Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 15:27, 17 sie 2012

Ozz napisał(a)

A może by przesadzić tę żurawkę przed bukszpan (bo tam z tyłu to zniknie za hostą), a przed miskant dać polecaną przez Danusię żółtą trawkę - Hakonechloa 'All Gold'?

Dzięki Ozz przemyslę
Milka 15:42, 17 sie 2012

JulkAd napisał(a)
A to dzisiejsze prace ogródkowe. Trzeba podgonić trochę, bo wakacje mi się kończą i do pracy powoli się trza szykować

Rabatka została stworzona pod hortensję Vanille Fraise. Tak naprawdę na razie jej w ogóle tam nnie widać

Widok na rabatę z jednej strony

i z drugiej

i wierny pomocnik
ale wykancikowałaś! już inaczej teraz i powoli będzie super! jak hosta się rozrasta, to dziel i dawaj w inne miejsca, może wokół drzew robic skarpetę; a pomocnik naprawdę uroczy, rzadko już się widuje te rasę
[i
mg size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/207615/original.JPG[/img]

JulkAd 21:11, 17 sie 2012

Irenko tak naprawdę to dzieci się na psa uparły, a mój M powiedział, że jak pies to tylko foksik i tak zostało

No kanciki na razie tylko z tej strony, ale się dopiero uczę, a że ogród nieduży to mam nadzieję, że kanciki wszędzie będą. Trawa czeka na renowację, ale to już wiosną przyszłego roku.
romka 21:14, 17 sie 2012

no, no! ktoś tu dzisiaj nie próżnował!!!
super!
JulkAd 21:48, 17 sie 2012

romka napisał(a)
no, no! ktoś tu dzisiaj nie próżnował!!!
super!

Dzięki Romka
Ozz 11:36, 19 sie 2012

Ach czekaj, bo teraz patrzę, że te ciemne żurawki to są rządkiem we trzy posadzone!

To przed bukszpan mogła by być taka mała hosta o żółtych listkach (nie pamiętam teraz jak się nazywa, ale jest bezproblemowa), albo żurawka o jasnych liściach.
JulkAd 17:43, 19 sie 2012

Ozz napisał(a)
Ach czekaj, bo teraz patrzę, że te ciemne żurawki to są rządkiem we trzy posadzone!

To przed bukszpan mogła by być taka mała hosta o żółtych listkach (nie pamiętam teraz jak się nazywa, ale jest bezproblemowa), albo żurawka o jasnych liściach.

O żurawce myślałam (i prawdę powiedziawszy będę takiej szukać), ale tam nie wiem czy da radę wytrwać jakaś żółta, bo trochę słoneczka tam jest. Jeżeli sobie nie poradzi to wymienię na jakąś jasną trawę, wpadającą w żółty. Dzięki Ozz.
JulkAd 20:43, 19 sie 2012

Do wszystkich zaglądających mam pytanie, na razie niezbyt pilne, ale...co posadzić zamiast juki (rośnie obok bukszpanowego stożka (no znaczy się podobnego do stożka), co ma rosnąć przed bukszpanem już zadecydowane
agata_chrosc... 20:53, 19 sie 2012

No to co ma rosnąc przed bukszpanem? Bo może to coś ułatwi decyzję w sprawie "zamiast juki"?
JulkAd 21:25, 19 sie 2012

No przed bukszpanem ma być jasna żurawka raczej z tych żółtych, jak nie da rady(wolałabym , żeby dała) to jasna niewysoka trawa.