Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród coli

Ogród coli

kaisog1 12:22, 09 cze 2011

Karola idziesz jak burza! Przepięknie
coli 12:32, 09 cze 2011

Kaliope napisał(a)

Pozdrowienia dla szkraba, mój teraz z zapałem wynosi piasek z piaskownicy i próbuje zasypywać korę na rabatkach, chyba mu się nie podoba moje dzieło

Mam to samo Chyba nasze Szkraby by sie dogadaly, tylko po co my sie tak staramy?
kaisog1 12:48, 09 cze 2011

Dziewczyny mój robi dokładnie to samo. Jak zapytałam po co to robi, to odpowiedź była: "Bo taaaak mama!" Także wiele sie nie dowiedziałam i piasek na rabatach u Teściów "kwitnie". Na działce jakos tego nie robi
zbigniew_gazda 13:06, 09 cze 2011

Karolino łypnij okiem aby Cię szef nie przyłapał i napisz mi taką rzecz. Mam gotową rabatkę z nasadzeniami ale ociągam się z korą bo się boję tego co u Ciebie nastąpiło na żwirku. Widzę że Ty dałaś korę i nich się dzieje co chce ?
Kaliope 13:33, 09 cze 2011

Widocznie nasze pociechy wiedzą lepiej co potrzeba roślinkom. A propos piasku, macie jakoś sensownie rozwiązaną kwestię piaskownicy? W swojej naiwności myślałam, że tak na trawie będzie dobrze, ale nie jest
Gardenarium 20:19, 09 cze 2011

Piaskownica przykrywana, na czas zabawy na trawie powinno coś leżeć, Maja ostatnio pokazuje w programie aktualnym

Instagram Ogrodowiska
coli 08:15, 10 cze 2011

Zbyszku, u mnie nowa trawa byla siana po rozsypaniu zwirku i czesc ziaren wpadla w zwir i wykielkowala Latwo wychodzi, ale to straszna "dlubanina", bo wyciagam po 1 zdzble.
Ja oddzielilam rabate od trawnika rowkiem za pomoca szpadelka polecanego przez Danusie, nastepnie wkopalam plastikowe obrzeze (to falowane 15 cm) na rowno z ziemia i dopiero w ten rowek wsypalam zwir. Musze jeszcze w paru miejscach dosypac zwiru, zeby od wew strony (od srony rabaty byl troszke wyzej), zeby kora nie zjezdzala.
Na tych fragmentach gdzie byla stara trawa nic nie przerasta (plastik odgradza). Jeszcze nie kosilam, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. Plastik nie wystaje ponad grunt, wiec kosiarka go nie zlapie, mam tylko nadzieje, ze nie wciagnie kamieni, ale od strony trawnika ukladalam na rowno z gruntem, wiec oby nie.

Dziewczyny u mnie piaskownica stoi teraz na tarasie. Wczesniej stala na trawie, ale trawa pod nia zaraz byla zolta, a wszedzie pelno piachu. Niestety mimo, ze nie jest duza to z tym piachem taka ciezka, ze nie moge jej ruszyc. Wykopalam piach lopata do taczki i przestawilam na taras. Teraz jak Mala wyrzuci piach to biore miotelke i po problemie. Mialam przestawic na zwirek (obok hustawki), ale to chyba tez zly pomysl i tam jest slonce, a na tarasie cien. Moja Natalka bylaby najszczesliwsza jakbym caly ogod zmienila w piaskownice
Syla 21:56, 10 cze 2011

Ale dałaś czadu w ogrodzie. Wyszło super !!! A te ostatnie zakupy do donic kolorysyczna rewelacja jak dla mnie Powiedz , co posadziłaś pomiędzy petunie takie intensywnie czerwone liście ???
coli 22:16, 11 cze 2011

to ipomea
coli 08:09, 13 cze 2011

Mam pytanie o wierzbe Hakuro-nishiki
przycielam ja w marcu:

teraz wyglada tak:

cz znow ja przyciac? Czy w tym roku juz nie?