Zakwitła biała ostróżka. Dzisiaj miałem dokupić, ale jak powiedziała mi babka 12 złotych za jedną to podziękowałem od razu. W szkółce płaciłem po 5 złotych
A ta przywiązana dwa razy do badyla nadal rośnie równolegle z ziemią
Kosówki z jesieni zaczęły się ładnie rozrastać
I moja porażka zakupowa .... rzekomo żółte liliowce i to w najbardziej widocznym miejscu....
Jak to nie żółte???? A środka nie widzisz?... Żółciuteńki jak samo żółtko Jak słoneczko
A ten Rh... samokulujący się - marzenie... Tylko nie mów, że biały...
Tak pięknie potraficie układać kompozycje z trawkami.. Może kiedyś i ja do tego dorosnę
Hortensja z donicy już nie w donicy Jej miejsce miały zająć pelargonie, ale brzydkie były - więc posadziłem goździki z wilczomelczem Diamond Frost - zgrany duet
Coraz śmielej kwitnie rudbekia, a przycięta po zimie do ziemi lawenda wreszcie zakwitła
Złocień wielki, kwitnie długo, bo po przekwitnięciu pierwszych kwiatów z łodygi wypuszcza boczne z pąkami
Trzykrotka wirginijska kwitnie nadal, ma jeszcze dużo pąków!
Kwiatki trzykrotki są bardzo nietrwałe, rozwijają się rano a po południu już ich nie ma! Trudno mi trafić na pełnię kwitnienia, bo najczęściej po południu na działkę jadę...
ja nadal tworze
z woda tryskającą mi sie podoba ale problem jest taki ze nie ma skąd wody
DANUSIU jeżeli możesz to bardzo proszę cie o rady co do mojego ogrodu
pewnie masz koncepcje na ten moj teren
w przyszłym roku trampolina będzie w miejscu domku małego dla dzieci bo już sie domek rozlatuje
więc bedzie jeszcze miejsce tam gdzie trampoina
nie wiem czy widac ale tam mam posadzone drzewka owocowe oraz truskawki i borówki tam za tą paletą z obrzeżami aż do trampoliny
działka ma 25m szerokości a długość 33m od tarasu do końca dzialki
a tu sobie już danice zaprojektowałam
a dziś posadziłam dwa klony szczepione na pniu w dwóch rogach działki
zdjęcie jutro cyknę