Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

JulkAd 17:19, 18 sie 2012

Agatko moje róże już prawie dwa lata mają, więc już powinny kilka kwiatów wypuścić, zeby chociaż jeden Sorki, że u Ciebie ale wkleję tą co kwitnie (-ła). Tej nie chciałabym usuwać, bo ma kolor taki jak lubię

Nawet nazwy nie znam i okrywowa to raczej nie jest, bo kwiat był tylko jeden, może jakoś źle się z nią obeszłam ( nie tak przycięłam, albo cuś ). Do zobaczyska wieczorem
Monic 07:41, 19 sie 2012

Agatko, u Ciebie tak wątek pędzi, że nie nadążam
Przyszłam obejrzeć fotki róż, ale nie znalazłam.
agata_chrosc... 20:22, 19 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Agata ale świetna rubrum!! I masz babo kłopot kolejna do przechowywania zimą.... Ale na bank ją kupię... Widzialam dzisiaj w ogrodzie przy pieknym nowoczesnym domu rozplenice zwykłe zielone i rubrum... Ale był efekt.... Miodzio....

Tak...ja już mam cztery donice do przechowywania. ALe szkoda by ich było zostawić na pastwę
agata_chrosc... 20:24, 19 sie 2012

JulkAd napisał(a)
Agatko moje róże już prawie dwa lata mają, więc już powinny kilka kwiatów wypuścić, zeby chociaż jeden Sorki, że u Ciebie ale wkleję tą co kwitnie (-ła). Tej nie chciałabym usuwać, bo ma kolor taki jak lubię

Nawet nazwy nie znam i okrywowa to raczej nie jest, bo kwiat był tylko jeden, może jakoś źle się z nią obeszłam ( nie tak przycięłam, albo cuś ). Do zobaczyska wieczorem

Bardzo piękna róża! Trudno powiedzieć co źle zrobiłaś, ale faktem jest, że już powinna kwitnąć prawie normalnie. Ja sobie sporo czytałam o różach zanim swoje posadziłam. I o cięciu, bo to bardzo ważne.
agata_chrosc... 20:30, 19 sie 2012

Monic napisał(a)
Agatko, u Ciebie tak wątek pędzi, że nie nadążam
Przyszłam obejrzeć fotki róż, ale nie znalazłam.

A no to proszę bardzo

Znowu kwitnie Dainty Bess

Kolejne kwiaty James Galway

NN, która coraz bardziej wydaje mi się być Honore de Balzac
JulkAd 20:33, 19 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Bardzo piękna róża! Trudno powiedzieć co źle zrobiłaś, ale faktem jest, że już powinna kwitnąć prawie normalnie. Ja sobie sporo czytałam o różach zanim swoje posadziłam. I o cięciu, bo to bardzo ważne.

No właśnie z tym cięciem będzie u mnie kłopot, muszę przestudiować dokładnie jak to się robi, no i dobrze podłoże przyszykuję. Myślisz Agata, że gdybym tę która rośnie wykopała, dała lepszą ziemię i przy okazji posadziła inne nic by jej nie było?
JulkAd 20:34, 19 sie 2012

No i jeszcze takie cuda pokazujesz jak można nie zachorować na nie?
agata_chrosc... 20:37, 19 sie 2012

JulkAd napisał(a)

No właśnie z tym cięciem będzie u mnie kłopot, muszę przestudiować dokładnie jak to się robi, no i dobrze podłoże przyszykuję. Myślisz Agata, że gdybym tę która rośnie wykopała, dała lepszą ziemię i przy okazji posadziła inne nic by jej nie było?

Oczywiście, że nic by jej nie było tylko poczekaj tak gdzieś do października. Z tym cięciem to nie jest takie skomplikowane tylko trzeba kilka razy przeczytać
Konstancja30 20:41, 19 sie 2012

Tu jeszcze rubrum z nowymi kłosami

... Madżenka siem zachwyciła ... więc ciofam ... ciofam i znalazłam ... kurcze ... piękna ... trudno na tym forum nie nadużywać tego słowa
JulkAd 20:46, 19 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Tu jeszcze rubrum z nowymi kłosami

... Madżenka siem zachwyciła ... więc ciofam ... ciofam i znalazłam ... kurcze ... piękna ... trudno na tym forum nie nadużywać tego słowa

No wszystko u Agaty rośnie jak na drożdżach i w dodatku tak pięknie, ja mam wrażenie, że ona czary w tej Holandii odprawia nad tymi roślinami