Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

Tess 14:46, 22 sie 2012

MarekW napisał(a)
Ogólne widoki, [

Marku, cudnie to zrobiłeś
Kanciki, bukszpany, trawnik w soskonałym stanie...
No i róże. Róże masz przecudne
Zazdroszczę Ci ich,. ale tak pozytywnie, niech pięknie rosną
Evchen 16:08, 22 sie 2012

Przybiegłam tu za Terenią, bo mi dała znać, że romantyczny ogród jest tuż w zasięgu wzroku
Jakżeż mogłam go przeoczyć?... Pamiętam, że oglądałam zarys na początku, ale później straciłam Twój wątek z oczu.. bazuję na powiadomieniach li tylko..

Ale jestem pod wrażeniem - oooooogroooomnym!...
Pismo obrazkowe zrozumiałe, rabaty przecudnej urody... achom i ochom przy oglądaniu nie było końca.. i końca nie bedzie...
MarekW 23:25, 22 sie 2012

To zapraszam częściej a mam nadzieję że będzie jeszcze ładniej jak rośliny rozrosną się i stworzą prawdziwe rabaty. Dziękuję bardzo za komplementy.
Mala_Mi 23:35, 22 sie 2012

monteverde 23:38, 22 sie 2012

Cześć Marku, dostalam dzisiaj cynk ,że w O., zakwitła mi Candlelight, psiapsiółka była u mnie i widziala, ale nie mogła zrobić zdjęcia, bo komórkę ma zepsutą mam nadzieję, że jak pojadę to jeszcze będzie kwitła pozdrawiam Twoje róże są przepiękne
Safoya 23:50, 22 sie 2012

Marku jestem pod wrażeniem twojej pracowitości i konsekwencji. Podziwiam efekty pracy.
Pozdrawiam
Evchen 05:09, 23 sie 2012

MarekW napisał(a)
To zapraszam częściej a mam nadzieję że będzie jeszcze ładniej jak rośliny rozrosną się i stworzą prawdziwe rabaty. Dziękuję bardzo za komplementy.

Komplementy zasłużone!... Skąd czerpiesz pomysły?... te trelinki z różowymi plamami - oryginalność z praktycznością... ziołowy kątek - dopieszczony i usystematyzowany... ścieżki - pieczołowicie poukładane..

Oj.. mam do nadrabiania...
Czy Twój ogród jest na takim dużym wzniesieniu...?.. na niektórych zdjęciach widać dachy...
A ten przecudnej urody murek.. to Twoja "produkcja"?...
Evchen 05:14, 23 sie 2012

MarekW napisał(a)
Rabatki w wirydarzu już prawie gotowe i jedna z rabatek na róże i powojniki, trzeba tylko wsypać lepszej ziemi, ale to po 3 maja

na ławie darniowej posiałem dziś maciejkę i właśnie spadł deszcz i wszystko mocno podlał więc o tyle mniej pracy.

Marku, o tym murku myślałam..
Ale to chyba stan zastany...?... .. okolica wydaje się być przecudna.. piękna architektura!... uwielbiam takie klimaty!...
Ogród wydaje się być ogromny!...zróżnicowany pod względem ukształtowania terenu.. ale każdy zakątek przecudnie zaaranżowany przez Ciebie

Będę wiernym obserwatorem, zwłaszcza, że strony nie gnają u Ciebie jak szalone jest nadzieja na systematyczne oglądanie, czytanie i .. zachwyty
MarekW 08:32, 23 sie 2012

monteverde napisał(a)
Cześć Marku, dostalam dzisiaj cynk ,że w O., zakwitła mi Candlelight, psiapsiółka była u mnie i widziala, ale nie mogła zrobić zdjęcia, bo komórkę ma zepsutą mam nadzieję, że jak pojadę to jeszcze będzie kwitła pozdrawiam Twoje róże są przepiękne

Moja kwitnie coraz obficiej, jak zrobię fotki to pokażę
MarekW 08:39, 23 sie 2012

Evchen napisał(a)

Komplementy zasłużone!... Skąd czerpiesz pomysły?... te trelinki z różowymi plamami - oryginalność z praktycznością... ziołowy kątek - dopieszczony i usystematyzowany... ścieżki - pieczołowicie poukładane..

Oj.. mam do nadrabiania...
Czy Twój ogród jest na takim dużym wzniesieniu...?.. na niektórych zdjęciach widać dachy...
A ten przecudnej urody murek.. to Twoja "produkcja"?...

Pomysły przychodzą w różnych momentach, trochę są to "skutki" podróży do różnych zakątków świata, trochę oczywiście przyczyniło się Ogrodowisko, trochę to poszukiwania w internecie i w literaturze fachowej i wreszcie moje własne marzenia i pragnienia
A odpowiadając na kolejne pytania to rzeczywiście ogród jest położony na wzniesieniu, a zarazem u stóp wzgórza zamkowego, więc samo życie wymusiło układ tarasowy, a murek ma już ponad 100 lat, został tylko odnowiony i zabezpieczony, bo za nim jest kolejny niższy poziom pewnie 2 m poniżej mojego ogrodu.