gdy mój synek wyleguje sie na hamaku................
ja doglądam roślinki...
moje pierwsze piwonie - 2 sztuki, niestety innych pączków brak
rozchodnik zakwitł
gożdziki w doniczce przy ławeczce kwitną dość obficie..
liliowiec.......... wkrótce widzę, że będzie miał sporo kwiatów
Marzenko co to za boska różowa róża na zdjęciu???
I jeszcze proszę wypożyczenie na co najmniej rok chociaż jednego drzewa z Twojego ogrodu. Oddam w stanie nienaruszonym
Tylko nie pisz, że austinka bo się zastrzelę, bo przed taką dzisiaj stalam i nie kupiłam...
Dobrze, Bożenko, ale Ty najpierw zażyj kropelki na ciśnienie, bo wiem z autopsji, że z oglądactwa ciśnienie się podnosi... No, chyba że Ci się nic nie spodoba, to wtedy Ci spadnie.....
Zainteresowanych informuję, że do Świerklańca pojechałam bez gotówki, ale z mężem w dobrym nastroju i dwoma parasolami, bo lało... Ale jak dojechaliśmy – niebo się nad nami otworzyło i parasole nie były potrzebne.
Uważam, że jak na moje pustostanowe potrzeby – to i tak nie przegięłam... A i tak z ekscytacji o paru rzeczach zapomniałam, m.in. o rododendronie
Dwa lata poszukiwany Buk Dawyck Purple
Tawuła Grefsheim, już ładnie przycięta, bardzo gęsta – będzie na miejscu wykarczowanej magnolii
Żylistek Pom Pom – będzie na miejscu wykarczowanego derenia
Moja wiśnia - już 4 letnia...Obok planuję posadzić drugą, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego drzewa - wysokość szczepienia, tak żeby pasowały do siebie...
Gabi a co tam takiego ślicznego na środku doniczki rośnie - drobne różowe kwiatki między petunią????
A pęcherznicę ciachnij na czubku to troszeczke wszerz pójdzie.
Piękne Te Twoje nasadzenia, szczególnie dobrze w donicach o takich interesujacych kolorach wyglądają
Gabik a co jest w tej donicy ? ... zwłaszcza ten kwiat mnie interesuje bo zjawiskowy ... poza tym ide do Empiku kupie sobie słownik wyrazów bliskoznacznych bo deficyt odczuwam w zakresie "pięknie" ... i tak dalej ...
Bogdziu, zaczynałem pisanie na 900 a skończyłem na 901, trudno dałem się wyprzedzić. Życzę Ci dożo uśmiechu i relaksu w tym pięknym miejscu, abyś miała siłę pokazywać nam swoje ciekawe roślinki, abyśmy mogli czytać Twoje teksty i oglądać ptaszki które ciągną do Twojego pięknego ogrodu.
Napewno nadarzy się jeszcze okazja do wymiany, dla Ciebie wspomniane goździki.