Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa czerwone dęby

Dwa czerwone dęby

zbigniew_gazda 15:54, 09 cze 2011

Gosia - pięknie i fachowo zrobione .A trawka śliczna. Gratulacje. Acha te płaskie pocięte kamienie na mój gust może powinny być grubsze aby nie popękały przy małych nierównościach.
Gardenarium 19:58, 09 cze 2011

Pięknie z tym głazem i grajkiem, jak go "ubierzesz" w rośliny?

Moim zdaniem plastry są ok. Nie ma takiego sposobu, żeby się połamały, tak mi się wydaje.

Instagram Ogrodowiska
Michael 22:06, 09 cze 2011

ścieżka superancka ... a ciurkadełko klimatyczne usiądziesz sobie przy nim i ci grajek zagra ...
BEATA_S 12:56, 10 cze 2011

Bardzo ładne ciurkadełko i ścieżka super. Ja też tak chcę
coli 14:25, 10 cze 2011

Gosiu zdradzisz gdzie kupilas takie piekne ciurkadelko? Byly inne figurki?
mysza 17:04, 10 cze 2011

Zbyszku też wydawało mi się że kamienne plastry są za cienkie , ale nie powinny się kruszyć czy pękać , chyba będzie ok , z czasem zobaczymy Układanie ich wyglądało w taki sposób , położyliśmy na trawie , po trzech dniach nacinaliśmy nożem po brzegach kamienia , plasterek do góry i wybieranie spod niego przygniecionej darni .Małymi grabkami wzruszyliśmy ziemię i z powrotem na miejsce kamień , mąż podsypywał piasek do momentu aż kamień nie będzie się chybotał , na koniec jeszcze trochę po nim poskakał i są solidnie dociśnięte .

Michał mam wrażenie że gra różne melodie , bo co włączę pompę to za każdym razem inaczej ciurka woda z flecika ))) .

Karolinko zakupiłam na targach ogrodniczych , figurki były różne , niektóre jako fontanny inne do ustawienia w ogrodzie między roślinkami , nie mam żadnych zdjęć wybrałam się wtedy bez aparatu .
mysza 17:15, 10 cze 2011

gardenarium napisał(a)
Pięknie z tym głazem i grajkiem, jak go "ubierzesz" w rośliny?

Moim zdaniem plastry są ok. Nie ma takiego sposobu, żeby się połamały, tak mi się wydaje.

Wstępne przymiarki do tej rabaty robiłam zimą , takie bazgrołki

na pewno będzie iglak i niższa choina kanadyjska Jeddeloh oraz kępa trawy przy samym kamieniu , dalej chyba tak jak na rysunku dwie duże plamy wrzośców dla kontrastu Golden Starlet i Vivellii
mysza 15:07, 16 cze 2011

Biorę kawkę , pod pachę katalogi , przysiadam przed ciurkadełkiem i komponuję .

Pierwsza na rabacie roślina to rozchodnik , wcześniej rósł on z tyłu domu , tam gdzie sadziłam żurawkami i bluszcz , nie pasił mi w tym miejscu i wykopałam go . Powędrował do donicy i tak przez pare tygodni zastanawiałam się gdzie go posadzić .No i chyba ma miejscówkę

zastanawiam się czy obok dosadzić dwie mniejsze kępy

mysza 15:11, 16 cze 2011

Pomiędzy rozchodnikami a kamieniem myślę o posadzeniu trawy Miscanthus sinensis Morning Light lub Sirene albo proso virgatum Shenandoah

Michael 16:04, 16 cze 2011

i proszę jak działać to działać ... i efekty widać...