Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

kasik778 19:32, 16 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Dzięki za pochwały za "zachód słońca" Dzisiaj byłam w Tesco i pooglądałam sobie lustrzanki. Ale na oglądaniu się skończyło. Ale obiecałam sobie że muszę mieć taki aparat. O cenach nie wspomne, bo dobra lustrzanka niestety słono kosztuje.
I tak na razie dalej będę pstrykać fotki małym Kodakiem. Pozdrawiam wszystkich którzy lubią robić fotki.

znam ten ból bo też mam małego "głupka" jak to mówią na małe aparaty
ale lustrzanki sa bardzo drogie i dla mnie jedank trochę mało poręczne...
EPODLAS 20:04, 16 sie 2012

A ja Kasik, jednak chciałabym mieć lustrzankę. Zdjęcia są lepszej jakości i można robić fajne zbliżenia. Ale masz rację są mało poręczne i niektóre ciężkie. Najlepiej by było mieć lustrzankę i "głupka"
eliza3 20:07, 16 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Rosa rogusa. Zawsze mi się podobała. Za zapach, za czerwone jabłuszka jesienią i ładnie przebarwiające się jesienią liście. Niby taka zwyczajna roślina, a ja mam z nią kłopoty. Cały czas walczę z mączniakiem na niej. W tym roku już 2 razy pryskałam Sckore, zrobię to jeszcze raz. Ale są sukcesy. Pierwszy raz zawiązała owocki. Nie jest obsypana kwieciem, ale kwitnie długo. Zapach roznosi się po ogrodzie.

Powstaje nowa rabata, tu widać ją na drugim planie, po prawej stronie

Pięciornik Gold Finger, kupiony w tym roku.

I jak tu nie kochać cynie? Za te kolory, za niezawodność i za to że są.

Bardzo ładne zdjęcia... po co Ci nowy aparat
Róża piękna, sama bym powąchała... a cynie zawsze ładne.
Welka 21:04, 16 sie 2012

EPODLAS napisał(a)

Moja jedyna pergola w ogrodzie. Błękitny Anioł już przekwitł, a Purpura Plena Elegants, jeszcze pięknie kwitnie.

Witam!
Dla tak pięknie kwitnącej rośliny tez gotowa byłabym zrobić sobie pergolę w ogrodzie, jedną jedyną. No może jak byłaby wersja z białymi kwiatami to dwie Śliczna Purpura
Pozdrawiam
majkel0326 21:33, 16 sie 2012

Bożenko,Twój powojnik mnie zachwycił,jakie cudo! A cynie i ja kocham,z resztą Ty wiesz o tym.My to takie dwie miłośniczki cynii
malgocha1960 21:54, 16 sie 2012

Bozenko,nie widziałam tego powojnika u ciebie.Nie mogę się doczekać do soboty,po powrocie zrobimy sobie u mnie małego grila.
EPODLAS 22:05, 16 sie 2012

Ewelino, biały powojnik byłby cudny a gdyby do tego jeszcze pięknie pachniał to już byłaby pełnia szczęścia.
Maju, wiem że lubisz cynie. Oglądałam twoje cynie w twoim wątku. Piękne. Ostatnio podziwiałam twoje mieczyki.
EPODLAS 23:04, 16 sie 2012

Małgosiu, ja też się cieszę na ten wyjazd, tym bardziej, że to moja pierwsza taka wyprawa.
Maju, oglądałam twoje cynie. A ostatnio podziwiałam twoje mieczyki.
Teraz chciałabym pokazać moje trawki.
Najbardziej okazały miskant chiński, nazwy nie znam. Już zawiązują mu się kłosy do kwitnienia.

Kostrzewa sina

Imperacie Red Baron wybrałam chyba dobre miejsce. Już ma nowe przyrosty i ładnie się wybarwia.
A ta turzyca z dnia na dzień jest ładniejsza. No i najważniejsze ładnie przezimowała. W tej chwili jest ładniejsza jak na tym zdjęciu.

Moja najnowsza trawa Rozplenica japońska nie ma jeszcze fotki.
Blisko traw rosną rozchodniki. Myślę że to udane towarzystwo.

Gabriela 23:08, 16 sie 2012

eliza3 napisał(a)

[b]Powstaje nowa rabata, tu widać ją na drugim planie, po prawej stronie

]

.

Ale ładnie, pokazuj więcej takich zdjęć z ogrodu. Powojnik wstrząsający po prostu.
reni 23:08, 16 sie 2012

piękne trawy, a rozchodnik cudnie przebarwiony