Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:02, 16 sie 2012

Hej Gabi,
tak była podpisana... a czy to ona? Pojęcia nie mam... brzydka w tym roku, bo powinnam ją obciąć, a za późno mi się przypomniało i wcale nie puściła nowych pędów, tylko na tych starych takie marne kwiatki miała... zobaczymy za rok najwyżej ją przesadzę w inne miejsce, a tam kupię kolejną limkę (6 mniejszych rośnie wzdłuż płotu, na prawo od tej). Chociaż już wcale mniejsze od niej nie są, za to ładne i zielone i gęste

pozdrawiam!
Milka 12:06, 16 sie 2012

Całkiem sporo roślin zgromadziłaś! ale wiem, ze masz ochotę na nowe i nie dziwię się!
stolik nadal mnie zachwyca
popcorn 12:13, 16 sie 2012

Irenko - tylko miejsca powoli brakuje... znowu trawnik będę odchudzać?
Na stolik czekam, pewnie w przyszłym tyg będzie

miłego dnia!!
eliza3 16:07, 16 sie 2012

Znowu tu byłam, po rabatkach pobiegałam, pszczoły z rozchodników wystraszyłam i na ławeczce posiedziałam...
Milka 16:09, 16 sie 2012

popcarol napisał(a)
Irenko - tylko miejsca powoli brakuje... znowu trawnik będę odchudzać?
Na stolik czekam, pewnie w przyszłym tyg będzie

miłego dnia!!

wzajemnie

mniej koszenia będzie
popcorn 17:57, 16 sie 2012

Elizo - rozchodniki jeszcze nie kwitną, ale już niedługo będzie bzyczenie na całego
na łąweczkę zapraszam, tylko rabatek nie depcz proszę biegając!

Irenko - ale to M kosi
Milka 17:59, 16 sie 2012

wiem, i chyba dlatego nie chce aby trawnika mu ubywało
popcorn 21:09, 16 sie 2012

Taaak... niby chcialby sam trawnik, ale kosic - im rzadziej tym lepiej

Ale niech już wraca z tej delegacji, bo mi samej w wielkim domu jakoś nieswojo Młoda śpi, nie ma z kim filmu obejrzeć...

Posadziłam dzisiaj jeszcze parę truskawek. Strasznie dużo rozłogów moje kilka sadzonek puściło, nie sądziłam że AŻ tyle... trudno, podoniczkuję nadmiar i teściowej zawiozę, posadzi sobie. Albo i nie...

ostatnio mnie zdenerwowała, dałam jej jedną z moich angielskich róż, ostatnio u niej byliśmy, a tam stoi suchy badyl pytam czy nie podlewała... "przecież padało"... a doniczka P9...

Wyrwałam też 2 wiaderka chwastów z warzywnika - nie wiem jak to możliwe, że najlepiej chwasty tam i wszędzie indziej rosną Sąsiadka oddała mi miseczkę po jeżynach wypełnioną malinami... właśnie sobie skubię Nie musiała, ale to miłe.

miłego wieczoru!!
agata_chrosc... 21:15, 16 sie 2012

O! Nareszcie coś do pooglądania! Ptaszory kapitalne! To raz. Jeżówki piękne - to dwa. Mozga elegancko rozrośnięta - to trzy. A czy tę mozgę to trzymasz jakoś w kupie czy idzie na żywioł? Bo u mnie zaczęła się za bardzo rozrastać i poszła do klatki
popcorn 21:25, 16 sie 2012

Agatko - mokre foty specjalnie na Twoje zamówienie
Mozga się szybciutko rozrasta. Jak mi zacznie włazić na okoliczne roślinki to ją będę wyrywać po bokach.
A tak niepozornie wyglądała zaraz po posadzeniu - resztki sadzonek miałam Rośnie tam ze 3 miesiące góra... ciekawe jak szybko zacznę narzekać

Tu mokre rudbekie - samosiejki. Nie wyrwałam i zamiast ogórków w warzywniku mam rudbekie w tym roku

Jeżówki zwykłe, białe - 2 pojedyncze sadzonki rok temu...

Jabłonka szpalerowa ma ładniutkie jabłuszka:

A śliwa miała być zwykłą starą węgierką, a tu jakieś mutanty mi rosną... Dąbrowicka albo coś jeszcze innego...

dobranoc!