Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród niby nowoczesny ale... 22:01, 28 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
ok, to teraz te Fajniejsze - przynajmniej dla mnie i eMa jakieś byle jakie zostały...ale to moze później

na początek ogród do którego nawet mój eM się wracał aby popatrzeć jeszcze raz i na serio zastanawial się po co pospieszył się z trawnikiem
Też jest busz ale taki uporządkowany...uspokojony.

OOoooo mój najulubieńszy!!!!

(Stipa leży na poczcie, bo się spóźniłam 10 min...ale jutro do mnie przyjedzie)
Ogród na glinie 11:02, 28 maj 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Ja niby też ale takich sukcesów jak Ty to nie mam. Z 50 sadzonek lawendy mam 5. Fakt że sadzonki pobierane końcem marca....a nie latem.
A i mój kot nie lubi kocimiętki woli młode sadzonki stipy i tym sposobem mam 18 z 25 szt.

Ja tak patrzę na moje sadzonki lawendy to wyciągam takie wnioski:
Młodziutkie pędy są wiotkie i wiszą, co oznacza że trzeba je odrazu przykryć folią, by utrzymać dla nich wilgoć
te dłuższe i nieco grubsze sterczą i jest szansa że nie padną
to mój eksperyment, bo musiałam lekko podciąć lawendę i odrazu spróbowałam sadzonki zrobić, choć to nie jest zbyt szczęśliwy moment
ukorzeniam też pędy z kwiatkiem, wbrew zaleceniom, i zobaczę co z tego wyjdzie

A stipa dobrze Ci poszła.
Z lawendą jeszcze raz spróbujesz i będzie dobrze.
Ja dałam jej ziemię z worka i żwir.
Wsadzałam przy ściance doniczki i w środek. Będę obserwować jak się ukorzeniają.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 27 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Karola, nie doceniasz mnie ani trochę W promieniu 60 cm pod trzmieliną miejsce znalazły dwie niebieskie hosty, jedna zielona, trzy zawilce japońskie (po zimie wyszły dwa?) i jeszcze stipa (umarła...). A brązowe trawy to 2 turzyce wlosiste Bronzita - albo Bronze Form - ciężko mi je odróżnić

O to, to, to... mistrz świata w upychaniu, no może poza Danusią i Madżenką (udusi mnie

Upychasz, filtryjesz, tzn. flirtujesz..masakra
Ładna ta trzmielina Seba, oj ładna.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:12, 27 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Sebuś, a pod trzmielinową kulką na pniu, to co masz za brązową trawę? Carex jakiś? Ale kolory u Ciebie, podkręcach fotoszopem, czy cuś?

Karola, nie doceniasz mnie ani trochę W promieniu 60 cm pod trzmieliną miejsce znalazły dwie niebieskie hosty, jedna zielona, trzy zawilce japońskie (po zimie wyszły dwa?) i jeszcze stipa (umarła...). A brązowe trawy to 2 turzyce wlosiste Bronzita - albo Bronze Form - ciężko mi je odróżnić
Ogród Eli 19:40, 27 maj 2015

Do góry

zeszłoroczna stipa kiepsko wypuściła coś zielonego
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:53, 27 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Wróciłam jeszcze raz do tych zdjęć stipy. Bo mam jeszcze wątpliwość... czy to nie jest jakiś carex - amazon mist albo frosted curls.
Stipa ma delikatne miękkie źdźbła, kiedy są zielone. A carexy są sztywniejsze i zakończone czasem takim "loczkiem". Hmm...

Oooo, to się zmartwiłam, że nie udało mi się jednak stipy kupić coś czułam, że w ogrodniczym sami pewności nie mają ale skoro to jest carex, to w takim razie jakie jeszcze trawy kupiłam, hi, hi.
Kupiłam jeszcze inne z myślą, że to właśnie carex frosted curls.
Oj, ostatni raz kupiłam coś bez nazwy....
Ps. Dzięki, że wróciłaś do tych fotek, bo już te rzekome stipy dzielić chciałam
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:38, 27 maj 2015

Do góry
Wróciłam jeszcze raz do tych zdjęć stipy. Bo mam jeszcze wątpliwość... czy to nie jest jakiś carex - amazon mist albo frosted curls.
Stipa ma delikatne miękkie źdźbła, kiedy są zielone. A carexy są sztywniejsze i zakończone czasem takim "loczkiem". Hmm...
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 23:39, 26 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Stipa I to wypasiona

PS Rożaneczniki cudne! Fajnie też posadziłaś biało-zielone hosty. Będą ładnym, kontrastującym dywanem pod iglakami. Zauważyłam też dużą choinę kanadyjską Tniesz ją, czy prowadzisz naturalnie?

Dziękuję bardzo za rozwianie moich wątpliwości Cieszę się, że udało mi się w końcu nabyć tę stipę
Co do choiny to nic z nią nie robię a różaneczniki? Zgadnij gdzie je podpatrzyłam? W szczególności te różowe mam ich pięć w jednym rzędzie
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:44, 26 maj 2015

Do góry
Stipa I to wypasiona

PS Rożaneczniki cudne! Fajnie też posadziłaś biało-zielone hosty. Będą ładnym, kontrastującym dywanem pod iglakami. Zauważyłam też dużą choinę kanadyjską Tniesz ją, czy prowadzisz naturalnie?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 17:49, 26 maj 2015

Do góry
Stipa???
Mała Eleczka 14:00, 26 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Nie wyszła z szoku- werbena w maju!!! a u mnie ledwo stipa nad poziom ziemi wychodzi- normalnie biorę rodzinkę i przeprowadzam się!

pocieszę Cię, że u mnie stipa, którą wsadziłąm do gruntu w ogóle nie wykiełkowała
Mała Eleczka 13:35, 26 maj 2015

Do góry
Nie wyszła z szoku- werbena w maju!!! a u mnie ledwo stipa nad poziom ziemi wychodzi- normalnie biorę rodzinkę i przeprowadzam się!
Czasem słońce czasem deszcz 10:54, 26 maj 2015

Do góry
Dziś już nie wytrzymałam i wyszłam na chwilkę

Irga mnie zaczyna zachwycać- już gdzieniegdzie utworzyła gesty dywan

ten widok mnie cieszy przez okrągły rok

a tu widać jak stipa wygląda po podziale- ale na wietrze ładnie powiewa więc na razie zostaje
Ogród Magdalenka 22:09, 25 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
No ja tu przychodzę coby się naoglądać a tu w zasadzie nic... no ok, pokazałaś z ćwierć profilu cudo, ale tylko z cwierć profilu. Poprawic się musisz!

Są brzózki , 3 szt . Cienkie patyczki . W nogach jeszcze nie wiem czy zostanie tatarak czy stipa.

Prawie - jak ogród 21:59, 25 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Beatko powtórzę za innymi- świetna stipa! Spóźnione gratulacje z okazji 100!

Gosiu, za gratki dziękuję
Stipa normalnie oszalala - rośnie i rośnie... Dobrze, ze nie wymarzła, to mogę się nią nacieszyć
Widzialam Twoje zakupy. Baaardzo zacne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:44, 25 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ale masz profi kwadraty, na oko ciachałaś? Ja jutro tnę, najgorsze są spirale. Przedobrzyłam z florowitem, bukszany szaleju dostały. Kształt spiralki mi zginął i nie wiem jak odtworzę,

Na oko ... Jak zwykle... Jak widze dziewczyny biegające ze sznurkami nawet do sadzenia to mi wstyd... Bo u mnie wszystko szybko, szybko, niedokładnie....Ale stipa maskuje nierówności
Co z tym ogródeczkiem począć 21:09, 25 maj 2015

Do góry

W sumie to musze pochwalić nasze sklepy ogrodnicze .
Udało mi się dzisiaj kupic stipę ,mało tego była podpisana że to Stipa a to sukces,zawsze było TRAWA
Jedna wylądowała w donicy ,którą już wam dzisiaj pokazałam ,druga czeka w kolejce
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:19, 25 maj 2015

Do góry
Kolejne róże tuż tuż i ostrogowiec

Ostrogowiec bliżej i stipa ubiegłoroczna. Tegoroczna ma nadal 10 cm - jak ją wsadziłam tak jest :/

Pierwsza róża i wredny Wredei szczepiony wysoko
U BusyBee w ogródku... 19:49, 25 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Asiu no to cudnie, że to naparstnice czy myślisz, że mogłabym je jeszcze teraz przesadzić, czy im zaszkodzę? Trochę gęsto rosną i poza tym mam chyba dla nich lepszą miejscówkę Też się cieszę, że rosną i żurawki od Ciebie teeeeż
Mam teraz liczne żurawkowe przedszkole- chyba tylko jedna z dzielonych wiosną się nie przyjęła Cieszę się, bo to było moje pierwsze poważne dzielenie

Tylko stipa nie przezimowała niestety

Moim zdaniem już na późno na przesadzanie Kasiu.
A po stipę przyjedź bo siewek pojawiło się mnóstwo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies