ta Stokesia jest ładna nawet przy zamkniętym pączku fajnie,że te leżaczki się zapełniły, udane zakupy, Gosik troszeczkę poszalała, a w końcu kupiła te liliowce, miała sobie robić prezenty? no i Ty Danusiu też super szkatułka i ma zamek i konewka super czy z tą kordylinę można ukorzenić, wyjęłam pióropusz z wiązanki, która Marian dostał i już miesiąc stoi w wodzie, ciekawa jestem czy coś puści?
Niestety nie zawsze jest różowo w naszym ogrodzie, w tym roku grzyby zniszczyły nam trawniki (i nie tylko).
Teraz próbujemy je reanimować.
To zdjęcie pokazuje w jak opłakanym są stanie, gdzie ta ich soczysta zieleń z maja...
Patrząc na to ujęcie, w ogóle nie skupiam się na trawniku, tylko na wszystkim co wokół i co widzę; wydmurzycę, klon Flamingo, perukowca i wiele pięknych roślin
A ja głównie ławeczkę bo bardzo mi się podoba. Piekna.
chciałam zrobić fotki rabaty wschodniej, zaraz przy domu, a moje zwierzaki akurat tu sobie przebywały...
więc mini sesja się odbyła...
Piękne, kolorowe rabatki. Bardzo przemyślana kompozycja. A co tam Ci się pnie po murze, bo lekko niedowidzę
Wspaniała kompania. U mnie też komitywa psa z kotką Jak wychodzimy z domu na dłuższy spacer, to kotka nam towarzyszy do zakrętu drogi, tam się zatrzymuje i czeka, aż wrócimy i znowu się przyłącza. Zabawny widok
Celinko a Ty nie masz psa na działce, bo te grzyby to takie po psich siuśkach? hibiskusy powyjmuj z ziemi staraj się nie otrzepywać z ziemi bryły korzeniowej i powysyłaj ludziom o mnie nie zapomnij w tamtym roku sobie kupiłam takiego i niebieskiego ale jest w starym ogrodzie i nie wiem czy jeszcze żyje, w tym ogrodzie w tym roku pół krzaka mi wymarzło i siedzi taka sierota połówka, pokażę Ci moje te są kupione, a teraz mój krzak którego polówkę musiałam wyciąć , bo zmarzła, ma kolorowe listki i zielone i kwiaty różowe i niebieskofioletowe na jednym krzaczku, zdjęcia z tamtego roku ale Ci nafociłam, popatrz
a potem zabiorę
Niczego nie zabieraj!!!!
Psinę miałam,ale ona już z nami nie jest od 2 lat! a poza tym miała swoje miejsce na siuśki ,bo mądra była!
Trochę hibików powsadzałam do doniczek. A resztę dzisiaj wykopałam i zasiliłam kompost!
Aniu,Twoje hibiki są wypasione! oczywiście jak będziesz miała chęć wyślę też tego mojego!!