Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Milka 14:28, 24 lip 2012

asc napisał(a)

Pięknie i też już coś z mody ogrodowiskowej jest

czytam juz na bieżąco, a przy okazji, dziś 2 nowe kopce!!! ale żywotność ma mój wróg!

Kupiłam..... mam i wysyąłm.

jesteś kochana!
Martek 14:34, 24 lip 2012

Głupotka mi się ciśnie lepiej przemilczę o żywotności krecika ))))))))))
Milka 14:38, 24 lip 2012

Przepiękny ten biały, pełny floks, a ptaszarnia za..fajna
Martek 16:54, 24 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Przepiękny ten biały, pełny floks, a ptaszarnia za..fajna

Ciekawe czy pachnie ...?
mira 17:05, 24 lip 2012

Ania floks - bomba - gdzie kupiłaś? u Pana ?bylinowego
a tej napastnicy nie pojmę

trzeba przyznać, że trawnik robi ogromne wrażenie i całkowicie zmienia połowę ogrodu - chyba też to czujesz
chciało by się rzec, że nie kolory rabat zdobią ogród a zielony trwanik - no wiem, wiem
to trochę miodu dla męża - sie należy
Mala_Mi 20:24, 24 lip 2012

Posadziłam większość zakupów.. i zapomniałam sprawdzić czy pachnie... posadziłąm znaczy się gdzieś poupychałam... a potem się pomysli...
Zerwałam ogórki.... hmmm trudno kilka dni poleża... coś się zje, coś się rozda.. czesc do słoja i małosolne.. to chyba jest szybko... przy śniadaniu mogę w miedzyczasie wsadzić do słoja..
Pozbieraąłm trochę kaminei i odtransportowałam pod oczko.... po kilka bedę układac...
Podlałam trochę co najgorsze.. i 3 godziny przelciały .. w kosmos...
Wiec dziękuję za wpisy... wszystko przeczytaąłm..w myślach odpowiedziałam..ale moje myśli za dużo czasu zajmuja przy pisaniu..... wiec .....
Acha kamienie pociągałam w kościelnych ciuchach.... i jestem brudna.... ot i mądra głowa.... wyskoczyłam tylko trochę podlać... bo sucho nimiłosiernie, ziemia tego deszczu co był nawet nie poczuła..... pod krzakami jakby nigdy nie padało..a że u mnie nasadzenia gęsto..to jak było sucho..tak jest....
Trawnik ładny.... do foto z boku.... niestety jeszcze 5 trawek w 7 rządków.... no i pasuje wypielić z niego chwasty..... i pasuje 1567 rzeczy..... musi poczekać....
Dziś w ścieku było istne szalństwo wróbleków... oszacowałam że w jednym czasie w rejonei ścieku przebywało co najmiej 50 wróbli.. z czego częśc robiła kąpiele w piasku....
Bogdzia 21:47, 24 lip 2012

Te ptaszki to u Ciebie mają wczasy jak w hotelu 5- gwiazdkowym. Kąpiele wodne i piaskowe, zbiorniki wodne do wyboru, woda płynąca szybciej i wolniej i stojąca. Wszystkie z okolicy sprowadza sie do Ciebie.
monteverde 23:03, 24 lip 2012

Cześć piękna, jeszcze nie padłaś od nadmiaru pracy? już się nie mogę doczekać kiedy się zobaczymy

a ponieważ Ania ma w głębokim poważaniu nazwy roślin, pozwolę sobie napisać ,że jej ostatni zakup to Floks paniculata "Tiara" PBR
Mala_Mi 23:08, 24 lip 2012

monteverde napisał(a)
Cześć piękna, jeszcze nie padłaś od nadmiaru pracy? już się nie mogę doczekać kiedy się zobaczymy

a ponieważ Ania ma w głębokim poważaniu nazwy roślin, pozwolę sobie napisać ,że jej ostatni zakup to Floks paniculata "Tiara" PBR

A kto to zapamięta???????? Biały pełny i floks.... ale sobie zapiszę nazwę.. a jak nie zapisze skorzystam z encyklopedii ogrodowiskowej.....
Rezerwowałam noclegi w małej, najbliższej ode mnie agroturystyce/hotelu... i okazało się, że ona mniejsza niz się wydawało, albo gosci wiecej... jakoś pokombinowałyśmy z Panią... wkońcu przeliczyłam spania będzie klika godzin....
Mala_Mi 23:12, 24 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Te ptaszki to u Ciebie mają wczasy jak w hotelu 5- gwiazdkowym. Kąpiele wodne i piaskowe, zbiorniki wodne do wyboru, woda płynąca szybciej i wolniej i stojąca. Wszystkie z okolicy sprowadza sie do Ciebie.

Na jednym zdjęciu naliczyłam się 37 wróbelków .... widocznych wróbelków.. a drugie tyle tarza sie w piasku lub w strumieniu....
Chyba faktycznie wszystkie na moją agroturystykę ptasią przyleciały.... widok był OBŁĘDNY ... i było tylko..nie gadamy - nurkujemy
Dziś idę spać dziś.....