Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

MartaS 14:32, 17 sie 2012

Beatko
gratuluję seteczki
iwona100na 14:43, 17 sie 2012

gratulacje 100
romka 14:57, 17 sie 2012

buuu byłam na 98 a potem na 101 stówka mi uciekła ale i tak przyłączam się do 100 gratulacji !!! fajne to każdy portal ma jakies miłe zwyczaje

to ja z tej okazji z astrem z mojego ogródka
MilenaP 17:12, 17 sie 2012

No prosze, prosze - się dzieje gratulacje super
MilenaP 17:18, 17 sie 2012

Domek superancki mój mały już się zdążył pokłócić z M, żeby mu taki zrobił.
beta 18:53, 17 sie 2012

Marto, Iwonko, Sylwio, Milenko bardzo Wam dziękuję

normalnie sama jestem w szoku że się do tej setki dokulałam,
beta 18:59, 17 sie 2012

Iwonko przesyłam przepis

CIASTECZKA MAŚLANE
60 g masła, 125 g cukru, 1 jajo, 60 g mąki, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 175 g płtków owsianych, garść rodzynek

najpierw utarłam masło z cukrem, potem dodawałam jajko, następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól, na koniec płatki owsiane i rodzynki, piec w 180 stopniach przez 15 min.

można do tych ciastek dodać np. świeże maliny, lub inne owoce

jeżeli chodzi o płatki to ja miałm takie z jabłkiem i cynamonem, ale pewnie zwykłe najzwyklejsze też są ok

acha, i bardzo przydają się silne męskie ręce do ucierania
i małe dzicięce rączki do placuszków
MilenaP 19:28, 17 sie 2012

beta napisał(a)
Iwonko przesyłam przepis

CIASTECZKA MAŚLANE
60 g masła, 125 g cukru, 1 jajo, 60 g mąki, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 175 g płtków owsianych, garść rodzynek

najpierw utarłam masło z cukrem, potem dodawałam jajko, następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól, na koniec płatki owsiane i rodzynki, piec w 180 stopniach przez 15 min.

można do tych ciastek dodać np. świeże maliny, lub inne owoce

jeżeli chodzi o płatki to ja miałm takie z jabłkiem i cynamonem, ale pewnie zwykłe najzwyklejsze też są ok

acha, i bardzo przydają się silne męskie ręce do ucierania
i małe dzicięce rączki do placuszków

No to super bo ja mam w domu dwóch ciastkożerców. Jeden ma silne ręce, a drugi zwinne, małe paluszki
Enya73 19:36, 17 sie 2012

Wow Beatko, setka stuknęła Sorki, że przeoczyłam Życzę następnej pełnej setuni . Czekam na dalszy ciąg relacji z metamorfozy Twojego ogrodu
A przepis zapiszę, bo ja z tych co pieką na okrągło, też mam 2 ciasteczkowe potwory (syna i męża, córka nie-ona dba o linię
beta 19:50, 17 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Wow Beatko, setka stuknęła Sorki, że przeoczyłam Życzę następnej pełnej setuni . Czekam na dalszy ciąg relacji z metamorfozy Twojego ogrodu
A przepis zapiszę, bo ja z tych co pieką na okrągło, też mam 2 ciasteczkowe potwory (syna i męża, córka nie-ona dba o linię

dziękuję Anitko, nie wiem czy dociągnę do następnej setki,

metamorfoza to chyba za duże słowo, ale obiecuję że otoczenie będzie się zmieniać

i cisze się że przepis się przydał

aha, ta proporcja to dokładnie na jedną blachę z piekarnika starcza, i trzeba uważać z czasem bo ciasteczka łatwo spalić, a i najlepiej jak ciasteczka są tej samej wielkości

smacznego