Bożenko masz rację, ja się naprawdę staram zapamiętać te wszystkie nazwy, ale jakoś... nie wszystko się udaje. Na kartkach nie zapisuję, bo potem kartek szukam, więc niech będzie jak jest, a do pięknej rośliny zawsze drogę się znajdzie.
Niektórzy mają piękne kolekcjonerskie ogrody to muszą wiedzieć co i jak, a u mnie to tak zwyczajnie... ale najważniejsze, że te które lubię znam...:
Ja na początku znałam wszystkie nazwy ale jak przez wiele lat nie miałam z kim o tym pogadac to pomału z głowy powylatywały a jak weszłam na ogrodowisko to mi od razu taki magiel pytaniami zrobiono że po szufladach szukałam starych planów i zapisków żeby podawac nazwy tego co pokazywałam, no ale w moim wieku ma sie prawo i do sklerozy i zapominania więc pewnie bedzie coraz gorzej.
Bożenko, to nie skleroza tylko roztargnienie młodzieńcze mam to samo...
Nazwa ładniejsza. Wiec dobrze niech to będzie roztargnienie młodzieńcze. Spodobało mi się.
A ja niedość że roztargniona młodzieńczo...to zjadło mi ponownie ustawienia i powadomienia z ulubionymi wątkami..... to już drugi raz....... nawet do siebie wchodzę z powiadomień....... na razie się błąkami i odszukuję ulubione wątki.... grrrrrr
O. ile się u Ciebie działo! Kanie, szerszenie, karmniki, wilki?, ale njważniejsze, że kłopoty ze zdrowiem ustały
Pozdrawiam
Masz rację Basiu zdrowie najważnejsze. A jak sie lepiej już czuje to z M przesadziliśmy trzy duże rh, świerka i cyprysa o sporym wzroście no i nie mam wysokiego ciśnienia mimo to.Pozdrawiam Basiu.
to najlepsza wiadomość
ale i ciebie na przesadzanie wzięło, ja też to robię miedzy sadzeniem
sympatycznej niedzieli
O. ile się u Ciebie działo! Kanie, szerszenie, karmniki, wilki?, ale njważniejsze, że kłopoty ze zdrowiem ustały
Pozdrawiam
Masz rację Basiu zdrowie najważnejsze. A jak sie lepiej już czuje to z M przesadziliśmy trzy duże rh, świerka i cyprysa o sporym wzroście no i nie mam wysokiego ciśnienia mimo to.Pozdrawiam Basiu.
to najlepsza wiadomość
sympatycznej niedzieli
My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.
Bożenko a co będziesz w tym roku przesadzać ?
I mam jeszcze pytanie czy lilie wodne nadają się do mojej miniaturowej sadzawki przy ścianie wodnej? Czytałam, że nie lubią ruchu wody więc chyba nie. Czy Bożenko coś innego co by mialo dobry wpływ na wodę i urodę plamy wodnej mogłabym posadzić???
Pozdrawiam
to najlepsza wiadomość
sympatycznej niedzieli
My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.
Bożenko, toż to giganty!! moje to pikuś przy twoich; jak to dobrze, że dobrze się czujesz i szalejesz teraz
chyba przelecę uważniej po ogrodzie, coś jeszcze wyszperam do przesadzenia, na bank
Nie ustaję w podziwie dla gigantycznej pracy......Czas odsapnąć.....Pozdrawiam.