sąsiadem

....masz Spidermana gdzies w okolicy...hihi

...serio..u mnie też takie widoczki a to oznacza tylko jedno...jesień się zbliża wielkimi krokami.. ale też ma swoje uroki, prawda?

Agnieszko, może nawet Spiderwomen Mogłaby trochę poskakać po moich oknach i przelecieć z mopem po podłogach

..u mnie też by się taka przydała...co mnie podkusiło tyle metrów budowac...tyle metrów sprzątania..???
Enya73 20:49, 05 wrz 2012

No ja też mam z tym problem. Kindzia potwierdzi, bo widziała. Przydałaby mi się jakaś pomoc, ale na razie jestem Zosia Samosia
baraga1904 20:58, 05 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
No ja też mam z tym problem. Kindzia potwierdzi, bo widziała. Przydałaby mi się jakaś pomoc, ale na razie jestem Zosia Samosia

...no ja też... magiczne szmatki i magiczne mopy na nic się zdają - i tak trzeba walczyc własnymi rękami...
...cała nadzieja w dzieciach...wprawdzie drobnicę zrobią ale zawsze to coś..
Borbetka 20:59, 05 wrz 2012

Anito, a ta żółta duża roślina na zdjęciu "dla poprawienia nastroju" to co to takiego? Chodzi mi o ten żółty akcent w tle wody.