tak, tak to on, rok temu kupilam go przez przypadek bo byl akurat w 6-cio paku z innymi bylinami a raczej bylinkami ... jest cudny, kwitnie od konca polowy maja ale jeszcze dlugggooo pokwitnie z tego co pamietam!! rok temu byl 1 kwiatek i malenki , niewysoki krzaczek...a po zimie oszalal, jest ogromny !!!!!!!
jak tak dalej pojdzie to co bedzie za rok hihih?????
pozniej postaram sie porobic zdjecia dla ciebie i ci wkleje w twoim watku !!!
poki co pozdrawiam goraco a raczej upalnie !!!!
u nas skwar nie do wytrzymania, wczoraj ok 36°C a dzis rano o 6 , 23°C !!!!
(...) wykopać buka zwykłego i przesadzić w miejsce sosny, która zdechła, przesadzić graba w miejsce zdechłego.... I znów sie na mnie za to przez 30 min gniewał. Zatem obiecałm, ze to koniec przesadzania w tym sezonie.....
... Obiecanki cacanki... Przecież mimo wpływu w Kosmosie, co już się niestety wydało, nie masz wpływu na Zieloność ziemską... Jak uschnie - trzeba wysadzić (nie w powietrze , jak nie pasuje kolorystycznie - takowoż
Ale z innej beczki - ściana płaczu nieziemska I te kamole w ogrodzeniu też Nie lubię z reguły takich klimatów baardzo nowoczesnych, ale "urzekła mnie Twoja historia"
Pięknie Dołączam do grona Fan-Clubu
Niom Mam bialego niecierpka, bakope, biala lobelie (sama sialam) i biala roze A w gruncie biale begonie
Wooow. Zabielone jak Lavazza A w gruncie rzeczy Białe jest piękne Zwłaszcza własnoręczne posadzone.
Białego niecierpka widziałam - na obrazku Bakopa- coś mi świta, że do wiszących takich pejzaży?
Begonia - to proste! A róża - .. .heheee Chopin????
PS.
Zdjęć Nowicjuszom nie dajesz?... A feee, tak bez podpowiedzi...?
No fiesz????? Miks lobeliowy tylko dla Cie
O żesz Ty... ! Gdybym wiedziała, że mnie okwiecają lobelkami wieczorem, to wypiłabym mocną kawkę, żeby to przeżyć chociaż raz. Ale sen mnie zmorzył.. za to mam miły początek dnia
PS.
Kot też biały Przemalowałaś go do sesji? Jak lochę w "Samych swoich"?...
Buziole poranne
Lilia martagon od Bogusi bodziszek ŚWIERZBIENIEC KNAUTIA
nowy nabytek po 2 zł a to kwitnie na warzywniaku a na dobranoc lub dzień dobry malinki, a dzisiaj już jedliśmy swoje pomidorki po jednym dla każdego, młodą kapustkę i marchewkę wczesną, pychotka jak mówi moja mała pomocniczka Hania
Coś dla rozładowania napięcia przed rzutami karnymi w meczu
Hortensja Anabelle ma olbrzymie kwiatostany
Cześć Rysiu,powiedz mi w czym tkwi tajemnica takich dużych kwiatostanów ???
Właśnie 3 dzień zastanawiam się czy nie powinnam ciąć ?Czy to jeszcze za młody krzaczek?Itp...
U mojej sąsiadki kwiaty zieloniutkie i wielkie jak głowa u mnie największe gronka jeszcze nie rozwinięte może mają 8cm ?
Nie ma tajemnicy, u mnie rośnie w półcieniu i raz na m-c ją zasilam. Nie tnij teraz, dokarm i daj jej szansę.
Ja pózną jesienią przycinam na 5 cm od ziemi.
Zapytaj też sąsiadki czy to ten sam gatunek.
Rysiu hmm Tygrysku ja pytałam ona dostała sadzonkę od sąsiadki obok i sąsiadka obok ma drobne,a u niej takie piękne jak twoje.Ona nawet nazwy nie znała tej hortensji
A powiedz mi w takim razie ile ma twoja sezonów ?