Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:53, 02 lip 2012

Do góry
Ostatnio walczyłam z rabatą po lewej stronie wrzosowiska.......jeszcze troszkę kory brakuje i zrobię zdjęcia Nasadziłam się jak głupia22 żurawki, hakuro i wyrównywanie rabaty, kora..............zreszta sami wiecie ile to roboty...........
Pochwalę się czyms pięknym co ostatnio upolowałam..troszkę zniszczone.sama nie wiem czy malować czy właśnie takie maja urok-widac że długo stały na zewnątrz....nawet warstewka mchu na nich jest
oto moje kolejne ptaszyny zasiadły na wrzosowisku pod bukszpanem...są sporych rozmiarów!!! szer. ok. 35cm, wys.ok.18cm

udało mi się "złapać" taki widok szczerze mówiąc lawenda jest obecnie oblegana....
Zakwitły moje różyczki the fairy, mam ich 8 ,po 4 po każdej stronie jarzębiny pomiędzy nimi iglaki na pniu (żeby zimą nudno nie było) i z tyłu RH.Wszystko oczywiście w ramach z bukszpanu Jestem nimi zauroczona Oprócz nich jeszcze tylko jedna pomponella i róż więcej nie mam, stąd ta radość

Kolorowy ogród na piasku 09:46, 02 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Vivo, tak bardzo zatęskniłam za Wami, że na chwilkę wpadłam do Waszego ogrodu, by się pocieszyć.

Ewo, na myśl o wizycie u Was ściska mnie w dołku ze wzruszenia.........

Ewo, rozmawiałyśmy o róży przy bramce, wtedy uciekło mi z głowy, ale moją najpiękniejszą różą pnącą,
(u mnie mało pnącą, bo podmarza), jest Laguna.
Bardzo podoba mi się kształt jej kwiatów, kolor i bardzo ładnie pachnie zapachem starych róż. Kwitnie bardzo obficie, prawie bez przerw i długo trzyma kwiaty, w przeciwieństwie do New Dawn. Jest też zdrowa; mimo że to róża Kordesa ma swój romantyzm. Może Tobie też się spodoba

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:44, 02 lip 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ana, piękny stolik..taki fotel jest mi potrzebny właśnie, zapisuję się jako pierwsza klientka) trzymam kciuki za nowy biznes..

ach, żeby mi tak wyszedł stolik dębowy, który wczoraj przywiozłam od mamy..i cudne krzesło..ach..
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:30, 02 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Dziś nieogrodowo, ale obiecałam wsatwić fotki moich szkaradek przed i po...

Tym razem na warsztacie stolik, ktory był kwietnikiem i miał być kwietnikiem, a stał się mini-stolikiem kawowym w kąciku salonu-jadalni...

znalezione szkaradztwo ... na śmietniku (wiem, nie jestem normalna) ale zauroczyły mnie lekko wygięte nózki i wpadłam no i DĘBINA!!!! Wiuęc hyc podjechałam raz dwa pod smietnik i zabrałam szkaradztwo do domu

Blaty z dykty szybko usunęłam, nogi oszlifowałam i pomalowałam na kremową biel postarzając na rantach, wycięłam nowy blat, wybarwiłam w brązach i voila

Aniu, naprawdę masz niesamowity talent!!! Żeby zobaczyć w takim "czymś" na pierwszym zdjęciu takie cudo jak z katalogu, które obfociłas na drugim zdjęciu!!! Niesamowite !!! W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakiś fotomontaż! Naprawdę powinnaś się tym zająć zawodowo i sprzedawać takie cudeńka ludziom o grubych portfelach!
Moje poletko 09:25, 02 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)

Całą noc koszmarna burza,lało i grzmało A właściwie waliło!!
szkody na pewno są w roślinach ściana deszczu...
mam nadzieję .że nikomu nic więcej się nie stało ! np.zalane domy, piwnice...

Po godz 8 wyszło słońce i niech już tak zostanie!

Piękna ta róża, wiesz jaka?
U nas też była burza w nocy, ale nie tak strasza, na szczęście było też trochę deszczu, bo 34 stopnie zrobiło swoje w ogrodzie, róże całkiem popieczone.

Celinko, wysłałam Ci linka na bukszpany, daj znać czy otrzymałaś.

dzieki bardzo! odpisałam!
U mnie listki popalone na różach
A tą co się Tobie podoba dziewczyny identyfikowały jako Casanovę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:19, 02 lip 2012

Do góry
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/174760/original.jpg[/img]

Wydrukuję to zdjęcie, wsadzę w ramki i postawię przed moją lawendą .
Niech się ogarnie łajza i zacznie jakoś wygladać.!! Wupuszcza jakieś mysie ogony i myśli ,że wystarczy! Niech się patrzy i uczy !
Moje poletko 09:18, 02 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Piękna ta róża, wiesz jaka?
U nas też była burza w nocy, ale nie tak strasza, na szczęście było też trochę deszczu, bo 34 stopnie zrobiło swoje w ogrodzie, róże całkiem popieczone.

Celinko, wysłałam Ci linka na bukszpany, daj znać czy otrzymałaś.
Kubusiowo 09:09, 02 lip 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Gosia

bylinówka 24-06-2012

O dzięki Ci wielkie za to zestawienie, poczułam się zmotywowana

Śliczny zakątek. Gratuluję występu w Mai Fajnie wyszliście. Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:59, 02 lip 2012

Do góry

Marzenko a ja z innej beczki, jak ty masz pomocowane te deseczki do elewacji??
Kubusiowo 08:55, 02 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A tak w ogóle to wróciliśmy z Kubusiowa.... ale powiem Wam, że cos mi nie idzie w tym roku. W końcu kupiłam korę do wysypania na ta rabatę przed wejściem. ZOstały mi dwa worki więc wysypałam na ta rabatę, która powstaje...

....dumna z siebie byłam..... do rana tylko.... Rano tak padało, że kora popłynęła z tej rabaty... Ręce załamałam.... Mało tego tak lało, że zrobił sie rwący potok akurat tym miejscem, woda wlazła pod schody i zrobiła też bałagan na rabacie przy wjeściu. Nie mam pomyślu co zrobić i jak zmusić wodę by płynęła gdzie indziej.

A miałam powiedzieć, że super ta rabta wygląda z korą a tu kora z deszczem sobie ......
kurcze chyba naprawdę tylko jakieś rowy mogą pomóc, bo po prostu szkoda roboty.
Lecę w kulki... 08:52, 02 lip 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
A to z innego miejsca....

Czasami zostają takie maleńkie...

Aniu, też w sobotę cięłam moje tawuły (oczywiście zdjęć brak) ale w życiu bym nie pomyślała, żeby takim "sprzętem" ! Toż to prezyzyjna, koronkowa robota u Ciebie, a ja lecę wszystko akumulatorowymi nożycami. Nie mam 67 tawuł, zaledwie ok.48 (o ile dobrze liczę w pamięci) ale i tak strzyżenie ich przypłaciłam okropnym bólem kręgosłupa A jeszcze drugie tyle kulek bukszpanowych przede mną... Może przyjedziesz ze swoim sprzętem - świetna z Ciebie fryzjerka
Mój kawałek raju 08:48, 02 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
jarzmianka, no i jeszcze niespodzianka i ja się doczekałam, zakwitła werbena patagońska

Fajnie wygląda ta zieleń na tle cegieł.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:46, 02 lip 2012

Do góry

Mój jesienny ogród 08:43, 02 lip 2012

Do góry
Dzięki za odwiedziny Haniu i Ewo. Wody mam dość nie podlewałem nic w upał tylko datury. Całe szczęście że nie dolało za bardzo, Haniu, co do paczki pisałem i nie odpisałaś, co robimy?

Grujecznik japoński

klon shirasawy aureum

agreścik, chociaż tego ptaki nie jedzą.
ogrodoweimpresjejolki 08:41, 02 lip 2012

Do góry

Wszystiego dobrego
Moje poletko 08:33, 02 lip 2012

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:28, 02 lip 2012

Do góry
Z moim M nad rzeką Soła, pod Oświęcimiem - dziecko nam zrobiło fotkę

Moje zakupy sobotnie:
2 zawilce, Anabelka, H. Kyushu, wypasiona ostróżka za 6 zł i żurawka:

I 5 cisów, odm. kolumnowa Jacek, po 14 zł

I poranne postrzyżyny tawuł japońskich... przed:

Prawie po:

Czarną szmatę zamierzam zdjąć po cięciu i ziemię między tawułami wysypać korą. Jak wrócimy z urlopu 3 kulki przesadzam na rabatę obok, a tu -na górze tej rabaty jak mi doradzała Magnolia - dosadzę pas wysokich traw Trawy będą przed winoroślą, która na przyszły sezon dostanie pergolę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:17, 02 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wieloszka wczoraj po raz pierwszy dostrzegła moje laury
Dlatego specjalnie dla Agi
Kwietniowe słońce wypaliło im liście ale na szczeście wracają do dobrej formy

No wiesz, tak wypominać ! Jak tyle różnych atrakcji u Ciebie do oglądania, to i cóż dziwnego , że dwóch laurów nie zauważyłam ? Pewnie jeszcze wielu roślin nie widziałam dokładnie, ale następnym razem będę cicho siedzieć . Albo zdjęcia obejrzę dokładniej - właśnie - piękne zdjęcia robisz
Dziekuję za wypożyczenie nożyc - koniecznie muszę nabyć własne! Wprawdzie cięcie nimi to mordercza praca i wymaga wprawy - ale efekt duuuużo lepszy, niż po akumulatorach. W sobotę cięłam tawuły, za bukszpany zabrałam się dopiero późnym wieczorem - zdążyłam wykulkować 3 szt. Jak dojdę do wprawy, może troszkę szybciej będzie szło. Ae niestety - pozycja, w której się tnie zabójcza dla mojego kręgosłupa - wczoraj cały dzień umierałam A najgorsze, że M.też wypadł dysk i oboje wczoraj się poruszaliśmy jak te dziadki stuletnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:51, 02 lip 2012

Do góry
Witaj Danusiu, Twój ciepły i miły głos brzmiał tak samo jak na żywo, fajnie wyszło. Gratuluję występu i 5-setki. Pozdrawiam.
Mój jesienny ogród 07:42, 02 lip 2012

Do góry
Bogdziu wezmę Ci 2 i 3 zdjęcie.
ASC, pokazywałaś swoje inne peruczki bo chwaliłaś się że masz 3 mi się podoba ten jasno zieloniutki.
Majka, fanie że wpadłaś, tak czułem że roboty od choroby. Wczoraj w dzień minęły mnie 4 burze ale w nocy w końcu mnie dopadła i chyba sporo dolało zaraz się wygrzebię to po patrzę. Ładnie lilie Ci rozkwitły i oczywiście warzywnik super. Majka nie chcesz wymienić zółtej lilii na moją pomarańczową?

Jak by co to napisz i zaznacz to dożucisz do mieciów i irysów. Pozdrowionka przesyłam.

Lipy w tym roku tak pięknie kwitną aż gałęzie po opuszczały się i nie można chodzić pod nimi a zapach miodzio.

Mój miskant rośnie jak szalony m a już 1,70 m

Moja surmia się dopiero rozkwitła ma 6 kiści.

Pozdrawiam wszystkich
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies