Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Holandii 14:59, 24 cze 2012

Do góry
Wystawa pod nazwą Floriade odbywa się raz na 10 lat więc nic dziwnego, że tysiące ludzi pędzą, aby ją zobaczyć. To w końcu rzadziej niż olimpiada! A czy warto? Zobaczcie sami.

Przed wejściem

Kładka przez autostradę i pierwsze niezłe kompozycje

Niemal symbol wystawy - ogromne kalosze

Stanowiska sprawdzania biletów też muszą się wyrózniać
Na okrągło:) 14:54, 24 cze 2012

Do góry
Weekend trwa - ogródkowo mało - podlałam Florovitem roślinki, Magiczną Siłą hortensje. Bardziej wypoczynkowo, piknikowo, rowerowo było

Moja Natka po lewej

To moje skarby:

Było ognisko, siatkówka i powrót do domu rowerem. Wakacje czuć w powietrzu!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:35, 24 cze 2012

Do góry
TERAZ SIE PRZYWITAM POCHWALE LITERATURA PIERWSZA KLASA!
nie pogniewasz sie jak ci przedstawie mojego Fraca ?zamiast kfiatka

i w zabawie ja grabiłam a on szalał

lektura u ciebie przednia usmiełam się bosko! a Chmielewska znam całą i tez zaczynałam od Romansu..."
Mój jesienny ogród 14:34, 24 cze 2012

Do góry
Aniu, muszę zamówić 2 mądre książki i będę wiedział a tak to nie pamiętam, mówiła mi koleżanka ale co tam jak w głowie trocina, bez książki i netu nie pogadasz. Powiem że pięknie kwitnie, już nie długo widzisz pączuszków mnogo. Dziś podlewałem biohumusem a w czwartek po burzach lałem EMy, pewnie ludzie się patrzyli jak na idiotę, wody po kostki a ten z konewką lata, ale EMy lubią mokro, ciemno i ciepło. Miskanta podlałem już ostatni raz już wyżej konewki nie podniosę, sięga mi już do brody, piękny jest
popatrz
co do warzywnika nie przesadzam jest wszystko bardzo małe

Na koniec moje różyczki

Zdjęcie roślinki zrobię Ci Aniu z bliska. Czy kwanzo pobadał Ci się? bo dla mnie rewelacja.
Puste pole z wysepką kwiatową 14:09, 24 cze 2012

Do góry
Weroniko, dzięki za pamięć i dodatkowe fotki... Ja też.... bardzo cieplutko
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 14:04, 24 cze 2012

Do góry
andziulka napisał(a)

Też mam taką hostę.
Ogródek Agam 13:42, 24 cze 2012

Do góry
Anabelki kwitną, potrzebują naprawdę duuużo wody.

Mam też eksperymentalny ogródek warzywny i wędzarnię zbudowaną przez M.

Mój ogródek pod Gdańskiem 13:35, 24 cze 2012

Do góry
Hortensja krzaczasta jeszcze daleko do kwitnienia. Jaśmionowiec
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 13:31, 24 cze 2012

Do góry
No, nie powiem..., nie powiem... To ja też urządziłam polowanie ...na loki..., przedmiot mego pożądania

Śliczne dziewczyny mamy na Ogrodowisku

W dodatku jakieś niespokrewnione bliźniaczki... W takiej jasnej poświacie jak dwa anioły!

A Ewa nic, tylko : „do jadła!... do jadła!”

Nie przy jednym stole się jadało...I to jak! No prostu przepysznie! Kto nie był, niech mu ślinka leci...

Byliśmy pilnie obserwowani, czy wszyscy mamy pełne talerze...

Sielski szczególik z sielskiego ogrodu

Na koniec wielkie zjednoczenie dusz i ciał!

Mój ogródek pod Gdańskiem 13:30, 24 cze 2012

Do góry
I na koniec moje pomidorki w szklarence za domem, całkiem duże krzaczki mi wyrosły (to moja pierwsza próba z nasadzeniami w szklarni) przedtem szklarni nie miałam odwagi usunąć ale stała odłogiem, od kilku lat nikt jej nie używał, az w tym roku wczesną wiosną postanowisłam spróbować z pomidorkami w tym roku.!
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 13:20, 24 cze 2012

Do góry
No i pojechaliśmy do Ewy.....
Wita nas Ewa – to jedno z nielicznych zdjęć, kiedy udało się ją sfocić bardziej statyczną... Bo ona jest po prostu nie do uchwycenia w bezruchu...

No, nie myślcie sobie, że to powitanie takie sztywniackie... Po prostu Pszczółka przez momencik nie fruwała...

Pszczółka z Pszczółką...

Bukszpany wręcza Grupa Trzymająca Bukszpany...

Bo Grupa Trzymająca Grabie dotarła troszkę później...

Jakieś polowanie zauważyłam...

Ogródek Agam 13:13, 24 cze 2012

Do góry
Moja nowa rabatka bylinowa. Są tu rozchodniki okazałe, rozplenica, tawułki i jeżówki. Nie potrafię tworzyć rabat bylinowych, jestem pewna że w przyszłym roku będę wszystko przesadzać

Rozchodnik okazały "Chocolate drop", ma czekoladowo-brązowe,bardzo błyszczące liście.

Mam pięć samosiejek cisa

Powojnik, ale nie znam nazwy. Sadzony w czasach gdy wiedziałam tylko co to trawa

Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 13:10, 24 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
NO ładnie to ja pierwsza ze zdjęciami????

Marzenko, my o tej porze dojechaliśmy dopiero do domu (z pewnymi przeżyciami), a dziś dzień się zaczął od alarmu: zobacz, jakieś zwierzę znowu ci (CI !!! ) pokopało! No więc dzień się zaczął od tropienia nor i trutki. A potem – klęska! Chyba z tych nerw coś mi się kliknęło – i cały mój elaborat diabli wzięli! Zaczynam od początku... Ale bardziej w kondensacie, bo coś mi się zdaje, że Wy już tu wszystko zdążyliście pokazać...

Spontaniczne przywitanie nas u Marty, łącznie z jej identyfikacją „na żywo”

Marta prezentuje nam ogrodniczy sprzęt przeciwzmęczeniowy...

Danusia z Witkiem też na sprzęcie przeciwzmęczeniowym (obstawa czuwa, aby jak najdłużej odpoczywali)

Ja też na sprzęcie przeciwzmęczeniowym...

GabiK z przekochaną Laurką na sprzęcie zmęczeniowym...

Cudo z ogrody Marty (oprócz wszystkich innych cudowności.)..

Pyszny poczęstunek u Marty... Dziękujemy!

Wyjazd – no to wiadomo...

I odżałować nie mogę, że nie kupiłam drugiego powojnika!!!!!!!!!!!!!! Wrócić mi trzeba!
Mój ogródek pod Gdańskiem 12:54, 24 cze 2012

Do góry
Daty na zdjęciach są błędne ( nie umiem ustawic zegara w aparacie fotograficznym..) Robiłam je dziś rano. Przy wejściu trzy powojniki Summer snow, Lech Wałęsa i Gipsy Queen , ten pierwszy w tym roku sadzony, pozostałe już się u mnie sprawdziły. Zazwyczaj burzą kwiatów witają gości , na razie za wcześnie na to. Przy samej ścianie, winobluszcz , kiedyś wchodził wysoko na bakon (pięknie to , moim zdaniem wyglądało, ale mój Tata uważał inaczej i zanim się wyprowadził "zrobił porządek z nim" ). Trudno czekam, może kiedyś winobluszcz zrobi powtórkę, chociaż na razie średnio mu to idzie.
Winobluszcz udało się uratować z drugiej strony domu, gdzie zrobiliśmy pergolę nad zejściem z tarasu i tam pięknie sie pnie ... jeśli chodzi o mnie mógłby porosnąć cały dom. bardzo lubię wszelkie pnacza i ogólny gąszcz... jak w Secret Garden z filmu. Mniej podobają mi sie ogrody bardzo "formalne" gdzie wszystko ma wyznaczone, odgrodzone i ma zaplanowane miejsce - chociaż oczywiście wszystkie ogrody uwielbiam, to raczej preferuję takie dzikie...
Lilie szykuję się do rozkwitu, w tym roku wyrosły mi wyjątkowo duże... mam ich grubo ponad 30 szt. Musze je podwiazać bo kłada się na trawę, jak zakwitną będą za ciężkie.
Mój ogródek pod Gdańskiem 12:49, 24 cze 2012

Do góry
Powojnik Wildfire zakup zeszłoroczny
Mój jesienny ogród 12:49, 24 cze 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witajcie, uff 2 dni przerwy od deszczu, widzę już że na warzywniku 3 rok pod rząd nic nie urośnie. W następnym sezonie to już stanę na głowie żeby postawić tunel i to najlepiej na pół warzywnika. Kolor lilii jest faktycznie zabójczy. Zaczynają kwitnąć liliowce, pąków jest b. dużo więc zapowiada ładny pokaz.
Mają u mnie jak w raju i pompowałem w nich EMy i biohumus więc na pewno dadzą z siebie wszystko. Kwanzo którego dostałem choć duży to pewnie nie zakwitnie ale luknijcie w necie jak kwitnie
Maju, mój warzywnik przy Twoim, wygląda wręcz śmiesznie, tyle roboty i na darmo.

Irenko, ciesze się że miskant się przyjął ale uważaj na niego, posadź go w takim miejscu żebyś mogła zapanować nad nim. Mój ma już 1,5m a liście grube jak u gigantusa jeszcze taki piękny nie był nigdy na jesieni to dopiero będzie się działo. Zobacz na tym zdjęciu z tyłu pod kaliną jaka kępa rośnie.

Pakuję sporo zdjęć bo nie wiem kiedy nadarzy się następna okazja. Teraz liliowiec, na razie wczesny
pomarańczowy ale za tydzień powinno być już kolorowo.

Teraz trochę ze skalniaczka

I na koniec różności

Asc, mam różnych ptaszków będę dokładał jak mi czas pozwoli. Jak tak zaglądam do Ciebie to na początku myślałem że budujecie stacje metra, niezły sajgon macie. Nie zaglądałem do Ciebie z 5 dni, to nie jestem na bieżąco ale znając Cię to wyjdzie ekstra bardzo żałuję że nie będę mógł tego dzieła obejrzeć na żywca, bo oczka uwielbiam i ubolewam nad swoim że miskant mi zrujnował.
Pozdrawiam.

Robert chyba przesadzasz,że nic nie urośnie z tego co widać jest odwrotnie warzywnik pięknie wypielony, ziemniaki prawie pod niebo sięgają, wszystko super rośnie na tych EM-ach a co ma takie srebrne koperkowe listki pod rojnikiem zdjęcie daj zbliżenie, pozdrawiam
Mój ogródek pod Gdańskiem 12:46, 24 cze 2012

Do góry
Moja córka Maja , przy okazji załapała się na fotkę.
Mój ogródek pod Gdańskiem 12:43, 24 cze 2012

Do góry
Furtka nad którą próbuję połączyć tuje.
Mój ogródek pod Gdańskiem 12:30, 24 cze 2012

Do góry

Dwa powojniki na starym piniu, który stoi jako ozdoba, Arabella (pierwszy roku u mnie) i Solidarność (3 szt) to jest ich drugi rok w tym miejscu. Zazwyczaj kwitną jak szalone ale jeszcze za wcześnie... liczę na lipec.
Ogródek Agam 12:28, 24 cze 2012

Do góry
Parę fotek z dzisiaj.

Hortensje "Limelight" mają już pączki. Ale się cieszę

To moja ulubiona rabatka. Hortensje i miskanty

Jeżówka "Prairie Splendor"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies