Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 10:54, 08 lip 2012

Do góry
Miała być BIAŁA!!!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:34, 08 lip 2012

Do góry
Wiosną 2011 r. po zimowej przerwie, pełni entuzjazmu i energii ostro zabraliśmy się za pracę w ogrodzie.

Rabaty zyskały piękne obrzeże ze starej kostki granitowej. Na rabatach bardzo dobrze czuje się nasza kotka

Dokończyliśmy budowę kaskady, układając głazy serpentynitu. Tutaj na zdjęciu nasza ulubiona modelka- kotka

Brzeg stawu obłożyliśmy otoczakami różnej wielkości oraz żwirem kwarcytowym.

Przy altanie stanął mały tarasik

Wokół stawu poprowadziliśmy żwirową ścieżkę , na której końcu powstał kolejny okrągły tarasik.

Kiedyś umieścimy na nim mały metalowy stolik i 2 krzesła. Marzy nam się taki zestaw np.marki Fermob:

Może ktoś widział coś podobnego w naszych sklepach?

Już zaczynam wierzyć, że kiedyś skończymy. :

Jednak ciągle jesteśmy bez trawnika. Tylko chwasty mają się dobrze, tam gdzie ma powstać. Najpierw walczymy z nimi ręcznie bez herbicydów, ale po długiej i nierównej walce, sięgamy po broń ostateczną- Roundap
Ogród... reni 10:26, 08 lip 2012

Do góry
Witam niedzielnie... u mnie znowu wczoraj przeszłam burza, wszędzie mokro

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:15, 08 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
podręczę Was jeszcze tą nową rabatą która idzie mi jak krew z nosa... poprzesadzałam i myślę że tak zostanie

Propozycje : Rojniki jednego koloru , tojeść rozesłana,jednoroczne, Hosta Stletto - myślę że da radę.
Przeleciał mi też pomysł posiać tam łąkę kwiatową ale chyba niepraktyczny
Trawy ozdobne wyglądałyby cudnie ale pewnie by przemarzły ...
Co planujesz w wytyczonym narożniku - trójkącie?
Ogród w Holandii 09:09, 08 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
A teraz samo miasteczko Zaltbommel, moim zdaniem dużej urody.

O raju....cudo,klimat,cegła,donice , latarnia - tak w marzeniach wygląda mój dom... Te okna,ten kolor...przeprowadzam się do Holandii !!!

Koniec kropka.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:03, 08 lip 2012

Do góry
miłej niedzieli
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 08:55, 08 lip 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
ta jest prześliczna, pachnie?
Ogród Dominiki 04:40, 08 lip 2012

Do góry
Witaj Gosiu w moim ogrodzie Twój brak słów jest bardzo miły

Zakończyłam cięcie roślin posadzonych na rabatach po lewej stronie i na wprost tarasu (na zdjęciu). Została prawa strona..., więc ją pokażę po "uczesaniu" roślinek.

3 kulki na pierwszym planie muszę poprawić tradycyjnym sekatorem, bo nożyce elektryczne zmasakrowały im listki podczas cięcia; nie wyglądają zbyt ciekawie ze zbrązowiałymi czuprynkami.
Mój kawałek raju 02:47, 08 lip 2012

Do góry
Dobranoc wszystkim gościom
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 02:41, 08 lip 2012

Do góry
O jaka solidna robota milo popatrzeć, pozdrawiam Konstans
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 02:37, 08 lip 2012

Do góry
Pozdrawiam "szczęściarzy:" całą grupę, dostać taką dedykację, super

a jak Elfik znosi trudy wycieczki? Danusiu Twoja wiązówka to ta błotna? buziole dla całej grupy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 02:07, 08 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie drażnij mnie tym bialym czymś!!!

ana_art napisał(a)
Faktycznie białe 'coś' mocno irytujące

... to białe coś fascynuje mnie każdego dnia ... raz - że rośnie i nie udało mi się zaszkodzić roślince ... dwa - że ma mnóstwo małych przyrostów co jest fantastyczne ... a trzy i do nieskończości i jeden więcej to ten powyginany jak mistrz jogi kwiatostan ... bo już jest kwiatostan u mnie choć to takie maleństwo było ... a biel tak pięknie się odbija na tle paproci i betonowego murka ... a jeszcze w maju nie wiedziałam, że istnieje ...

Marzenko gardenia do domu ... tylko nigdzie nie mogę spotkać ... nie mówcie mi, że to zimowy kwiat albo coś takiego ...

Kolorowe rabaty 01:59, 08 lip 2012

Do góry
Aniu,Aniu,Irenko dziękuję za komplementy wszystkie wyszepczę kwiatom
Nie mam kiedy usiąść,żeby wrzucać zdjęcia
Teraz też mam obniżone ciśnienie i najlepiej jak pójdę spać ))
Dobranoc

Przyjemniej niedzieli Ogrodnicy

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 01:56, 08 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Iza nie ważne w czym, ważne ,że w ogóle masz warzywka, zawsze to zdrowo i smaczniej mieć swoje, ogórki idą po pergoli? ja też mam na siatkach, nie trzeba się schylać podobają mi się elfy ogrodowe

Monteverde, cieszę się, że podobają Ci się moje skrzaty i anioły.
Wpuściłam parę do ogrodu i teraz się plączą to tu, to tam

Mój kawałek raju 01:45, 08 lip 2012

Do góry
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 01:44, 08 lip 2012

Do góry
Na koniec chciałam udokumentować pewne doświadczenie... pobożne życzenie... i coś za co trzymajcie kciuki
Oto hosta o roboczej nazwie Izago (kochana Finko jeśli tylko rośliniątko przeżyje, to nazwa zostanie będziesz matką chrzestną)

Bliższe okoliczności pozyskania owego stworzenia przeze mnie Małgosię - Goniak niech pozostaną owiane mgłą tajemnicy, choć zapewne co poniektórzy uczestnicy spotkania dolnośląskiego mogą snuć słuszne domysły
Niech domysłami pozostaną
Jest to samoistna mutacja hosty najprawdopodobniej fotunei, uroczy streaked, początkowo w doniczkę wsadzony, coby się wzmocnił, a teraż już w gruncie, niech sobie radzi

tu widać że upalna pogoda nie pomaga w aklimatyzacji, zasychający brzeg, ale ciągle jest nadzieja

Białobok w ogrodzie 01:28, 08 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich na stronie ogrodowisko.
Mam dość duży ogród który został założony 15 lat temu.
Najpiękniejszym miejscem w ogrodzie jest skalniak w którym króluje sosna czarna.
Oprócz sosny są również azalie ,rododendron oraz wiele odmian bylin które pięknie kwitną na wiosnę.

W drugiej części ogrodu znajduję się oczko wodne.

W kolejnej części ogrodu posiadam świerk o nazwie białobok który ma piękne jasne przyrosty na wiosne.

Mam również różnego rodzaju drzewka które przycinam w zależności od potrzeby miejsca w ogrodzie

Ogród wymaga wiele pracy ale daje również bardzo dużo satysfakcji pozdrawiam wszystkich ogrodomaniaków

Oto reszta zdjęć z mojego ogrodu

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 01:18, 08 lip 2012

Do góry
Zaczęła też kwitnąć moja ulubiona hortensja
Hydrangea serrata Veerle, hortensja piłkowana Veerle - koronkowa robota...

Mój kawałek raju 01:15, 08 lip 2012

Do góry
piwonia Barbara wydała jeszcze jeden pąk ale biały, dziwne
róże po deszczyku lekkim dzisiaj
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 01:07, 08 lip 2012

Do góry
Zaczynają też kwitnąć powoli moje uwielbiane jeżówki, jeszcze nie wszystkie i zdjęć mało zrobiłam, ale zrobię, i pokażę
Tu najzwyklejsza, ale nieustająco zachwycająca klasycznie Echinacea purpurea

A to Echinacea pallida - eterycznie...pierwsza zaczęła kwitnąć, dwa tygodnie temu wyglądała tak

teraz ten sam kwiat wygląda nieco inaczej

ostatnie chwilowo zdjęcie jeżówki, tę kupiłam wiosną w Belinie pod nazwą "pomarańczowa"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies