Magja.. mam juz płakac czy nie?
zaraza wierzchołka pędu.. zaraz poczytam z czym to się je.. ale za ładnie nie brzmi, najgorsze, że to franceska, która pięknie zakwitła.. ale.. na innej gałązce ma ładne przyrosty, będę cieła, jak nisko..?
co na tego grzyba..?
szkółka.. to Ciepłucha.. sic
a to nie byłoby tak, że wszystkie powinny byc chore, a nie tylko 2? u sąsiadki mają się dobrze, ciekawe jak u Ani..hmm
zrobię zdjęcie przekroju gałązki i oba całe..
kiedy świeci takie piękne słońce jak dziś, a że rzadko świeci, a średnie temperatury ostatnich miesięcy to ok 10 st., kiedy mój mały synek śpi ponad 2 godziny, kiedy robię takie rzeczy jak powyżej, a moja córka czterolatka mi pomaga, znowu wierzę, że wszystko jest możliwe.
witajcie forumowicze, jestem w waszych ogrodach, inspirujecie mnie Wasza ciężką pracą i efektami.pozdrawiam ciepło Rodacy)))
Tuj mam zdecydowanie za dużo !!! Myślę i myslę jak je zmienić na cisy
Szmaragdy piekne jak młode, mąz zakochany w nich nie dał skrócic mają po 6 metrów zrobiły się wielkie i szerokie. Zasłoniły prawie dach sasiadów . Jestem tu trochę bezradna
Barbaro, nie jest u nas najlepsza ziemia. Ja zawsze przed wsadzeniem roślinek daję kompost i czasem sypnę florowit, podlewam też roztworem z pokrzywy. Betysiu, dziękuję za pochwały. Ja też lubię Twój wątek i będę tam zaglądać. Basiu, na kwitnienie Violette Perfum, czekam. Tę kupiłam jako różę niebieską Lady X, ma też inne nazwy.
Lady X
Valencia
Pierwszy kwiat oczekiwanej róży ELFE.
Kremowa piękność.
Drugi raz zakwitła różowa akacja, mocno podmrożona.
Selizo strasznie wieje i jest zimno, wiec nowych fotek Ci nie zrobie, ale wrzuce kilka tych ktore mam.
Namiarow na goscia nie mam, ale poszukaj Strzelin, Tomek jakistam (w alle po opcji - miejscowosc). Transport kosztowal drugie tyle co zwirek, ale chocby to bylo i 40 zl/tone to sie b. oplaca.
To byl grys granitowy z przeznaczeniem na rabaty, nie pod kostke (pod kostke mialam piasek plukany na miejscu w dobrej cenie, zreszta piasek przez pol Polski wiezc to przegiecie
Ten Tomek mi wiozl ten grys luzem, ale za niewielka doplata pakowali je w Big Bagi.
Tu pare moich roslin na tym grysie:
Ach, cudny jest..o takim właśnie myslałam i ta cena! Zerknęłam allegro, niestety takiego sprzedającego niet jedyne co znalazłam to cosik podobnego u jakiegoś sprzedającego ale na jednej aukcji ma cenę 25zł/t a na innej 45 zł/t? Wysłałam zapytanie - zobaczymy..
Ale i tak po cichutku zazdroszczę (oczywiście tak pozytywnie) - bo Ci się na prawdę udało..
Dziękuję za jakiekolwiek namiary i zdjęcia poglądowe
Buziak za to
P.S. Jakbyś przypadkiem natrafiła u siebie na jakieś namiary na tego kolesia to proszę - daj mi znać - będę bardzo dźwięczna