Dominiko, jestem z Ciebie dumna i witam serdecznie
Wiem jak to jest z mamą, ale moja była bardziej podatna i "chwytała" wszystkie pomysły jakie jej podpowiadałam, pozwalała mi robić samej. To dużo.
Tata też nie oponował, miałam więc wolną rękę, a byłam wtedy w Twoim wieku.
Może się przekonają, że każda roślinka inna, to na bakier z kompozycją prawidłową. Brakuje też wyższych roślin na rabatach.
Podpowiedz mamie, pokaż jakieś zdjęcia, a jak się nie da przekabacić, to zrób własną rabatkę - skalniak.
Aniu, przeobraziłaś ten ogród niesamowicie. Przecież znam go od podszewki, mieszkam tu dużo dłużej. Mojego domu nie było, w Twoj wrastały drzewa (osiki, akacje) a chaszcze były parometrowe.
Mam stare zdjęcia, ale ze starego aparatu. Stała woda.
Ania wykonała ogromną pracę jeśli chodzi o przebudowę domu, jak i potem ogrodu. Jest bardzo zadbany. Taras jest wysoki, ładnie się prezentuje
dziękuję Danusiu!
wiem, było fatalnie....ale i tak ciągle nie jestem zadowolona ....
muszę się uzbroić w cierpliwość, choć to absolutnie (!) sprzeczne z moim chrakterem
Mam takie pytanie do znających sie na rzeczy, co to za odniana Cotoneaster? Gałązki wyrastają idealnie płasko w jodełkę. To będzie raczej ta płożąca się po ziemi czy rosnąca w wyższy krzaczek? Czy można to przycinać?
To Cotoneaster horizontalis, chyba najmniej cenna. Nie jest zimozielona, choć ładnie się przebarwia jesienią. Dużo ładniejsza jest "Ursynów" "Coral Beauty" lub niska "Major".
C. horizontalis możesz ciąć na rozgałęzieniach pędów.
Ja mam całe kombinacje z tym koszeniem, Trapez brzegiem koszę na 3, środkiem na 4, brzeg znowu na 3.
Pod stawem na 3 ale dołożony pasek na 4. Jakby trafiło na chłopaków-rzuciliby robotę. Dlatego wolę sama kosić
Syla, dobrze że dałaś "oznaki" bytności. Liczę na Ciebie i Sebek też
Żyję, żyję i mam się dobrze Komputer mi padł całkowicie. Wszystko od początku należało powgrywać i to trochę trwało. Teraz wszystko działa jak błyskawica. Nawet zdjątka wgrywam szybciuteńko. Podoba mi się taka szybkość w działaniu.
Ja na siebie również liczę Będzie dobrze tzn będziemy z Seba na 99,9%
Ja mam całe kombinacje z tym koszeniem, Trapez brzegiem koszę na 3, środkiem na 4, brzeg znowu na 3.
Pod stawem na 3 ale dołożony pasek na 4. Jakby trafiło na chłopaków-rzuciliby robotę. Dlatego wolę sama kosić