Zaczyna mi juz brakować przymiotników.... więc napiszę po prostu... BAJKA!
ojej...każdy kamyk zdaje sie być tu od zawsze...jak Ty to robisz?
Kochana,równie dobrze mogłabym zadać to samo pytanie Tobie.....jak zobaczyłam ostatnie Twoje wieszaczki, to zaniemówiłam...........Ty to masz dopiero talent........Skorzystam ze słownika Niki....BAJKA
Dziś u nas taka nawałnica przeszła, ze szok...
Ostróżka zmieciona dosłownie na moich oczach
Pędy połamane - tylko dwa się uratowału :/
Oleander fruwal a mały nie jest, lilie w donicy poturbowane, bratki i powojniki zwichrowane..masakra !
Klimat był nieziemski, więc wyleciałam na ogród z aparatem..
dzisiaj byłam z wizytą u znajomych, którzy nabyli niedawno działeczkę
mają olbrzymie szczęście .........
Stoi tam śliczny domek któremu nic nie brakuje kuchnia, łazienka, sypialnia na piętrze, bieżąca woda, prąd wszystko b.ładnie wykończone........... tak, tak a to wszystko umiejscowione parę metrów od jeziora
ładne mebelki na drewnianym tarasie No i te duże drzewa......super.
Mają sporo trawy przed domkiem, z tyłu warzywka ,oczywiście kompostownik i tak wiele chęci !!!!!!!!!!
Jeszcze urzekła mnie brama wjazdowa taka stylowa
W tej chwili jest przed "renowacją"........ciekawa jestem efektu końcowego
pozdrawiam i czekam na efekty waszej pracy
Jak widać na zdjęciach pogoda była ładna............zdążyłam dojechać do domu,wjeżdżam do garażu i jak lunęło...........a do tego jeszcze porywisty wiatr..........
moje 3 żeleźniaki siedzą w miejscu i ani myślą iść wyżej
Aniu jeżeli to siewki to potrzebują trochę czasu żeby zmężnieć .
W tym roku żeleźniak ma tylko 2 kwiaty, ogromna kępa i siewki wymarzły, z drugiej kępy pozostał tylko ułamek, który podzieliłam. Zakwitła ta część której nie zmieniłam miejsca. Do towarzystwa dostał nasturcję.
Jasiu to sadzonki a w jakiej ziemi je posadziłaś , bo moje prawie w piachu i trochę kompostu im wymieszałam
Aniu żeleźniak rośnie w przeciętnej ziemi , ale ... pierwsza kępa żeleźniaka jaką widziałam rosła w bardzo piaszczystej ziemi i była ogromna. Daj mu trochę czasu.