Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Radosna twórczość Ani 12:45, 16 lip 2012

Do góry
muszę tę palisadę plastikową usunąć. Nie wiem tylko jak się do tego zabrać - boję się, że kora będzie wszędzie tylko nie na skalniaku.

Prawa strona działki została w tym roku odrobinkę zagospodarowana - została jeszcze lewa strona - ostatnie zdjęcie
Moje poletko 12:41, 16 lip 2012

Do góry
Celinko, spóźnione gratulacje 200 stron

Radosna twórczość Ani 12:40, 16 lip 2012

Do góry
OJJ, nareszcie chwilka czasu aby dodać kilka fotek. Troszkę się ochłodziło więc zjechaliśmy z działki do domu
Wojsławice - Święto Liliowców 12:40, 16 lip 2012

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 12:26, 16 lip 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

zastanawiam się czy rabatę pociągnąć do samego chodnika, czy zostawić trochę trawnika.
(ta ścieszka to prowizorka ,później będzie z kamienia szersza).

Ja bym pociągnęła rabatę do samego chodnika. Taki wąski pasek trawy będzie kłopotliwy przy koszeniu.
A może jakieś roślinki o kolorowych liściach fajnie wybijały się na tle zielonej ściany z żywotnika.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:24, 16 lip 2012

Do góry
odwiedziliśmy Wojsławice,; ten obszar i roślinność tam zgromadzona, zawsze wywierają ogromne

wrażenie; zachwycaliśmy się głównie drzewami, mój M. je kocha, a parę z nich rośnie u nas, choćby

daglezja, która tam sięga nieba i nie umiem sobie nawet wyobrazić, że kiedyś u nas taka będzie;

metasekwoja, mamutowce, świerki, które są takie wielkie, miłorzęby, no i magnolia parasolowata, tu

zobaczyłam, jakie to ogromne drzewo; jak rozrosną się moje 3, to strach myśleć!!

ale najbardziej zachwycałam się cedrem libańskim, jaki wielki i piękny, a szyszki bajeczne, białe

a to parę ujęć, które umieszczam u siebie, z sobą włącznie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:24, 16 lip 2012

Do góry
siaaska napisał(a)

i idą kolejne liliowce, szkoda, że kwiat jest jeden dzień, ale pąków na razie dośc dużo

Bajeczne są i kolorki fajne. Przydały by się mi takie w ogrodzie Dostałam od Teściowej ale żółte i pomarańczowe a za takimi kolorami nie przepadam :/ Będę musiała poszukać.

Asiu, jak się okazuje, mam sporo roślin, tylko nie znam ich nazw, ot taki przypadek ogrodnika ale drzewa w moim ogrodzie znam wszystkie
te co dostałas od teściowej też są piękne i długo kwitną i jak połączysz je z czymś innym, podkreśli to ich urodę
podam namiary na liliowce, ale w domu zostawiłam wizytówkę
fajnie, że zostajecie w swoim domku
Wojsławice - Święto Liliowców 12:20, 16 lip 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:13, 16 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i idą kolejne liliowce, szkoda, że kwiat jest jeden dzień, ale pąków na razie dośc dużo

Bajeczne są i kolorki fajne. Przydały by się mi takie w ogrodzie Dostałam od Teściowej ale żółte i pomarańczowe a za takimi kolorami nie przepadam :/ Będę musiała poszukać.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 12:10, 16 lip 2012
Do góry
Witam Wszystkich i bardzo proszę o pomoc,

po znalezieniu tego forum postanowiłam spróbować zająć się tym co znajduje się u mnie za oknem.

Jestem pod ogromnym wrażeniem ogrodów, które u Was od jakiegoś czasu oglądam i marzę o tym, żeby na razie chociaż poznać nazwy roślinek, które mam u siebie i dowiedzieć się jak się nimi opwiekować.

Od razu powiem, że nie znam się na ogrodnictwie i przepraszam jeśli coś źle napiszę.

Na razie powyrywałam trawy wokół drzewek, oczyściłam je ze starych igieł i po radzie szefowej opryskałam pinivitem. Szykuję się do ich podcięcia i szukam kory.

Mam obok tuj roślinkę, której nazwy nie znam- moja siostra mówi że to rh - dlatego znalazłam ten wątek i postanowiłam poprosić o pomoc, zapytać czy to napewno tu powinnam pisać?

Roślinka była cała obrośnięta wielkimi trawami, zresztą tak ja drzewka. Powyrywałam trawy wokół niej i pomyślałam, że może kiedyś będzie tam ładna rabatka.

Jestem w trakcie szukania kory pod drzewka - czy pod tego krzaczka też mogę ją dosypać?

Czytałam u Was, że powinnam kupić kwasomierz i to zrobię jak tylko poradzicie mi jak się powinnam takim krzaczkiem zajmować? Od czego powinnam zacząć? Na co zwrócić uwagę?

Roślinka nie była niczym nawożona, nie wiem kiedy doładnie była zasadzona i jakie było jej podłoże, nie była również podlewana.

Kwitnie jednak co roku, ma jasno różowe kwiaty. Przy wyrywaniu chwastów wokół drzewka zobaczyłam, jakie ma czarne plamki na liściach. O czym one mogą świadczyć? Co powinnam zrobić żeby liście tak nie wyglądały?

Poza tym, obok krzaczka są posadzone dwa drzewka - nie wiem co to za drzewka - dlatego załączam zdjęcie. Czy powinnam je stamtąd przenieść? Jedno ma liście, więc pewnie coś można z nim zrobić, drugie natomiast to suchy patyk, powinnam go wyrwać?

Obok drzewek są powsadzane metalowe pręty - czy je też mogę usunąć? Na jednym z nich jest butelka - rozumiem, że to przeciw kretom? Czy mogę się jej pozbyć? Nie wygląda to łądnie, a nie widziałam nigdy na działce działaności kreta.

A i jeszcze przypomniałam sobie, że wyrywając trawę wokół krzaczka zauważyłam dwa mrowiska.

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:08, 16 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
rankiem, w leciutkiej parującej mgle... pogoda piękna, gorąco i słońce, tak jak lubię

Irenko postów u Ciebie przybywa tak szybko że nie nadążam.... Nadrobiłam lipiec mam nadzieję że będę już na bierząco
Pisałaś gdzieś że nie masz trzykrotki a to ona właśnie
Moje poletko 12:06, 16 lip 2012

Do góry
Bożenko dzieki
Elizo ,a wiesz ,że nie bolały!! A nachodziliśmy sie bardzo! Bez mała 6 godz!
dzisiaj dopiero.... w plecach czuję

Wojsławice - Święto Liliowców 12:03, 16 lip 2012

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:41, 16 lip 2012

Do góry
Już dawno po setce ale ja złożę gratulacje z okazji 110 stronki

Warmińskie dylematy 11:40, 16 lip 2012

Do góry
Dodaję jeszcze zdjęcie od strony koreanki, mam nadzieję, że ktoś podrzuci jeszcze jakieś ciekawe rozwiązanie i idę dalej wpatrywać się w wasze ogrody, póki mam jeszcze trochę czasu
Moje roślinki 11:38, 16 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Nie no,muszę się pochwalić.Rano wyszłam z domu i powitało mnie takie cudo.Aż zapiszczałam z radochy

Jak ja kocham liliowce!

Ja też je kocham, więc gratuluję, jest bardzo ładny. Pozdrawiam.
Wojsławice - Święto Liliowców 11:36, 16 lip 2012

Do góry
Moje roślinki 11:33, 16 lip 2012

Do góry
Nie no,muszę się pochwalić.Rano wyszłam z domu i powitało mnie takie cudo.Aż zapiszczałam z radochy

Jak ja kocham liliowce!
Wojsławice - Święto Liliowców 11:23, 16 lip 2012

Do góry
Wyrwaliśmy się z M. na tę wystawę, chociaż Wojsławice zawsze chętnie odwiedzamy, bo o każdej porze roku tam jest pięknie
jest relacja liliowa, ale mój M. i ja głównie wzdychaliśmy do drzew
zacznę więc od liliowców, a potem pokażę też inne miejsca, które na nowo mnie urzekły
i ten zapach jaki nam towarzyszył pozostawił niezatarte wspomnienia; szkoda tylko, że nikogo nie spotkaliśmy z forumowiczów, nie wiem jak to się stało!!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:20, 16 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

dalie jednak są piękne; jedną mam przecudnej urody, ale zwisa w dół, zamiast w górę całe piękno pokazać i jak tu takiej foto strzelać

. Witaj!! Alez piękne kwiaty ... Cudnie u Ciebie, pozdrawiam Monika

Witaj Moniko, dzięki za odwiedzinki, ja też juz chyba do ciebie zaglądałam tyle nowych watków, że się zaczynam gubic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies