Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 17:03, 05 lip 2012

Do góry
A ja bym dała chyba ten nie szczepiony, bo on tak kolumnowo - bardziej na wysokośc rośnie...no i można go przycinać chyba...

O taki:

http://glorydesign.blogspot.com/2009/04/one-of-my-favorite-trees-ginkgo-biloba.html
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:02, 05 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
edit

Nieletnia dostała się do wymarznego liceum ... wieczorem świętujemy ... będzie sałatka Marzenki nawet leśne owoce zdobyłam ... a włos na lato pacholę też chce ... dziwny ))

No to pogratuluj jej - znam to uczucie, bo też się dostałem do szkoły pierwszego wyboru I niech się jej trafi klasa choć w 1% tak zaje...fajna jak moja
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 16:53, 05 lip 2012

Do góry
Dzisiaj zapomniałam aparatu....ale po obiadku idę jeszcze spacerkiem w inna stronę i będę pstrykac ciepło słonecznie cudnie.......
A teraz uwaga......dostałam w sklepie 2 srebrne kule wys.ok 20cm!!!!! Niestety ostatnie.....wzięłabym więcej wiem że byliby chętni.....ale pójdę na innym osiedlu,może będą
Jeszcze kalendarzyk drewniany i latarenki szt.2 to prezent - ) Ania i kochaniutka Ania co dogląda moich doniczkowych
zielonastrefa 16:46, 05 lip 2012

Do góry
pelargonia na kratce szaleje

a na dole, przy schodach -werbena
zielonastrefa 16:41, 05 lip 2012

Do góry
świeżutkie dzisiejsze zdjęcia
wszystko rozkwitło
Mój ogród - co dalej? 16:32, 05 lip 2012

Do góry
ewaglen napisał(a)
Dominiko, zdjęcia moich bukszpanów dla Ciebie. One u mnie rosna bez pomysłu na tej rabacie. Napewno to miejsce wymaga zmian ale teraz nie mam do tego głowy. Moje meble kuchenne do ponownej rozbiórki. Jestem po 6 tygodniach w punkcie wyjścia. To dla mnie bardzo trudne do zaakceptowania.

Jeśli chcesz te kulki powiększyć, to bym ich teraz całych nie cięła tylko ew. wystające pojedyncze pędy. Moim zdaniem wyglądają ok. A remonty bywają faktycznie frustrujące. Nosek do góry Ewo! My z M. będziemy odwlekać odświeżenie domu ile się tylko da, bo zawsze są jakieś szkody. Jak do nas przyszli panowie poprawic balkon, obili okno. Jak inni przyszli montować rolety, uszkodzili podłogę. I tak jest zawsze: krok do przodu, dwa do tyłu.
Ania z zielonego wzgórza :-) 16:27, 05 lip 2012

Do góry
Ania napisał(a)
Jestem początkująca więc proszę o wyrozumiałość
Przepraszam, że dopiero dzisiaj zdjęcia ale mam kiepski internet i nie chciały mi się wczytać.
Przed domem mam rabatkę na tle tuj szmaragd posadziłam iglaki każdy w innym kolorze, jest tam:
Jałowiec płożący Blue Chip
Jałowiec nadbrzeżny Juniperus conferta
Jałowiec Pfitzera Gold Star
Jałowiec rozesłany Bonin Isles
Jałowiec łuskowy Blue Spider
Sosna górska Pinus Mugo pumilio
Świerk biały Rainbows End
Świerk płożący srebrny
pozatym jest po 3 berberysy Admiration i Aurea, jedna juka, 3 trzmieliny, Ognik szkarłatny kuntayi, 1 żórawka purple, 2 modrzewnice pospolite Nikko, kępa 5 wrzosów, przy brzegu jest rozrośnięta kępa karmnika ościstego, na brzegu biała kępa płomyka szydlastego i różowa Żagwinu to tyle na tym języczku rabaty przed domem.

Ania masz slicznie, super
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:26, 05 lip 2012

Do góry
Najlepszego!!!!

Ogród Dominiki 16:19, 05 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Monico, jak się sprawiły po zimie Twoje berberysy Green Carpet? W szkółkach ciężko było dostać (inne odmiany były) i ja myślałam, że to ma związek z zimą?

No więc Ewelino (), moje berberysy mają się świetnie. Przeżywają jakiś szał rozwoju w górę. Przycięłam je po bokach, bo zaczęły wchodzić na trawnik i teraz obrały inny kierunek wzrostu. Na fotce zakreśliłam je czerwoną obwódką:
Metamorfozy ogrodowe 16:10, 05 lip 2012

Do góry
i tyle, bo od tego czasu za ostatni rok, poszły kolejne i znowu się zmieniło!

Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:03, 05 lip 2012

Do góry
goniak napisał(a)

Miałam przygodę z tym chwastem, bo nasiona były w ziemi, którą sobie nawiozłam pod trawnik.
Jak wzeszły to po całości na trawniku, płakać sie chciało.
Próbowałam na początku wyrywać ale to była syzyfowa praca, teren duży, praktycznie zerowe szanse na ręczne usunięcie
Dałam spokój i zaczęłam często kosić, w miarę wzrostu trawy jak najniżej, podlewałam niewiele, bo obszar duży a nawodnienia wtedy nie miałam .
Po zimie nie było nawet śladu po tym chwaście.
Tak wygladał mój trawnik po wzejściu, masakrycznie !!!

Gonia - trawnik teraz rewelacyjny.
Chwastnica jest jednoroczna, przy krótkim koszeniu i dosiewaniu trawy i dbaniu aby chwastnica się nie rozsiała, jest szansa, że jej nie będzie w następnym roku. Ja żyję taką nadzieją, bo jest jej dużo.
Cwaniara się kładzie coraz bardziej - im więcej koszę tym ona bardziej płaska....he, he....prawa natury. Jak już się trzyma kurczowo ziemi to wyrywam w wolnej chwili.
Metamorfozy ogrodowe 16:01, 05 lip 2012

Do góry
przed

po

Ogród Dominiki 15:58, 05 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Domi - czy to ta rabatka po prawej stronie tarasu??

Tak, to jest ta rabatka. Więcej zdjęć z różnych stron i o różnych porach roku:

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:54, 05 lip 2012

Do góry
edit

Nieletnia dostała się do wymarznego liceum ... wieczorem świętujemy ... będzie sałatka Marzenki nawet leśne owoce zdobyłam ... a włos na lato pacholę też chce ... dziwny ))

Ogródek Hanusi po zimie 15:52, 05 lip 2012

Do góry
Kochani,nie wiem czy będę miała dostęp do netu,żegnam już weekendowo,do .....poniedziałku?wtorku? Nie wiem.
Bawcie się dobrze,tak jak i ja będę. Pomacham do Was przez lufcik ...w Łodzi.
Zostawiam kwiatki-ostróżki letnie...na posterunku.....

Metamorfozy ogrodowe 15:49, 05 lip 2012

Do góry
Przed

Po

przed

po

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:42, 05 lip 2012

Do góry
Wszystkiego naj naj naj!!! nie tylko ogrodowo

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:16, 05 lip 2012

Do góry
U mnie kolejna dziś burza się przetoczyła. Niby mam wakacje, a mało w ogrodzie robię, bo ciągle aura niesprzyjająca. Teraz tak wlało, ze wszystko się będzie kleić i ani nie poplewię, ani nie posadzę.
Tak na dzień dzisiejszy wyglądają nasadzenia przed domem. Tu na przodzie muszę wytyczyć od nowa linię rabaty, bo po kopaniu kabli zniknęła. Jak widać posadziłam cisy, funkie i te sadzonki bluszczu, które się przyjęły (przyjęły się wszystkie te parkowe, a ogrodowego dużo odpadło,a reszta powypuszczała listki ale nie ma w ogóle korzeni, ostatnio sprawdzałam, nie wiem czy będą żyć, wyglądają zdrowo, jeszcze poczekam, zobaczymy). Wybrałam się do parku na szaber i naniosłam bluszczu, jeszcze doniosę, bo tam są całe połacie.

Runianki mi zabrakło. Chyba za gęsto sadziłam. Nie wiem teraz skąd zdobyć w miarę tanie sadzonki. W OBI już nie mają w tej promocji 50%. A chwasty zarastają. Ten plastik zamiast ekobordu wkopany. Nie będzie go widać, wkopałam równo z poziomem rabaty. Z jednej strony dojdzie kora, a z drugiej kamienie.

zielonastrefa 15:11, 05 lip 2012

Do góry
moja różanka po przemianach, wreszcie wygląda tak jak powinna cieszy oczy i pachnie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:07, 05 lip 2012

Do góry
Karola masz dziś imieniny? Niezależnie od odpowiedzi przesyłam najlepsze życzenia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies