Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Milka 15:26, 17 sie 2012

Syla napisał(a)

Egzotyczny kwiatuch dla Wszystkich

Oooooo...czyścik do butelek... znam go

Sylwia, a jak go chronisz na zimę; moje są w donicy, to pewnie na zimę coś z nimi trzeba zrobić?
wszystko pięknie się u ciebie rozzrasta, i tak fajnie zaplanowane, łąd i harmonia

Irenko , zdjęcie kwiatka z Turcji

o rany, to będę miała problem; posadziłam kilka w donicach, pięknie kwitły, olbrzymie przyrosty...i chyba muszę je przechować na zimę, może przetrwają!
Syla 15:26, 17 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Pięknie buk nad bordowymi żurawkami wygląda. Mój niemal zzizeleniał z zazdrości i prawie z tła się nie wyróznia...
Kuruj sie kochana
Ja po urlopie i natłoku obowiązków w pracy kryzys miałam i dzisiaj sobie leżakuję aby dystansu do codzienności nabrać tylko dlaczego deszcz zaraz będzie padał????

Mnie pogoda również nie rozpieszcza .... a i kryzysy dopadają .... wspieram Cię duchowo , choć jak się domyślam wykorzystasz ten czas nie koniecznie na leżakowaniu
A ja nie wiem od czego zależy wybarwienie tego buka .... przypuszczam , że chodzi o światło .... Jak słońce świeciło intensywnie na niego to zieleniał ..... od pewnego czasu przebywał w półcieniu od strony zachodniej domu w donicy zaczął bordowieć - choć nie wiem czy nie ze złości

T może być to.
Ale u mojej koleżanki tylko w roku gdy posadziła zzieleniały a teraz są cały czas bordowe??? Może im starszetym bardziej bordowe???

Niekoniecznie .... u Danusi zaobserwowałam i kolor liści również się zmienia .... Myślę również , że wpływ może mieć również pora roku i nie tylko słońce ..... To tak jak u żurawek , również zmieniają kolor w zależności od słońca i miesiąca (to akruat zaobserwowałam i nawet tam gdzie je kupowałam o tym piszą )
Mala_Mi 19:56, 17 sie 2012

Wpadłam na chwilkę... miejsca dla buka wymarzone
Nie będę się powtarzać, że cudnie
Joanka 20:06, 17 sie 2012

Syla napisał(a)
A na dowód zdrowienia posadziłam sobie wczoraj buka i choć inne było dla niego miejsce to w tym pozostanie na zawsze

Super się skomponował z pozostałymi roślinkami..... miejsce wprost wymarzone
baraga1904 07:32, 20 sie 2012

Witaj Sylwia...
zaglądam tak ekspresowo bo po urlopie Ogrodowska jeszcze nie ogarnęłam , więc tylko pismo obrazkowe skanuję - ale o buku muszę napisać że super, i miejsce również... zdrówka życzę...
alinak 22:10, 22 sie 2012

Sylwia -----muszę się przyznać że dla twojego prezentu ( rozbuchanych żurawek ) obcięłam 3 dolne gałęzie magnolii parasolowatej ...a to wielkie poświęcenie . są po prostu cudne . ale wiedz że pomnożyłam jedną . zabrakło 1 szt , więc rączki poszły w ruch . jeszcze raz dziękuje za wspaniałe spotkanie i mam nadzieje że kiedyś to powtórzymy
Wieloszka 09:06, 23 sie 2012

No a zdjęcia i relacja ze spotkania gdzie??? Oj dziewczynki! (nununu - grożę paluszkiem)
Joanka 20:40, 23 sie 2012

Wieloszka ma rację, zgłaszam protest
alinak 22:39, 23 sie 2012

jest w moim wątku - zapraszamy . Kuba- syn Syli nawet dobrowolnie uwięził się w wolierze
Martek 22:51, 23 sie 2012

Pohuśtałam się i wszystko widziałam.Jak zawsze perfekcyjnie co do źdźbła
Pozdrawiam Syla.
Może wrzuć jakieś ze spotkania ja też chętnie popatrzę